Mumsema

Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi?

  • 09 Mayıs 2021
  • 3.666 kez görüntülendi.
Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi?
resmin alt tagı

Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi?

eakar
Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi? 15 yaşındayım ve ergenlik dönemindeyim herkes ile ilişkiye girmek istiyorum haftada 1 yada 2 kere mastürbasyon yapıp hemen guslediyorum fakat bazen rüyama girip meni çıkarıyorum benim banyo yapma imkanımda pek yok haftada max. 2 kere mesala banya yaptıktan bir gün sonra geliyor ben haramama bakmamak ve kendimi rahatlatmak amacıyla yapmam günah mıdır?


Cevap: Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi

Hoca
< Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi
Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi? 15 yaşındayım ve ergenlik dönemindeyim herkes ile ilişkiye girmek istiyorum haftada 1 yada 2 kere mastürbasyon yapıp hemen guslediyorum fakat bazen rüyama girip meni çıkarıyorum benim banyo yapma imkanımda pek yok haftada max. 2 kere mesala banya yaptıktan bir gün sonra geliyor ben haramama bakmamak ve kendimi rahatlatmak amacıyla yapmam günah mıdır? >

İslamda istimnanın hükmü

İstimna sadece zina korkusu varsa caizdir diyor alimler.
Alışkanlık haline getirilirse insan bedenine çok zararı olduğunu bu işin ehli tüm uzmanlar.
Tek kurtulma yolu evlilik veya şehveti artıran yemeği kesmek yani oruç tutmaktır.

İstimna hakkında sana iki konu vereyim oku:

forumduasi.com/i-j/4158-istimna-el-ile-bosalmak-masturbasyonun-islamdaki-hukmu.html

forumduasi.com/ozel-mahrem-konular/49800-masturbasyon-el-ile-meni-getirmek-istimna-hakkinda.htmlMastürbasyon (El İle Meni Getirmek) İstimna Hakkında


Yanıt: Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi

eakar
bunlar yetişkinler için ben daha 15 yaşındayım


Soru: Mastürbasyon (İstimna) Ergenlik döneminde caiz mi

Hoca
< bunlar yetişkinler için ben daha 15 yaşındayım >
ergen olduğun için bir yetişkinsin artık:) sadece zina korkusu olduğunda fetva verenler olmuş. sana tavsiyem,
Rabbimiz vücudumuzu otomatik yaratmış, el ile meni çıkarmazsan gece uykuda kendiliğinden ihtiyaç fazlası çıkar.
alışkanlık haline getirdiğini seziyorum kardeş dikkat et.


eakar
peki gözlerim harama kayıyor :(:( o ne olacak irademe sahip değilim oruç bile tutamıyorum kiloluyum biraz uykuda çıkanlar bozarmı abdesti?


iliman
bilmiyorum bu belaya ne zaman bulastin ama 15yas çok erken.elinden ne geliyosa yap yoksa ileride hiç birakamassin (uyusturucunun beyin’e yaptigi etkiden daha etkili!!!)

resmin alt tagı

eakar
hatalı arkadaşlıklar

ben 16 yaşında bir gencim tek kaldığımda dayanamayıp mastürbasyon yapıyorum banyo yapmak istediğim zaman ise annem kızıyor bana ruh hastası diyorlar artık çok banyo yapmamdan dolayı. Babamdan ayrıyız ne yapmalıyım????

Allah afetsin beni ama lütfen bi akıl verin. Annem öyle gusletmekten fln anlamaz dini konularda. Hem annem söyleyemem söylesem psikyatriye götürür. Bende psikolojik hastalık yok ben gusledince annem hastalıklı olduğumu zannediyor ne yapayım lüyfen yardım edin.Cemaata fln takılamam Abim subay izin vermez. Bize şuanda abim bakıyor onun eline bakıyoruz.

Ya arkadaşlar ben öyle cenabet kaldıkça ağlamam geliyor ama yapacak birşeyim yok günüm bile rezil geçiyor. Sahura kalksam ya kızarlar yada yemek hazırlamazlar ve ben ise yemek hazırlayamam

Yardım edin lütfen beni kardeşiniz gibi görün. Bi müslümanı daha kaybetmeyin.


didabra
eakar sevgili kardesim abinin subay olmasi v.s. bunlarin hepsi dunyasal seyler cemaate katilmak; seni kim bilgilendiriyor bilmiyorum ama cemaat anlayisin nedir ne degildir senin yapmak.Sanirim istedigin arabayi kullanmayi ogrenmeden kurallari bilmeden hiz yapmak istemen madem dusuncelerin seni Allah’a yaklastirdi ve arayis icindesin aramaya devam et cunku onu sen bulacaksin bizim sana gostermemiz olmaz kimisi bir baldaki hidayette gorur yuregi titrer kimisi farkinda bile olmadan bal satar durur. kimisi gece gunduzun mucizesini gorur, kimisi ise yarin sunu yapacagim der. bence sen en iyisi ilmi en basindan kaynagindan oku once al bir kuran meali oku (diyanet isleri onayli) bakalim ne goreceksin ben eminim diger ufak tefek problemlerinin hepsi bitecek. ve abinde kizacak degilya okuyorsun diye diyanet isleride T.C. bir makamidir herhalde abin buna karsi cikmaz 😀 Yoksa zira laiklige demokrasiye karsi cikmis olur sanirim bunuda yapmaz cunku abin akilli birisiki subay olmus degilmi ?


cembht
ben mastürbasyon yapıyodum ama artık bırakmaya karar verdim.benm size bir sorum olacaktı.ben şeytana uyduğum mastürbasyon yaptığım dönemlerde menimin gelmesinden sonra abdest alıodum.banyodan çıktıktan sonra kurulanırken menim damla damla tekrar geliyodu ve tekrar abdest alıyodum.böyle olduğu için 2 saat kadar bekleyip öle gusül ediodum.2 saat günahmı?


imam
El İle Meni Getirmek – Mastürbasyon – İstimna ilgili bilgiler için Allah c.c. razı olsun


Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Kitap gönderilen peygamberlere ne ad verilir

imamhatipli42
< ben mastürbasyon yapıyodum ama artık bırakmaya karar verdim.benm size bir sorum olacaktı.ben şeytana uyduğum mastürbasyon yaptığım dönemlerde menimin gelmesinden sonra abdest alıodum.banyodan çıktıktan sonra kurulanırken menim damla damla tekrar geliyodu ve tekrar abdest alıyodum.böyle olduğu için 2 saat kadar bekleyip öle gusül ediodum.2 saat günahmı? >
Sen meninin tamamen vücudundan çıkması için bekliyorsun kardeş bunun için bir günah söz konusu değildir. Ama bu süreyi elinden geldiği kadar kısaltmalısın. Bir miktar bekler, uyur yada idrar yaparsan ve bundan sonra gusledersen guslün sağlam olur. By halde bile meni gelmişse gusül abdesti bozulmaz avret mahallini yıkaman yeterlidir.


-UGUR-
bir hadisi şerif okumuştum el ile zina yapan. ahirette eli hamile olarak cıkacak.. diye

oradaki kardeşlerimin derdide büyük. bir yandan şunu diyeyim hiç bir şey seni Allahın yolundan ayrı koymasın. abin subaymış filan bunlar boş işler. diger tarafta abin kurtaramayacak seni.

bir yolunu bul bırakmaya çalış sen yine. çünkü Alimlerin çoğunun görüşü egerki zina tehlikesi olacaksa o zaman elini kullanabilrsin. çünkü çok büyük bir haramdan kurtulmana vesile olacak. Ama keyfi bir durum olursa kesinlikle caiz degildir..


satenmeyta
Selam kardeşlerim bende 15 yaşındayım mastürbasyon harammış fakat yapmadığım zaman en fazla 3 gün 3 günden sonra rüya görüyorum fakat rüyadan sonra bi değişiklik olmuoyr izmirde yaşıyorum e malum ortam falan yani kendimi tutamıyorum yani cok huzursuz oluyorum mastürbasyon bu durumdada harammıdır


muhabereci
Masturbasyon kural olarak şeriatta günahtır ama zinaya düşme tehlikesi varsa caizdir yani dinen sadece bu halde ruhsat vardır.


karadamlalar
mum un da aktardığı bilgilerdeki gibi konu ihtilaflıdır. direk olarak istimnayı yasaklayan bir ayet veya hadis yoktur. bununla birlikte müminun 5-7 ayeti ve Rasulullah(sav) ın evlenmemiş gençlere orucu tavsiye etmesi gibi nasslar kimi alimlere göre istimnayı yasaklamıştır, kimisine göre ise bunlarda aşırılığa kaçılmadığı sürece yasaklayan bir hüküm çıkmaz. istimnanın aşırısının sağlığa verdiği zararlar açıktır, doktorlar da haftada 1-2 den fazlasının hem fiziksel hem de ruhsal zararları olduğunu söylerler(yanlış hatırlamıyorsam). istimnanın haramlığı tartışılır ancak doğru olan ve ilk yapılması gereken olmadığı açıktır.


Kayıtsız Üye
bak kardeşim ‘ en alt kısmından elinle bastırıp yukarı doğru o borudan ittirirsen boru tamamen temizlenmiş olur ‘ bilmem anlatabildim mi ? 😀
ben hep öyle yapıyorum bende 15 yaşındayım bırakmak için elimden geleni yapıyorum…


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum.2 SORUM VAR ;
1-Ben ihtiyacım olunca istimna ile boşalıyorum.Meni geliyor, fakat şimdiye kadar hiç ihtilam olmadım.Napmalıyım ? ve ergenmiyim ? (14 yaşındayım)
2- 17 yaşında abim var.Gece yatarken veya sabah evde ikimiz kaldığımızda, diğer odaya geçip mastürbasyon yapıyor. gece yatarken de sesleri geliyor.Çok sık karşılaştım bu durumla. Ona ne diyeyim ?


arifselim
Aleykum selam

1- Meni boşalıyorsa sen rüya görmesen bile artık ergenliğe girmiş sayılıyorsun.

2- Eğer seni dinleyecek ve ona fayda verecekse nasihat edebilirsin. Bundan başka bir şey yapman gerekmez.


Kayıtsız Üye
Allah büyüktür sende gizlice gece acıktım de ve yemegini ye sen öbür dünyada çok mükafatlandırılacaksın tebrikler


Okan
Selamun aleykum.ben yaklasik 15 gundur masturbasyon yapmiyorum ama arada sirada kendime hakim olamiyorum yine yapmiyorum KURAN okuyan birisiyim sizlerden aldigim bilgiye gore zevk icin degilde rahatlamak icin yapiliyorsa caizdir.ama KURAN her gun okuyorum kuran okumadan en az 1 saat once yapsam sonra gusül alsam ve masrurbasyonu yaptigim gun kuran okusam kuran kabul olurmu ve gunaha girmis olurmuyum lutfen yardımcı olursaniz cok sevinirim.


Kayıtsız Üye
Bende 14 yaşındayım. Çok şükür namazımı kılıyorum ancak evde yalnız kaldığımda kendimi kontrol edemiyorum. Biraz ihtiyaç gidermek için yapıyorum. Sadece mezi geliyor yani meninin gelme hissi olınca bırakıyorum. Bu da kötü bir şey mi


Kayıtsız Üye
Ben ergenliğe girmedim 1 kere mastürbasyon yaptim gusül sartmi


klav
Meni aktı ise gusül almak zorundasın.


Kayıtsız Üye
bende yapiyodum tovbe ediyodum ama yine yapiyodum cok zor geliodu kendimi tutmak yapiyodum ama pisman oluyodum


Kayıtsız Üye
Şehvetime hiç hakim olamıyorum sık sık tövbe ediyorum ama hala kendimi suçlu hisediyorum şüphesiz Allah çok merhametlidir ama suçluluk duygusu beni bitiriyor..

Ben yaparken vazgeçiyorum günah olduğunu anlıyorum dua ediyorum yapmayayım diye ama yine yapıyorum


Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşındayım son zamanlarda ergenliğe girdiğimin belirtilerini farketmeye başladım (ses kalınlaşması, erkeksi huylar vb.) Ben açık seçik giyinen bayanlarla çok karşılaşıyorum ve içime birden birşey giriyor ve kendimi lavaboda meni akıtırken buluyorum. Meni akıttıktan sonra ise çook pişman oluyorum tövbe ediyorum. Gusul abdesti alacak zamanım veya imkanımda olmayınca bende namaz abdesti alıyorum.
Bu pis beladan kurtulamk için çok dua okudum,yemin ettim , kur an’ a el bastım ama genede bırakamadım.

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Cinsel Sapıklık Nedir? Doğuştan İse Günah Mıdır

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim istimna zina tehlikesi olmadıkça haramdır. Bunu yapmak günahtır. Ayrıca bu bir hastalıktır. Yapıldığında insan vücudunda birçok yıkım yapar ve birçok iz bırakır. Allah (c.c.) insana bu zevki helal olanla yani eşi ile birlikteyken kullanması için vermiş ve bunun dışındaki tatmin yollarınıda haram kılmıştır. Zaten vücut fazlasını rüya ile dışarı atıyor. İnsanın ben artık dayanamıyorum çok zordayım rahatlamam lazım gibi düşünceleri şeytanın ona verdiği vesveselerdir. Zira fazla meni birikmiş olsa rüya ile atardın. Bu sebeple kişi nefsine hakim olup şeytana uymayacak ve bu günaha düşmeyecektir. Yapanlar ise terk edip tövbe etmelidirler. Şüpesiz Rabbimiz çok merhametli ve bağışlayıcıdır. Kişi bu günaha devam ederse yani bu vücut sıvısını amacı dışın da kullanırsa ileride evlendiği zaman o hastıklı beden vazifesini yerine getiremez ve birçok sorunla karşılaşir. Hepimizin sürekli duyduğu cinsel sorunlara sebep olur. Bu kimsenin aylevi hayatı berbat olur. Ayrıca evli olduğu halde bu günahı işleyen bir çok kişide vardır çünkü bu bir hastalıktır. Bunun bir bağımlılık yapan hastalık olduğu unutmayalım ve terk edelim tövbe edelim Allah’a yönelelim. Zira bu hayat zevk alınmayacak kadar kısa. İki günlük dünya hayatı için ahiretimizi berbat etmeyelim kardeşler. Adam bu günahı işlerken aklına hiçbir dini kavram getirmez Allahı peygamberi hatırlamaz hatırlamak istemez zira o an günahla meşkuldür ve odada bulunan kuran ve dini kitaplarıda kendini rahat hissetmek için ya kaldırır yada üstunü örter. Bu ne anlama geliyor bir düşün kardeşler. Bu demek olurki bu günah yapılırken Allah’a karşı geliyor kişi çün kü Allah’a ben seni hatırlamak istemiyorum. Seni bana hatırlatan kuranın üstünü örtüyorum seni hatırlamamak için. Bu Allah’a isyandır. Allah’a isyan etmeyin bu haramı terk edin. Ve namaz kılın. Hakkı ile kılınan namaz insanı kötülükten alıkoyar. Namaz kılmamanın hiçbir izahı ve açıklaması yoktur. Bunun bedelini mahser günü ödeyemez kimse. Zira hiçbir iş Allahın rızasının önüne geçemez. Namaz Allahın kuluna emridir. Sen Allahın bu emrini yerine getirmeyip Allahın bu davetine icabet etmezsen nasıl olurda Allahtan yardım istersin. Zira sen Allahı duymadın bile senden istediğini yapmadınki hangi yüzle isteyecen. Allah hepimizin yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum…Ben sizden birşey sormak istiyorum…Çok çok özür dileyerek söylüyorum benim 19 yaşım var ve bazen gerçekten evlenmeye ihtiyaç duyduğumu hiss ediyorum..kendim de istemeden oluyor bazen gerçekten çok zor savaşıyorum bununla..evlenmeye adam yok doğru dürüst olsa bile annemler daha erken diye evlendirmez..istimnayı çok zor dayandığım günlerde yapabilir miyim???


Hatt
Böyle bir durumda yapabilirsinden çok yapmak zorundasın. Zina yollarının açılmasına izin vermemelisin.


Kayıtsız Üye
Kardeşim halinden iyi anlıyotum şimdi sana birşey diyeceğim uygulamanı tavsiye ederim. Uzun süre boyunca duş alma pislendiğindd bile beklet en son gerçekten koktuğun zaman psislendiğin zaman(zaten ailende uyarır duş al) diyeo zaman git odana kapan mastürbasyonu yap sonra banyo diye gusül abdesti al ve izin vermiyorlarsa da yalnız olduğunda yada başka bir durumda odana git ve Tevbe Namazı kıl, kıldıktan sonra “tövbe istiğfar” duası et ve bol bol dua et tövbe et Allah’a seni affetmesi için iste çünkü Allah senin kalbini bilir ve bağışlamayı çok sever asıl tövbe, pişman olup bir daha yapmamak suretiyle günaha girmekten korkmaktır ve Allah’tan özür dilemek gerisi basit ara sıra namaz kıl zaten Ramazan yaklaşıyor oruç tut nefsine hakim çık illaki sahurda yemek yemen gerekmiyor bir yudum su içsen bile niyet et orucunu tut bunları yapman faydalı olabilir tavsiye ederim Allah’a Emanet


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim bir kerem ergenlik döneminden önce veya daha sonra hiçbir şey farketmez mastürbasyon yapmak caiz değildir zaten onunla ilgili hadisi şeriflerde var ilk önce ALLAH tan korkacaksın bunları düşünmezsen ne olur söliyim

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Rüyada cinsel ilişki cünüp eder mi? Yoksa meni gelmesi şart mı?

Allah seni lanetler

Öbür dünyan mahvolur

Mastürbasyon çoğunlukla yanlızken aklınıza gelir , geldiği anda euzu besmele çekin veya sol tarafına bak şeytanını hayal et o zorliyomuş gibi ben iyiyim şeytana uymam düşüncesiyle ya dışarı çık ya arkadaşlarının yanına git bunları yaptığında halde yinede bir sonuç elde edemiyorsan ALLAH affeylesin


Kayıtsız Üye
Bak abicim bende 14 de başladım 16 kere fln yapmışımdır kimseye söyliyemesin onu iyi billiyorum ben mumin bi insan olmaya çalışıyorum her seferinde tövbe oruç tutamasan azınca sirke iç kuran fln dinle sakinleşiyorsun ben okadar zorlandımki. Bıraktım geri dönmekten korkuyorum ama çok sık yapma olmaz ilk 1 haftada sonra 2 haftada zorla 1 ayda sonra çok nafir yap sonra bırak bide güsül alman şart yoksa bütün gün bella eksik olmaz ben de bikerisinde güsül etmedim bende müdür çagırdı disiplin yedim ffln baya şey oldu yani kötü ortamdan uzak dur her gün 15 dk fln en az youtubda kuran kerim dinle gece yatarken fazlalık alınıyor zaten maksimum 80 yıllık bir hayatı sınırsız bir cennete degişme


kastamonu37
Arkadaşlar yaşınız daha küçük ve evlenene kadar sabredin siz böyle yaparsanız gerçek bir zina da yaparsınız ilerde fırsatı bulunca ve ondan sonra iflah olmazsınız düzgün bir yuvanız olmaz hiçbir zaman.


Brokropro
Selamün aleyküm,
Bende bir ergenim ve masturbasyonu eskiden baya fazla yapardım şimdi ise çok azaldı
Benim sizlere tavsiye ettigim çözüm şudur: (bir çok kişi biliyordur aslında…)

İlk öncelikle namazlar oturacak 🙂
Gün içerisinde meşgul olucağız
Eğer mastürbasyon isteği gelirsede sakın yalnız bir odada kalmayın çıkın anneniz babanizla arkadasinizla
falan konusun mesgul olun…
Eger kimse yoksa zikir yapın

Simdi ise yaptigimiz hatalari size soylemek istiyorum 🙂

1-)Yaw ben mi vesveseye kanicam ben sabrederim seytanda kimmis diyip kendinizi riske atmayin ben bu
dusunce yuzunden kac kere ayni hataya dustum…
2-)Masturbasyon yapmiyacam sadece internette kadinlara bakicam ben sabirliyimdir seytana uymam
Demeyin 🙂 cunku bir sure sonra dayanamayabilirsiniz + olarak goz zinasi da yapmis oluyorsunuz

Kisacasi istek geldigi an yalniz kalmayin mesgul olun en guzeli ise zikir yapmanizdir 🙂

Not:Banyoda ise eger istek gelirse soguk suyla yikanin eger hayla geliyorsa cok sikinti olduysaniz baska seyler dusunmeye calisin ve banyonuzu cabuk yapip cikmaya calisin 🙂
Not 2:Eger yine ayni hataya dustuyseniz pes edicek miyiz ? Hayır tabi ki etmiyecegiz 🙂
50000 kere masturbasyon yapip sonra tekrar tovbe edip sonra yine masturbasyon yapsan bile yine tevbe et pes etmek yok 🙂
Not 3:Namaza gerek yok ben mesgul olsam yeterli demeyin namaz tek masturbasyondan degil bizi
bircok gunahtan uzaklastirir 🙂 kendimden ornek vericek olursam goz zinasini namaz kilmadigim zamanlarda dayanamazken namaz kilmaya basladiktan sonra neredeyse hic yapmiyorum 🙂
En cok zorlayacak olan namaz olucak farkindayim ama Allahin rizasini kazanmak icin bu gerekli guzel kardesim biraz zorla kendini imtihandir ama gecmemiz lazim bu imtihani sonra pisman oluruz …

Yardimci olabildiysem ne mutlu bana 🙂
Selametle…


şüpheyedüstüm
Selamün Aleyküm
Hocam ben 15 yasındayım namaz kılmaya Allah’ın emirlerine ve yasaklarına uymaya çalışıyorum fakat bu mastürbasyon konusu beni deli ediyor ben bu işe tövbe ettim defalarca sonra dayanamadım kefaret vermem gerektiğini biliyorum ama olay şu ben zevk için yapmaya tövbe ettim mesela akşamları yatarken veya sabah kalkınca saçma sapan gerekli gereksiz ereksiyon oluyor aklımı zihnimi meşgul ediyor bu seferde bu his olduğunda bazen sıvı gelebiliyor bende şüpheye düşüp gusül alıyorum zor durumda kalıyorum işime konsantre olamıyorum falan filan soruma gelecek olursam ben bu meşgul etme hissiyatı geçsin diye alışkanlık hali olmadan mastürbasyon yapabilir miyim ?
Amacım zevk değildir asla çok araştırma yaptım bu konuda ama kimse net olarak bir şey diyemiyor bende size sorayım dedim dönerseniz çok memnun olurum.
Hayırlı günler hocam.


arifselim
Aleykum selam. Ettiğin yemini bozmuşsan buna kefaret gerekir. Yemin tam olarak ne şekilde edilmiş ona bakılır ve ona göre hüküm verilir. Mastürbasyon ise sadece zinaya düşmekten korkan kişi en son çare olarak zinadan kendisini korumak için yapması caiz olur denilmiştir.


mastürbasyon günah mı, ergenlikte mastürbasyon, ergenlikte masturbasyon

resmin alt tagı
Bildir
guest

4 Yorum
Eski
Yeni En Çok Oylanan
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Sizden

Selamın aleyküm abilerim ben 13 yaşındayım ergenlik çağında olduğum için canım çok mastürbasyon yapmak istiyor yaptıktan sonra neden yaptım diyorum aptalım diyorum gusül abdesti alıyım… Daha Fazlası »

Gokdeniz

Ben 17 yaşındayım kafam çok karışık her an mastürbasyon yapma isteği var kendimi istemiyorum öteliyorum mesela yarın yaparız sonra yaparız diye ama sonunda yapıyorum günahının… Daha Fazlası »

Retiganus

Değerli gökdeniz kardeşim sen tevbe et bende ne yazık ki bu illete başlamıştım ve bırakmamın en temel destekçisi tevbe etmekti sana bir video atayım istersen… Daha Fazlası »

Deniz han

Rahat durun

4
0
Tıkla Soru Sor Yada Yorum Yapx