Mumsema

Hac günleri hangileridir?

  • 03 Aralık 2022
  • 560 kez görüntülendi.
Hac günleri hangileridir?
resmin alt tagı

Misafir: Hac günleri hangileridir? Mumsema Hac günleri hangileridir?


Mevlana:

Hac günleri

Asıl Hac vazifeleri, Hicri aylardan Zilhicce ayının 8. günü başlar. Şimdi Hacc’ın yapıldığı bu günleri görelim

7-) Zilhicce: Ka’be’de Öğle namazından sonra bir hutbe verilir. Bu hutbede, Hac ile ilgili bilgiler açıklanır.
😎  Zilhicce: Bu güne Yevm-i Terviye denir. Bu gün, Mekke’den Mina’ya hareket edilir. Temettu Haccına niyet edenler bu gün yeniden ihrama girerler ve onlar için yeniden ihram yasakları başlar. Zilhicce’nin 8. günü Minaya hareket edilir; Hanefî Mezhebine göre Sünnettir. Yevm-i Terviye: Kelime anlamıyla, bol bol su alma, günü demektir. Hacılar bu günde, Arafat vakfesi için bol bol su alırlar ve hayvanlarını ona göre hazırlarlardı. Bir başka rivayete göre de, Hz. İbrahim (a.s.) oğlu İsmail’i (a.s.) Kurban ettiğini o gece rüyasında görmüştür. Bunun için Rüya günü anlamına da gelebilir.
9-) Zilhicce: Yevm-i Arefe: Arefe Günü denmesinin pek çok anlamı vardır. Arafat Vakfesi bu gün yapılır.
9- 13 Zilhicce: Bu günlere Eyyam-ı Teşrik denir. Farz namazlardan sonra teşrik tekbirleri getirilir. Teşrik günlerinin sonuncusu olan 13 Zilhicce, haccın bittiği gündür. 10-13 Zilhicce: Eyyam-i Nahr: Kurban kesme günleri demektir. Nitekim, 10 Zilhicce Kurban Bayramının birinci günüdür.
10-13 Zilhicce: Eyyam-i Cemarat: Şeytan taşlama günleri. Şeytan taşlama 10 Zilhicce’de Akabe Cemresine (Büyük Şeytan’) taş atılarak başlar.
13 Zilhicce: Bayramın, teşriklerin ve cemrelerin bittiği gündür.

Konu ile ilgili sorunuz varsa aşağıya yorum kısmına. Konu dışından sorunuz varsa Mumsema Dini soru sor kısmına veya Mumsema Dini Soru Sor Cevap Al kısmında da sorularınızı sorabilirsiniz.

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Adetli iken sevişmek caiz midir?
resmin alt tagı
Bildir
guest

2 Yorum
Eski
Yeni En Çok Oylanan
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Veysiye

Rabb’im sen bize hacca gitmeyi nasip et lütfen bu duamı gören herkes amin yazar mı amin yazanların hepsine rabbim haccı nasip etsin

2
0
Tıkla Soru Sor Yada Yorum Yapx