Konusunu Oylayın.: AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı

5 üzerinden 4.99 | Toplam : 68 kişi
AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı
  1. 25.Mart.2012, 14:38
    1
    Ehfiya
    عُضْو

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 27.Ocak.2007
    Üye No: 8
    Mesaj Sayısı: 674
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 28

    AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı






    AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı Mumsema AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı
    Not:
    Soruları Mozilla - Firefox internet tarayıcılarını kullanarak daha rahat çözebilirsiniz..!

    Bu Test 20 Sorudan oluşmaktadır.


    1 )
    وَردَ fiilinin ismi-i faili aşağıdakilerden hangisidir?

    A) وَرَادٌ
    B) وِردٌ
    C) وُرُودٌ
    D) وَارِدٌ
    E) مَوْرُودٌ


    2 ) ما فهمْتَ ما قُلْتُه لك cümlesinin en doğru Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ne anladın ne de söyledin
    B) Anlamadığın şeyi söyleme
    C) Onun sana söylediğini anlamadın
    D) Sana söylediğimi anlamadın
    E) Sana söylesem de onu anlamazsın


    3 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi ef'al-i hamseden değildir?

    A) تَشْرَبِينَ
    B) تَكْفُرُونَ
    C) يَكْتُبَانِ
    D) تَمْشِيَانِ
    E) يَقْرَأْنَ


    4 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mebnidir?

    A) يَكْتُبُ
    B) يَفْتَحْنَ
    C) تَذْهَبِينَ
    D) يَجْلِسَانِ
    E) نَرْمِي


    5 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i'rabı harfledir?

    A) ذهَبَ أَبِي إلىَ العَمَلِ
    B) رَجَعَ الإِخْوَانُ مِنَ العَمَلِ
    C) هَلْ رَأَيْتَ أَخِي فيِ الصَّفِ؟
    D) أَخَذْتُ هَذِه النُّقُودِ مِنْ أبِيكَ
    E) عَادَ الإِخْوَةُ إِلَى بِلادِهِم


    6 ) شَرِبَ sülasi fiilinin babı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5


    7 ) " مَرَرْتُ بِأَخَوَيْكَ" cümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kardeşime uğradım
    B) İki kardeşine uğradım
    C) İki kardeşe uğradım
    D) İki kardeş bana uğradı
    E) İki kardeş uğradı


    8 ) Beş isim tesniye olarak kullanıldığında, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Ref halinde elif ile merfu olur.
    B) ال takılı olmazsa tenvin alır.
    C) Nasb halinde ya ile mansub olur.
    D) Muzaf olursa sonundaki nun düşer.
    E) Cer halinde ya ile mecrur olur.


    9 ) لم يتْركُوا في الغأبَةِ مكَانًا إلاَّ وبَحَثُوا فيه عَن الخَرُوفِ أيْنَ اخْتَفَى يا تُرَى. كَأَنَّ الأَرْضَ انْشَقّت وَابْتَلعَتْه. Cümlenin en doğru Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ormanda kuzuyu aramadık hiç biryer bırakmadılar. Acaba nereye kayboldu? Sanki yer yarıldı da içine girdi!
    B) Kuzuyu ormanda her yerde aradılar. Acaba nerede kaybolmuştu? Sanki yer yarılarak onu yuttu!
    C) Ormanın her yerinde kuzuyu aradılar. Nereye saklandı acaba? Yer yarılıp onu yutmuş olmalı!
    D) Ormanda kuzuyu aramadık hiç bir yer bırakmadılar. Nerede saklanabilirdi ki? Sanki yer yarıldı da onu içine aldı!
    E) Kuzuyu ormanın her yerinde arıyorlardı. Acaba nereye gizlenmişti? Sanki yer yarılmıştı da içine düşmüştü!


    10 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi illet harfinin hazfi ile meczumdur?

    A) لَمْ تَدْعُونَ
    B) أَنْ يَرْمِيَا
    C) لَمْ يَرْمِ
    D) لا يَرْمِي
    E) أَنْ أَرْمِيَ


    11 ) الصيّادُ سدّد سِلاحَهُ إلى الخَنازِيرِcümlesinde fiil yerine ismi fail kullanırsak aşağıdaki kuruluşlardan hangisi doğru olur?

    A) الصياد مُسدِّدٌ سلاحَهُ إلى الخنازير
    B) الصياد مُسدِّدَةٌ سلاحَهُ إلى الخنازير
    C) الصياد مُسَدِّدُ السلاحِ إلى الخنازير
    D) الصياد مُسَدِّدًا سلاحَهُ إلى الخنازير
    E) الصياد مُسَدِّدَةً سلاحَهُ إلى الخنازير


    12 ) العُمَّالُ رَجَعُوا إلىَ بُيُوتُهِم بَعْدَ أدائِهِم فَرِيضَةِ العَمَلِ cümlesinde kullanılan fiil ile cinsiyet ve sayı bakımından örtüşen ism-i fail aşağıdakilerden hangisidir?

    A) رَاجِعٌ
    B) رَاجِعَةٌ
    C) رَاجِعُونَ
    D) مَرْجِعٌ
    E) رَاجِعَاتٌ


    13 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde beş ismin kullanımı yanlıştır?

    A) كان أَخُوهما ولدًا مُجتَهدًا
    B) يُحبُّ الناسُ ذو الجمَالِ
    C) رَأيتُ أبُاكَ في المَسجِدِ
    D) مَا إسمُ حَمِيكَ؟
    E) فتحَ الطفلُ فاه أمامَ أمّهِ


    14 ) Aşağıdaki ifadelerden hangisi sadece isimlere muzaaf olarak kullanılır?

    A) فو
    B) حمو
    C) أبو
    D) ذو
    E) أخو


    15 ) Aşağıdaki isimlerden hangisi türetildiği kaynak bakımından diğerlerinden farklıdır?

    A) كَاتِب
    B) فَتَّاح
    C) جُنَيد
    D) مَكْتَب
    E) أكْرَم


    16 ) لِيَرْمِيَا fiili için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Fetha üzere mansup muzari fiilin tesniyesidir.
    B) Sükun üzere benmi emr-i gaibin cemi müennesidir.
    C) Tesniye elifi ile merfu muzari fiilin tesniyesidir.
    D) Nun harfinin hazfedilmesi üzere mebni emr-i gaibin tesniyesidir.
    E) İllet harfinin hazfedilmesi ile meczum muzari fiilin tesniyesidir.


    17 ) ِ يَدْعُوَان fiilinin başına nasb edatı gelirse aşağıdaki yazılış şekillerinden hangisi doğru olur?

    A) يَدْعُوَا
    B) يَدْعُوْنَ
    C) يَدْعُوَانَ
    D) يَدْعُوِينَ
    E) يَدْعُوَيْنِ


    18 ) زَينَب و عائِشَة إلى المكتبة ... cümlesindeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi en doğru şekilde tamamlar?

    A) ذَهَبتا
    B) ذهَبْن
    C) تذْهَب
    D) تَذهَبَانِ
    E) يذْهَبَان


    19 ) يا البِنْتُ ... رَفيقَكِ عن جوازِ السَّفرِ cümlesinde aşağıdaki ifadelerden hangisi boşluğu en doğru şekilde tamamlar?

    A) تَسأَلُ
    B) تَسْأَلْنَ
    C) إسْأَلِي
    D) تَسْأَلِينَ
    E) إسْأَلْنَ


    20 ) Aşağıdakilerden hangisi camiddir?

    A) كَاتِب
    B) خُبْز
    C) غَلِيظ
    D) مُتَفَكِّر
    E) مُدَرِّس



  2. 25.Mart.2012, 14:38
    1
    عُضْو



    AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı
    Not:
    Soruları Mozilla - Firefox internet tarayıcılarını kullanarak daha rahat çözebilirsiniz..!

    Bu Test 20 Sorudan oluşmaktadır.


    1 )
    وَردَ fiilinin ismi-i faili aşağıdakilerden hangisidir?

    A) وَرَادٌ
    B) وِردٌ
    C) وُرُودٌ
    D) وَارِدٌ
    E) مَوْرُودٌ


    2 ) ما فهمْتَ ما قُلْتُه لك cümlesinin en doğru Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ne anladın ne de söyledin
    B) Anlamadığın şeyi söyleme
    C) Onun sana söylediğini anlamadın
    D) Sana söylediğimi anlamadın
    E) Sana söylesem de onu anlamazsın


    3 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi ef'al-i hamseden değildir?

    A) تَشْرَبِينَ
    B) تَكْفُرُونَ
    C) يَكْتُبَانِ
    D) تَمْشِيَانِ
    E) يَقْرَأْنَ


    4 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mebnidir?

    A) يَكْتُبُ
    B) يَفْتَحْنَ
    C) تَذْهَبِينَ
    D) يَجْلِسَانِ
    E) نَرْمِي


    5 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i'rabı harfledir?

    A) ذهَبَ أَبِي إلىَ العَمَلِ
    B) رَجَعَ الإِخْوَانُ مِنَ العَمَلِ
    C) هَلْ رَأَيْتَ أَخِي فيِ الصَّفِ؟
    D) أَخَذْتُ هَذِه النُّقُودِ مِنْ أبِيكَ
    E) عَادَ الإِخْوَةُ إِلَى بِلادِهِم


    6 ) شَرِبَ sülasi fiilinin babı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5


    7 ) " مَرَرْتُ بِأَخَوَيْكَ" cümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kardeşime uğradım
    B) İki kardeşine uğradım
    C) İki kardeşe uğradım
    D) İki kardeş bana uğradı
    E) İki kardeş uğradı


    8 ) Beş isim tesniye olarak kullanıldığında, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Ref halinde elif ile merfu olur.
    B) ال takılı olmazsa tenvin alır.
    C) Nasb halinde ya ile mansub olur.
    D) Muzaf olursa sonundaki nun düşer.
    E) Cer halinde ya ile mecrur olur.


    9 ) لم يتْركُوا في الغأبَةِ مكَانًا إلاَّ وبَحَثُوا فيه عَن الخَرُوفِ أيْنَ اخْتَفَى يا تُرَى. كَأَنَّ الأَرْضَ انْشَقّت وَابْتَلعَتْه. Cümlenin en doğru Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ormanda kuzuyu aramadık hiç biryer bırakmadılar. Acaba nereye kayboldu? Sanki yer yarıldı da içine girdi!
    B) Kuzuyu ormanda her yerde aradılar. Acaba nerede kaybolmuştu? Sanki yer yarılarak onu yuttu!
    C) Ormanın her yerinde kuzuyu aradılar. Nereye saklandı acaba? Yer yarılıp onu yutmuş olmalı!
    D) Ormanda kuzuyu aramadık hiç bir yer bırakmadılar. Nerede saklanabilirdi ki? Sanki yer yarıldı da onu içine aldı!
    E) Kuzuyu ormanın her yerinde arıyorlardı. Acaba nereye gizlenmişti? Sanki yer yarılmıştı da içine düşmüştü!


    10 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi illet harfinin hazfi ile meczumdur?

    A) لَمْ تَدْعُونَ
    B) أَنْ يَرْمِيَا
    C) لَمْ يَرْمِ
    D) لا يَرْمِي
    E) أَنْ أَرْمِيَ


    11 ) الصيّادُ سدّد سِلاحَهُ إلى الخَنازِيرِcümlesinde fiil yerine ismi fail kullanırsak aşağıdaki kuruluşlardan hangisi doğru olur?

    A) الصياد مُسدِّدٌ سلاحَهُ إلى الخنازير
    B) الصياد مُسدِّدَةٌ سلاحَهُ إلى الخنازير
    C) الصياد مُسَدِّدُ السلاحِ إلى الخنازير
    D) الصياد مُسَدِّدًا سلاحَهُ إلى الخنازير
    E) الصياد مُسَدِّدَةً سلاحَهُ إلى الخنازير


    12 ) العُمَّالُ رَجَعُوا إلىَ بُيُوتُهِم بَعْدَ أدائِهِم فَرِيضَةِ العَمَلِ cümlesinde kullanılan fiil ile cinsiyet ve sayı bakımından örtüşen ism-i fail aşağıdakilerden hangisidir?

    A) رَاجِعٌ
    B) رَاجِعَةٌ
    C) رَاجِعُونَ
    D) مَرْجِعٌ
    E) رَاجِعَاتٌ


    13 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde beş ismin kullanımı yanlıştır?

    A) كان أَخُوهما ولدًا مُجتَهدًا
    B) يُحبُّ الناسُ ذو الجمَالِ
    C) رَأيتُ أبُاكَ في المَسجِدِ
    D) مَا إسمُ حَمِيكَ؟
    E) فتحَ الطفلُ فاه أمامَ أمّهِ


    14 ) Aşağıdaki ifadelerden hangisi sadece isimlere muzaaf olarak kullanılır?

    A) فو
    B) حمو
    C) أبو
    D) ذو
    E) أخو


    15 ) Aşağıdaki isimlerden hangisi türetildiği kaynak bakımından diğerlerinden farklıdır?

    A) كَاتِب
    B) فَتَّاح
    C) جُنَيد
    D) مَكْتَب
    E) أكْرَم


    16 ) لِيَرْمِيَا fiili için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Fetha üzere mansup muzari fiilin tesniyesidir.
    B) Sükun üzere benmi emr-i gaibin cemi müennesidir.
    C) Tesniye elifi ile merfu muzari fiilin tesniyesidir.
    D) Nun harfinin hazfedilmesi üzere mebni emr-i gaibin tesniyesidir.
    E) İllet harfinin hazfedilmesi ile meczum muzari fiilin tesniyesidir.


    17 ) ِ يَدْعُوَان fiilinin başına nasb edatı gelirse aşağıdaki yazılış şekillerinden hangisi doğru olur?

    A) يَدْعُوَا
    B) يَدْعُوْنَ
    C) يَدْعُوَانَ
    D) يَدْعُوِينَ
    E) يَدْعُوَيْنِ


    18 ) زَينَب و عائِشَة إلى المكتبة ... cümlesindeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi en doğru şekilde tamamlar?

    A) ذَهَبتا
    B) ذهَبْن
    C) تذْهَب
    D) تَذهَبَانِ
    E) يذْهَبَان


    19 ) يا البِنْتُ ... رَفيقَكِ عن جوازِ السَّفرِ cümlesinde aşağıdaki ifadelerden hangisi boşluğu en doğru şekilde tamamlar?

    A) تَسأَلُ
    B) تَسْأَلْنَ
    C) إسْأَلِي
    D) تَسْأَلِينَ
    E) إسْأَلْنَ


    20 ) Aşağıdakilerden hangisi camiddir?

    A) كَاتِب
    B) خُبْز
    C) غَلِيظ
    D) مُتَفَكِّر
    E) مُدَرِّس



    Benzer Konular

    - Aöf önlisans 1. Sınıf bahar dönemi ara sınav tüm soru ve cevapları

    - AÖF - İlahiyat Ön lisans 2. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı

    - İlahiyat 2. Sınıf Arapça 2011-2012 Güz Dönemi Ara Sınav Soruları

    - İlahiyat 1 sınıf bahar dönemi çıkmış suruları istiyorum teşekkürler

    - İlahiyat ön Lisans Sınav Tarihleri

  3. 25.Mart.2012, 14:40
    2
    Ehfiya
    عُضْو

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 27.Ocak.2007
    Üye No: 8
    Mesaj Sayısı: 674
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 28

    Cevap: AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı




    Arkadaşlar! Başarınızın Devamını Diliyoruz!
    Kaç Doğru Yaptığınızı bizimle paylaşabilirsiniz...

    Cevap Anahtarı

    1 - D
    2 - D
    3 - E
    4 - B
    5 - D
    6 - D
    7 - B
    8 - B
    9 - A
    10 - C
    11 - A
    12 - C
    13 - B
    14 - D
    15 - C
    16 - D
    17 - A
    18 - C
    19 - C
    20 - B


  4. 25.Mart.2012, 14:40
    2
    عُضْو



    Arkadaşlar! Başarınızın Devamını Diliyoruz!
    Kaç Doğru Yaptığınızı bizimle paylaşabilirsiniz...

    Cevap Anahtarı

    1 - D
    2 - D
    3 - E
    4 - B
    5 - D
    6 - D
    7 - B
    8 - B
    9 - A
    10 - C
    11 - A
    12 - C
    13 - B
    14 - D
    15 - C
    16 - D
    17 - A
    18 - C
    19 - C
    20 - B


  5. 07.Nisan.2015, 00:16
    3
    Misafir

    Cevap: AÖF - İlahiyat Ön lisans 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınav Deneme Sınavı

    18 doğru yaptım.çalışınca oluyor demekk ki


  6. 07.Nisan.2015, 00:16
    3
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    18 doğru yaptım.çalışınca oluyor demekk ki





+ Yorum Gönder