Konusunu Oylayın.: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?
  1. 20.Aralık.2015, 01:30
    1
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?






    Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ? Mumsema Merhaba, bir konu hakkında Rabbime yemin ettim ama içimden ettiğimi hatırlıyorum bu yeminimi. Şimdi yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ? Bir yerde 10 tane islam hakkında kitap dağıtımı yazıyordu bu doğru mu ?


  2. 20.Aralık.2015, 01:30
    1
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye



    Merhaba, bir konu hakkında Rabbime yemin ettim ama içimden ettiğimi hatırlıyorum bu yeminimi. Şimdi yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ? Bir yerde 10 tane islam hakkında kitap dağıtımı yazıyordu bu doğru mu ?


    Benzer Konular

    - 5-6 defa Yeminimi bozdum Perişan haldeyim

    - Yeminimi Bozdum Ne Yapmalıyım ?

    - Yemin ettim yeminimi bozdum ne yapmalıyım

    - Yeminimi bozdum affı nasıl olur?

    - Yeminimi bozdum diye oruç tuttum

  3. 20.Aralık.2015, 01:36
    2
    melle
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 13.Mayıs.2008
    Üye No: 20559
    Mesaj Sayısı: 2,084
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 21

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?




    Yeminin bozan 10 fakiri sabah akşam doyurmalı (Para olarak vermek isterse 115 tl)
    Buna gücü yetmeyen 3 gün oruç tutar.
    Kitap dağıtmak olmaz, kim söylemişse yanlış demiş.


  4. 20.Aralık.2015, 01:36
    2
    Devamlı Üye



    Yeminin bozan 10 fakiri sabah akşam doyurmalı (Para olarak vermek isterse 115 tl)
    Buna gücü yetmeyen 3 gün oruç tutar.
    Kitap dağıtmak olmaz, kim söylemişse yanlış demiş.


  5. 20.Aralık.2015, 02:31
    3
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Çok teşekkür ederim. Peki para olarak vermek istersek hayır kurumlarına mı vereceğiz? Yoksa direk bir ihtiyac sahibine mi vermeliyim?


  6. 20.Aralık.2015, 02:31
    3
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Çok teşekkür ederim. Peki para olarak vermek istersek hayır kurumlarına mı vereceğiz? Yoksa direk bir ihtiyac sahibine mi vermeliyim?


  7. 20.Aralık.2015, 02:32
    4
    melle
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 13.Mayıs.2008
    Üye No: 20559
    Mesaj Sayısı: 2,084
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 21

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Bir fakire vermeniz gerekir, hayır kurumuna verilmez.


  8. 20.Aralık.2015, 02:32
    4
    Devamlı Üye
    Bir fakire vermeniz gerekir, hayır kurumuna verilmez.


  9. 20.Aralık.2015, 02:32
    5
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Çok teşekkür ederim.115 tlyi hayır kurumlarına mı vermeliyim yoksa direk bir ihtiyaç sahibine mi vereceğim?


  10. 20.Aralık.2015, 02:32
    5
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Çok teşekkür ederim.115 tlyi hayır kurumlarına mı vermeliyim yoksa direk bir ihtiyaç sahibine mi vereceğim?


  11. 20.Aralık.2015, 02:33
    6
    melle
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 13.Mayıs.2008
    Üye No: 20559
    Mesaj Sayısı: 2,084
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 21

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Cevap yazdım yukarda çok acelecisin az sabır


  12. 20.Aralık.2015, 02:33
    6
    Devamlı Üye
    Cevap yazdım yukarda çok acelecisin az sabır


  13. 20.Aralık.2015, 02:37
    7
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Kusura bakmayın siteye yeni üye olduğum için pek anlayamadım yorum gidiyor mu gitmiyor mu ☺ cok tesekkur ederim bilgilendirdiniz beni.sadece son sorum 10 fakiri sabah akşam doyurmanin toplam maliyeti 115 tl mi yoksa belli kişi sayısı mı 115 tl?


  14. 20.Aralık.2015, 02:37
    7
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Kusura bakmayın siteye yeni üye olduğum için pek anlayamadım yorum gidiyor mu gitmiyor mu ☺ cok tesekkur ederim bilgilendirdiniz beni.sadece son sorum 10 fakiri sabah akşam doyurmanin toplam maliyeti 115 tl mi yoksa belli kişi sayısı mı 115 tl?


  15. 20.Aralık.2015, 03:32
    8
    Şema
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Mart.2007
    Üye No: 123
    Mesaj Sayısı: 9,332
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 103

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Toplam maliyet 115 tl


  16. 20.Aralık.2015, 03:32
    8
    Moderatör
    Toplam maliyet 115 tl


  17. 20.Aralık.2015, 07:56
    9
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Yemin bozulunca hükmü kalkar mı yoksa ben aynı yeminimi her bozduğumda tekrar keffaret vermem mi gerekir ? Yoksa tek keffaret yeterli mi ?


  18. 20.Aralık.2015, 07:56
    9
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Yemin bozulunca hükmü kalkar mı yoksa ben aynı yeminimi her bozduğumda tekrar keffaret vermem mi gerekir ? Yoksa tek keffaret yeterli mi ?


  19. 20.Aralık.2015, 10:28
    10
    Şema
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Mart.2007
    Üye No: 123
    Mesaj Sayısı: 9,332
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 103

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Tek kefaret yeterli, hükmü kalkıyor


  20. 20.Aralık.2015, 10:28
    10
    Moderatör
    Tek kefaret yeterli, hükmü kalkıyor


  21. 20.Aralık.2015, 12:04
    11
    mutsuz
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Aralık.2015
    Üye No: 107393
    Mesaj Sayısı: 6
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Yeminimi bozdum ne yapmam gerekiyor ?

    Allah razı olsun bilgilendirdiniz beni. Ancak konu üzerinde düşündükçe yeni sorular oluşuyor Insallah bu son sorum olur. Yeminimi bozdum kefaretimi verdim tekrar bu yemin ettiğim işi yaparsam kefaret verecek miyim yoksa bir kere yeminimi bozduğum için veriyorum ve o yemin artık bitiyor mu ? Hükmü kalkar derken bunu kastedtiniz değil mi


  22. 20.Aralık.2015, 12:04
    11
    mutsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Allah razı olsun bilgilendirdiniz beni. Ancak konu üzerinde düşündükçe yeni sorular oluşuyor Insallah bu son sorum olur. Yeminimi bozdum kefaretimi verdim tekrar bu yemin ettiğim işi yaparsam kefaret verecek miyim yoksa bir kere yeminimi bozduğum için veriyorum ve o yemin artık bitiyor mu ? Hükmü kalkar derken bunu kastedtiniz değil mi





+ Yorum Gönder