Konusunu Oylayın.: Tutmadığım Söz için oruç kefaretini nasıl tutarım?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Tutmadığım Söz için oruç kefaretini nasıl tutarım?
  1. 25.Ekim.2015, 17:05
    1
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Tutmadığım Söz için oruç kefaretini nasıl tutarım?






    Tutmadığım Söz için oruç kefaretini nasıl tutarım? Mumsema Ben bir söz vermiştim bugünde onu tutamadım. 3 Gün oruç tutmam gerekir. Fakat bunun niyetini nasıl yapmalıyım ve saat kaçta niyet etmeliyim?

    Güncel yardim

    beyler cevap verir iseniz sevinirim.


  2. 25.Ekim.2015, 17:05
    1
    Özel Üye



    Ben bir söz vermiştim bugünde onu tutamadım. 3 Gün oruç tutmam gerekir. Fakat bunun niyetini nasıl yapmalıyım ve saat kaçta niyet etmeliyim?

    Güncel yardim

    beyler cevap verir iseniz sevinirim.


    Benzer Konular

    - Sahura kalkabilirsem oruç tutarım dedim niyetim geçerli mi

    - Ramazan oruç tutmadığım halde bir kaç kez mastürbasyon yaptım.bu kefaret gerektirir mi?

    - Bir kimse, oruç kefaretini nasıl tutar?

    - İki gün bilerek oruc tutmadım.Tutmadığım gün kadar mı tutcam?

    - Ben hostesim nasıl oruç tutarım

  3. 27.Ekim.2015, 12:05
    2
    Şema
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Mart.2007
    Üye No: 123
    Mesaj Sayısı: 9,332
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 103

    Cevap: Tutmadığım Söz




    Söz verirken Allah adını kullandın mı
    Kulandiysan 115 tl Kefaret ver
    Paran yoksa 3 gün oruç tut


  4. 27.Ekim.2015, 12:05
    2
    Moderatör



    Söz verirken Allah adını kullandın mı
    Kulandiysan 115 tl Kefaret ver
    Paran yoksa 3 gün oruç tut


  5. 27.Ekim.2015, 17:00
    3
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Cevap: Tutmadığım Söz

    Şem'a Nickli Üyeden Alıntı
    Söz verirken Allah adını kullandın mı
    Kulandiysan 115 tl Kefaret ver
    Paran yoksa 3 gün oruç tut
    Sözü Allah'a verdim onu da tutamadım. Onun için 3 gün oruç tutacağım. Ama nasıl niyet etmeliyim ve saat kaçta başlamam gerek tutamadığım söz için?


  6. 27.Ekim.2015, 17:00
    3
    Özel Üye
    Şem'a Nickli Üyeden Alıntı
    Söz verirken Allah adını kullandın mı
    Kulandiysan 115 tl Kefaret ver
    Paran yoksa 3 gün oruç tut
    Sözü Allah'a verdim onu da tutamadım. Onun için 3 gün oruç tutacağım. Ama nasıl niyet etmeliyim ve saat kaçta başlamam gerek tutamadığım söz için?


  7. 27.Ekim.2015, 17:10
    4
    Efdal
    Kıdemli Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 01.Mayıs.2007
    Üye No: 441
    Mesaj Sayısı: 1,211
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 17

    Cevap: Tutmadığım Söz

    Keffaret orucu niyeti:
    Niyet ettim Allah için yarın yemin kefareti orucunu tutmaya

    Oruca imsak vakti ile başlanır ve Hanefi mezhebine 3 gün ara vermeden tutulur.


  8. 27.Ekim.2015, 17:10
    4
    Kıdemli Üye
    Keffaret orucu niyeti:
    Niyet ettim Allah için yarın yemin kefareti orucunu tutmaya

    Oruca imsak vakti ile başlanır ve Hanefi mezhebine 3 gün ara vermeden tutulur.


  9. 27.Ekim.2015, 17:17
    5
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Cevap: Tutmadığım Söz

    Efdal Nickli Üyeden Alıntı
    Keffaret orucu niyeti:
    Niyet ettim Allah için yarın yemin kefareti orucunu tutmaya

    Oruca imsak vakti ile başlanır ve Hanefi mezhebine 3 gün ara vermeden tutulur.
    11:00'da niyeti etsem ve imsak vaktindede ezan'a kadar su felan içsem sorun olmaz dimi? Yoksa imsak vaktinden sonra bir şey yiyip, içmiyecekmiyiz. Biraz kafam karıştıda


  10. 27.Ekim.2015, 17:17
    5
    Özel Üye
    Efdal Nickli Üyeden Alıntı
    Keffaret orucu niyeti:
    Niyet ettim Allah için yarın yemin kefareti orucunu tutmaya

    Oruca imsak vakti ile başlanır ve Hanefi mezhebine 3 gün ara vermeden tutulur.
    11:00'da niyeti etsem ve imsak vaktindede ezan'a kadar su felan içsem sorun olmaz dimi? Yoksa imsak vaktinden sonra bir şey yiyip, içmiyecekmiyiz. Biraz kafam karıştıda


  11. 27.Ekim.2015, 17:37
    6
    Şema
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Mart.2007
    Üye No: 123
    Mesaj Sayısı: 9,332
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 103

    Cevap: Tutmadığım Söz

    Niyet başlama zamanı akşam güneş batımı iledir
    Aksam niyet et ve imsak vaktine kadar ye iç


  12. 27.Ekim.2015, 17:37
    6
    Moderatör
    Niyet başlama zamanı akşam güneş batımı iledir
    Aksam niyet et ve imsak vaktine kadar ye iç


  13. 27.Ekim.2015, 20:14
    7
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Cevap: Tutmadığım Söz

    Şem'a Nickli Üyeden Alıntı
    Niyet başlama zamanı akşam güneş batımı iledir
    Aksam niyet et ve imsak vaktine kadar ye iç
    O zaman ben yarın 21:00'da niyet etsem olur mu?


  14. 27.Ekim.2015, 20:14
    7
    Özel Üye
    Şem'a Nickli Üyeden Alıntı
    Niyet başlama zamanı akşam güneş batımı iledir
    Aksam niyet et ve imsak vaktine kadar ye iç
    O zaman ben yarın 21:00'da niyet etsem olur mu?


  15. 27.Ekim.2015, 20:44
    8
    mum
    Administrator

    Profili:
    mum
    Üyelik Tarihi: 20.Ocak.2007
    Üye No: 2
    Mesaj Sayısı: 6,094
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Tutmadığım Söz

    şimdi niyet et ve imsak ile orucun başlamış olur. neden 21 anlamadım


  16. 27.Ekim.2015, 20:44
    8
    mum
    Administrator
    şimdi niyet et ve imsak ile orucun başlamış olur. neden 21 anlamadım


  17. 27.Ekim.2015, 21:05
    9
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Cevap: Tutmadığım Söz

    mum Nickli Üyeden Alıntı
    şimdi niyet et ve imsak ile orucun başlamış olur. neden 21 anlamadım
    Tamam teşekkürler, ve her gün niyet etmelimiyim? 3 gün oruç tutacağım ya?


  18. 27.Ekim.2015, 21:05
    9
    Özel Üye
    mum Nickli Üyeden Alıntı
    şimdi niyet et ve imsak ile orucun başlamış olur. neden 21 anlamadım
    Tamam teşekkürler, ve her gün niyet etmelimiyim? 3 gün oruç tutacağım ya?


  19. 27.Ekim.2015, 21:06
    10
    mum
    Administrator

    Profili:
    mum
    Üyelik Tarihi: 20.Ocak.2007
    Üye No: 2
    Mesaj Sayısı: 6,094
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Tutmadığım Söz

    istersen üç güne birden niyet et, istersen her gün akşam yeniden niyet et ikisi olur.


  20. 27.Ekim.2015, 21:06
    10
    mum
    Administrator
    istersen üç güne birden niyet et, istersen her gün akşam yeniden niyet et ikisi olur.


  21. 27.Ekim.2015, 21:07
    11
    #UguR
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Eylül.2015
    Üye No: 106942
    Mesaj Sayısı: 1,078
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11

    Cevap: Tutmadığım Söz

    mum Nickli Üyeden Alıntı
    istersen üç güne birden niyet et, istersen her gün akşam yeniden niyet et ikisi olur.
    Niyet ettim Allah için 3 gün yemin kefareti orucunu tutmaya Diye niyet etsem olur mu yoksa bir öneriniz var mı?


  22. 27.Ekim.2015, 21:07
    11
    Özel Üye
    mum Nickli Üyeden Alıntı
    istersen üç güne birden niyet et, istersen her gün akşam yeniden niyet et ikisi olur.
    Niyet ettim Allah için 3 gün yemin kefareti orucunu tutmaya Diye niyet etsem olur mu yoksa bir öneriniz var mı?


  23. 27.Ekim.2015, 21:10
    12
    mum
    Administrator

    Profili:
    mum
    Üyelik Tarihi: 20.Ocak.2007
    Üye No: 2
    Mesaj Sayısı: 6,094
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Tutmadığım Söz

    yazdığın niyet doğru. Allah şimdiden kabul etsin.


  24. 27.Ekim.2015, 21:10
    12
    mum
    Administrator
    yazdığın niyet doğru. Allah şimdiden kabul etsin.





+ Yorum Gönder
Git 12 Son