Konusunu Oylayın.: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?
  1. 03.Ağustos.2015, 16:20
    1
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?






    Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu? Mumsema Doyuracak 10 fakir bulmada güçlük çekiyorum, kefaret olarak 3 gün oruç tutmam caiz midir? Tutabiliyorsam niyeti nasıl yapmalıyım?


  2. 03.Ağustos.2015, 16:20
    1
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye



  3. 03.Ağustos.2015, 22:51
    2
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?




    Bilgisi olan var mı?


  4. 03.Ağustos.2015, 22:51
    2
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye



    Bilgisi olan var mı?


  5. 03.Ağustos.2015, 23:02
    3
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    10 bulmana gerek yok bir fakire ver yeter
    Maddi imkanı olan oruç tutamaz


  6. 03.Ağustos.2015, 23:02
    3
    Üye
    10 bulmana gerek yok bir fakire ver yeter
    Maddi imkanı olan oruç tutamaz


  7. 03.Ağustos.2015, 23:26
    4
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Peki ne kadarlık bir ücret vermem gerekir, yani 10 günün toplam ücreti bu yıl ne kadardır? Bir de aynı fakiri 10 gün bulamazsam diye tek kerede verebilir miyim?


  8. 03.Ağustos.2015, 23:26
    4
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    Peki ne kadarlık bir ücret vermem gerekir, yani 10 günün toplam ücreti bu yıl ne kadardır? Bir de aynı fakiri 10 gün bulamazsam diye tek kerede verebilir miyim?


  9. 03.Ağustos.2015, 23:47
    5
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,758
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    bir yemin keffareti 10 adet fitre miktarıdır.
    bir fitre 11.50 olduğuna göre bir yemin kefareti 115 tl dir.
    Tek seferde vermek de caizdir.


  10. 03.Ağustos.2015, 23:47
    5
    Üye
    bir yemin keffareti 10 adet fitre miktarıdır.
    bir fitre 11.50 olduğuna göre bir yemin kefareti 115 tl dir.
    Tek seferde vermek de caizdir.


  11. 04.Ağustos.2015, 03:06
    6
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Sağolun bilgiler için, peki verirken karşıdaki kişiye kefaret olarak verdiğimi söylemeli miyim? Yani ne demeliyim, bir şey demem gerekiyorsa?


  12. 04.Ağustos.2015, 03:06
    6
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    Sağolun bilgiler için, peki verirken karşıdaki kişiye kefaret olarak verdiğimi söylemeli miyim? Yani ne demeliyim, bir şey demem gerekiyorsa?


  13. 04.Ağustos.2015, 11:04
    7
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Hayır söyleme kefaret olduğunu


  14. 04.Ağustos.2015, 11:04
    7
    Üye
    Hayır söyleme kefaret olduğunu


  15. 04.Ağustos.2015, 16:15
    8
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    imam Nickli Üyeden Alıntı
    Hayır söyleme kefaret olduğunu
    Sadece vereyim yani, hiçbir şey söylemeden?


  16. 04.Ağustos.2015, 16:15
    8
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    imam Nickli Üyeden Alıntı
    Hayır söyleme kefaret olduğunu
    Sadece vereyim yani, hiçbir şey söylemeden?


  17. 04.Ağustos.2015, 17:07
    9
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Milenyum
    Soruyu 100 defa tekrar etmeni hiç sevmiyorum
    İsmini görünce konularına bile giresim gelmiyor

    Ver artık şu Kefareti de kurtulalim


  18. 04.Ağustos.2015, 17:07
    9
    Üye
    Milenyum
    Soruyu 100 defa tekrar etmeni hiç sevmiyorum
    İsmini görünce konularına bile giresim gelmiyor

    Ver artık şu Kefareti de kurtulalim


  19. 04.Ağustos.2015, 21:11
    10
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    imam Nickli Üyeden Alıntı
    Milenyum
    Soruyu 100 defa tekrar etmeni hiç sevmiyorum
    İsmini görünce konularına bile giresim gelmiyor

    Ver artık şu Kefareti de kurtulalim
    E cevabı yarım verdiğinizi düşündüğüm için soruyorum. Daha açık sormaya çalışırım bundan sonra, yani bir şey söylemeyeyim mi den kastım karşımdaki sorarsa ne olur anlamındaydı. Daha da açık olayım; verdim diyelim kefareti, bu ne için dedi karşımdaki. "mumsema forumundan imam nickli üye bana bir şey söyleme dedi" diyip arkamı mı döneyim yani?


  20. 04.Ağustos.2015, 21:11
    10
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    imam Nickli Üyeden Alıntı
    Milenyum
    Soruyu 100 defa tekrar etmeni hiç sevmiyorum
    İsmini görünce konularına bile giresim gelmiyor

    Ver artık şu Kefareti de kurtulalim
    E cevabı yarım verdiğinizi düşündüğüm için soruyorum. Daha açık sormaya çalışırım bundan sonra, yani bir şey söylemeyeyim mi den kastım karşımdaki sorarsa ne olur anlamındaydı. Daha da açık olayım; verdim diyelim kefareti, bu ne için dedi karşımdaki. "mumsema forumundan imam nickli üye bana bir şey söyleme dedi" diyip arkamı mı döneyim yani?


  21. 05.Ağustos.2015, 01:47
    11
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Yani kaba olmak veya gönül kırmak amacım değil, Müslüman Müslümanın kalbini kırmaz, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın, yaptığım işi düzgün yapmak istediğim için sordum.


  22. 05.Ağustos.2015, 01:47
    11
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    Yani kaba olmak veya gönül kırmak amacım değil, Müslüman Müslümanın kalbini kırmaz, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın, yaptığım işi düzgün yapmak istediğim için sordum.


  23. 05.Ağustos.2015, 06:48
    12
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Bozulan yeminin kefareti oruç olur mu?

    Bir şey deme demek ne olduğunu söyleme demektir yani Allah için olarak bilmesi yeter
    Anlama sorunun var senin bir daha konuma girmem
    Alıntı
    verdim diyelim kefareti, bu ne için dedi karşımdaki. "mumsema forumundan imam nickli üye bana bir şey söyleme dedi" diyip arkamı mı döneyim yani?*
    Aferin devam et


  24. 05.Ağustos.2015, 06:48
    12
    Üye
    Bir şey deme demek ne olduğunu söyleme demektir yani Allah için olarak bilmesi yeter
    Anlama sorunun var senin bir daha konuma girmem
    Alıntı
    verdim diyelim kefareti, bu ne için dedi karşımdaki. "mumsema forumundan imam nickli üye bana bir şey söyleme dedi" diyip arkamı mı döneyim yani?*
    Aferin devam et





+ Yorum Gönder