Konusunu Oylayın.: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi
Cuma namazından önce gusülle alakalı soru
  1. 30.Ocak.2015, 23:14
    1
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cuma namazından önce gusülle alakalı soru






    Cuma namazından önce gusülle alakalı soru Mumsema şimdi merak ettiğim şey ,

    cuma namazı için cuma günü camiye gitmeden önce gerekli ise gusül(boy) abdesti alıyoruz.
    Peki gusül abdestinden sonra namaz abdesti mi almamız gerekiyor?
    yoksa sadece gusül abdesti alıp gitsek yeterli olur mu??


  2. 30.Ocak.2015, 23:14
    1
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)



    şimdi merak ettiğim şey ,

    cuma namazı için cuma günü camiye gitmeden önce gerekli ise gusül(boy) abdesti alıyoruz.
    Peki gusül abdestinden sonra namaz abdesti mi almamız gerekiyor?
    yoksa sadece gusül abdesti alıp gitsek yeterli olur mu??


    Benzer Konular

    - Cuma namazından önce kılınan namaz nedir?

    - Sela cuma namazından ne kadar önce okunur?

    - Cuma namazından önce abdestlerle alakalı soru

    - Neden Hutbe Cuma Namazından Önce Okunuyor da Bayram Namazından Sonra Okunuyor?

    - Cuma Namazı ve Cenaze Namazından Önce Okunan Sala Bid'at midir?

  3. 31.Ocak.2015, 01:27
    2
    Ufkuaçık
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 17.Ekim.2008
    Üye No: 35628
    Mesaj Sayısı: 693
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Yaş: 57

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru




    Gusül abdesti almak yeterlidir.Yeniden abdest almaya da gerek yoktur.Ancak, gusül abdesti aldıktan sonra abdesti bozan haller olursa sadece yeniden abdest almalısın...


  4. 31.Ocak.2015, 01:27
    2
    Devamlı Üye



    Gusül abdesti almak yeterlidir.Yeniden abdest almaya da gerek yoktur.Ancak, gusül abdesti aldıktan sonra abdesti bozan haller olursa sadece yeniden abdest almalısın...


  5. 31.Ocak.2015, 16:47
    3
    prokado
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Ağustos.2014
    Üye No: 104438
    Mesaj Sayısı: 178
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 20

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    Peki ''Gusül'' abdestinde heryerimizi yıkadıktan sonra birtek avret yerimiz ve makat etrafı kalıyor orlarıda yıkayorum haliyle [Elimiz avret yerimize temas ettiği için] abdest bozuluyormu çünkü ben gusül alıp direk camiye gidiyorum?


  6. 31.Ocak.2015, 16:47
    3
    (Cezalı)
    Peki ''Gusül'' abdestinde heryerimizi yıkadıktan sonra birtek avret yerimiz ve makat etrafı kalıyor orlarıda yıkayorum haliyle [Elimiz avret yerimize temas ettiği için] abdest bozuluyormu çünkü ben gusül alıp direk camiye gidiyorum?


  7. 31.Ocak.2015, 18:24
    4
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    prokado

    Önce avret yerini uıka sonra gusül al.
    sen tersten başlıyoruz.
    Gerçi hanefilerde sorun olmaz ama imam şafiiye göre ön ve arkayı ellemek abdesti bozar



  8. 31.Ocak.2015, 18:24
    4
    Üye
    prokado

    Önce avret yerini uıka sonra gusül al.
    sen tersten başlıyoruz.
    Gerçi hanefilerde sorun olmaz ama imam şafiiye göre ön ve arkayı ellemek abdesti bozar



  9. 02.Şubat.2015, 10:10
    5
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    peki Ufkuaçık teşekkür ederim ,, ancak
    diyelim ki abdesti bozan bir durumla karşılaştık(sanırım yine cünüp olma halinden bahsediyorsunuz ki yeniden cünüp olursak gusül abdestini yeniden almalıyız) ,ama bunun dışında abdesti bozan haller nelerdir? eğer bu hallerle karşılaşırsak (cünüp olma dışında) sadece namaz abdestimi almak gerekir yoksa yine gusül abdesti mi??

    lütfen arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum yeniden, iyi günler


  10. 02.Şubat.2015, 10:10
    5
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    peki Ufkuaçık teşekkür ederim ,, ancak
    diyelim ki abdesti bozan bir durumla karşılaştık(sanırım yine cünüp olma halinden bahsediyorsunuz ki yeniden cünüp olursak gusül abdestini yeniden almalıyız) ,ama bunun dışında abdesti bozan haller nelerdir? eğer bu hallerle karşılaşırsak (cünüp olma dışında) sadece namaz abdestimi almak gerekir yoksa yine gusül abdesti mi??

    lütfen arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum yeniden, iyi günler


  11. 02.Şubat.2015, 10:54
    6
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    Anladigim kadariyla bahsi gecen abdesti bozan haller normal abdesti bozan haller, gusul abdestini bozmuyorlar yani ama namaz kilabilmen icin normal abdest alman gerekiyor. Ornegin onden veya arkadan cikan seyler gbi (tuvalet ihtiyaci manasinda, cunupluk durumunda gusul abdesti gerekiyor zaten).

    Kisaca gusul abdesti alirken veya aldiktan sonra cunupluk disinda normal abdesti bozacak bir durumla karsilasirsan gusul abdestin bozulmaz ama namaz kilmak icin normal abdestini alman verekir. Yanlis bir sey dediysem Allah affetsin, daha bilgili arkadaslardan da duzeltmelerini beklerim.


  12. 02.Şubat.2015, 10:54
    6
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    Anladigim kadariyla bahsi gecen abdesti bozan haller normal abdesti bozan haller, gusul abdestini bozmuyorlar yani ama namaz kilabilmen icin normal abdest alman gerekiyor. Ornegin onden veya arkadan cikan seyler gbi (tuvalet ihtiyaci manasinda, cunupluk durumunda gusul abdesti gerekiyor zaten).

    Kisaca gusul abdesti alirken veya aldiktan sonra cunupluk disinda normal abdesti bozacak bir durumla karsilasirsan gusul abdestin bozulmaz ama namaz kilmak icin normal abdestini alman verekir. Yanlis bir sey dediysem Allah affetsin, daha bilgili arkadaslardan da duzeltmelerini beklerim.


  13. 02.Şubat.2015, 19:13
    7
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    Millennium,,

    evet tam olarak bunu soruyorum.. diyelim ki namaz abdesti aldıktan sonra tuvalet ihtiyacımız oluştu ve tuvalate gittik. bu durumda abdestimiz bozuluyor yani öyle mi?
    doğru mu anlıyorum?


  14. 02.Şubat.2015, 19:13
    7
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    Millennium,,

    evet tam olarak bunu soruyorum.. diyelim ki namaz abdesti aldıktan sonra tuvalet ihtiyacımız oluştu ve tuvalate gittik. bu durumda abdestimiz bozuluyor yani öyle mi?
    doğru mu anlıyorum?


  15. 02.Şubat.2015, 19:56
    8
    Millennium
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 02.Ekim.2014
    Üye No: 104772
    Mesaj Sayısı: 377
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    NoWeDoR Nickli Üyeden Alıntı
    Millennium,,

    evet tam olarak bunu soruyorum.. diyelim ki namaz abdesti aldıktan sonra tuvalet ihtiyacımız oluştu ve tuvalate gittik. bu durumda abdestimiz bozuluyor yani öyle mi?
    doğru mu anlıyorum?
    Benim bildiğim gusul abdestine bir zarar gelmez ama normalde abdesti bozan durumlardan biri meydana geldiği için namaz kılmadan önce abdestin yokmuş gibi her zamanki normal abdestini alman gerekir. Önceki mesajımda da dediğim gibi:

    Cünüp olursan gusul abdestin bozulur, gusul abdesti alman gerekir.
    Gusul abdesti almış bir vaziyetteyken büyük/küçük tuvalet ihtiyacını gidermek gibi normalde namaz öncesi aldığın abdesti bozacak bir durum oluşursa (cünüp olmak hariç ki dediğim gibi o zaman gusletmen gerekir) o zaman tekrar gusletmene gerek yok, ama namaz kılmadan her zamanki gibi normal abdestini alman gerekir diye biliyorum ben.

    Site yöneticilerinden daha detaylı ve doğru bir cevap alırsın inşallah. Benim bir yanlışım varsa da hakkınızı helal edin.


  16. 02.Şubat.2015, 19:56
    8
    Millennium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    NoWeDoR Nickli Üyeden Alıntı
    Millennium,,

    evet tam olarak bunu soruyorum.. diyelim ki namaz abdesti aldıktan sonra tuvalet ihtiyacımız oluştu ve tuvalate gittik. bu durumda abdestimiz bozuluyor yani öyle mi?
    doğru mu anlıyorum?
    Benim bildiğim gusul abdestine bir zarar gelmez ama normalde abdesti bozan durumlardan biri meydana geldiği için namaz kılmadan önce abdestin yokmuş gibi her zamanki normal abdestini alman gerekir. Önceki mesajımda da dediğim gibi:

    Cünüp olursan gusul abdestin bozulur, gusul abdesti alman gerekir.
    Gusul abdesti almış bir vaziyetteyken büyük/küçük tuvalet ihtiyacını gidermek gibi normalde namaz öncesi aldığın abdesti bozacak bir durum oluşursa (cünüp olmak hariç ki dediğim gibi o zaman gusletmen gerekir) o zaman tekrar gusletmene gerek yok, ama namaz kılmadan her zamanki gibi normal abdestini alman gerekir diye biliyorum ben.

    Site yöneticilerinden daha detaylı ve doğru bir cevap alırsın inşallah. Benim bir yanlışım varsa da hakkınızı helal edin.


  17. 02.Şubat.2015, 20:21
    9
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    Millennium Nickli Üyeden Alıntı
    Benim bildiğim gusul abdestine bir zarar gelmez ama normalde abdesti bozan durumlardan biri meydana geldiği için namaz kılmadan önce abdestin yokmuş gibi her zamanki normal abdestini alman gerekir. Önceki mesajımda da dediğim gibi:

    Cünüp olursan gusul abdestin bozulur, gusul abdesti alman gerekir.
    Gusul abdesti almış bir vaziyetteyken büyük/küçük tuvalet ihtiyacını gidermek gibi normalde namaz öncesi aldığın abdesti bozacak bir durum oluşursa (cünüp olmak hariç ki dediğim gibi o zaman gusletmen gerekir) o zaman tekrar gusletmene gerek yok, ama namaz kılmadan her zamanki gibi normal abdestini alman gerekir diye biliyorum ben.

    Site yöneticilerinden daha detaylı ve doğru bir cevap alırsın inşallah. Benim bir yanlışım varsa da hakkınızı helal edin.
    zaman ayırdığınız için teşekkürler , sizde hakkınızı helal edin


  18. 02.Şubat.2015, 20:21
    9
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    Millennium Nickli Üyeden Alıntı
    Benim bildiğim gusul abdestine bir zarar gelmez ama normalde abdesti bozan durumlardan biri meydana geldiği için namaz kılmadan önce abdestin yokmuş gibi her zamanki normal abdestini alman gerekir. Önceki mesajımda da dediğim gibi:

    Cünüp olursan gusul abdestin bozulur, gusul abdesti alman gerekir.
    Gusul abdesti almış bir vaziyetteyken büyük/küçük tuvalet ihtiyacını gidermek gibi normalde namaz öncesi aldığın abdesti bozacak bir durum oluşursa (cünüp olmak hariç ki dediğim gibi o zaman gusletmen gerekir) o zaman tekrar gusletmene gerek yok, ama namaz kılmadan her zamanki gibi normal abdestini alman gerekir diye biliyorum ben.

    Site yöneticilerinden daha detaylı ve doğru bir cevap alırsın inşallah. Benim bir yanlışım varsa da hakkınızı helal edin.
    zaman ayırdığınız için teşekkürler , sizde hakkınızı helal edin


  19. 02.Şubat.2015, 23:03
    10
    Ufkuaçık
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 17.Ekim.2008
    Üye No: 35628
    Mesaj Sayısı: 693
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Yaş: 57

    Cevap: Cuma namazından önce gusülle alakalı soru

    Alıntı
    peki Ufkuaçık teşekkür ederim ,, ancak
    diyelim ki abdesti bozan bir durumla karşılaştık(sanırım yine cünüp olma halinden bahsediyorsunuz ki yeniden cünüp olursak gusül abdestini yeniden almalıyız) ,ama bunun dışında abdesti bozan haller nelerdir? eğer bu hallerle karşılaşırsak (cünüp olma dışında) sadece namaz abdestimi almak gerekir yoksa yine gusül abdesti mi??
    Gusül alırken veya gusülden sonra abdesti bozacak haller zuhur ederse sadece yeniden abdest alınır. Tekrar gusül abdesti almaya gerek yoktur.


  20. 02.Şubat.2015, 23:03
    10
    Devamlı Üye
    Alıntı
    peki Ufkuaçık teşekkür ederim ,, ancak
    diyelim ki abdesti bozan bir durumla karşılaştık(sanırım yine cünüp olma halinden bahsediyorsunuz ki yeniden cünüp olursak gusül abdestini yeniden almalıyız) ,ama bunun dışında abdesti bozan haller nelerdir? eğer bu hallerle karşılaşırsak (cünüp olma dışında) sadece namaz abdestimi almak gerekir yoksa yine gusül abdesti mi??
    Gusül alırken veya gusülden sonra abdesti bozacak haller zuhur ederse sadece yeniden abdest alınır. Tekrar gusül abdesti almaya gerek yoktur.





+ Yorum Gönder