Konusunu Oylayın.: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

5 üzerinden 5.00 | Toplam: 7 kişi oyladı.

  1. 22.Nisan.2014, 11:57
    1
    lazz4
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Nisan.2014
    Üye No: 103502
    Mesaj Sayısı: 3
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Reklam

    Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu






    Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu Mumsema Hz. Nuh (as) neden sadece kendine inanları kurtardı?


    Arkadaşlar Selamun Aleyküm.Benim sizlere bir sorum olacaktı.Bunda 2 hafta önce geneli ateist olan bir sitede Hz.Nuh(a.s) hakkında tufan olayıyla ilgili bir yazı okudum.Neden kendi kavmini sadece kurtarmış gibisinden.Bende kendime cevabını verdim.Fakat ondan sonra bu vesveseler arttı.HAŞA ALLAH var mı yok mu,Kur'an uydurmamı gibisinden.Namazlarımı daha özenli kılıyorum.dua ediyorum fakat gitmiyor.Haşa Allaha'a inanmıyorum gibi hissediyorum ama biliyorum ki tabiki var.İşte acaba bu içimdeki düşünceler benim fikirlerim olabilir mi?Böyle sorluar gelince diyorum evrene bak,vücütlarımıza bak böyle bir şey mümkün mü fakat kendimi inandıramıyor gibiyim.Sanki eski imanım yok gibi hissediyorum.Acaba bu vesvese midir?Benim düşüncelerim olabilir mi?Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun..


  2. 22.Nisan.2014, 11:57
    1
    lazz4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye



    Hz. Nuh (as) neden sadece kendine inanları kurtardı?


    Arkadaşlar Selamun Aleyküm.Benim sizlere bir sorum olacaktı.Bunda 2 hafta önce geneli ateist olan bir sitede Hz.Nuh(a.s) hakkında tufan olayıyla ilgili bir yazı okudum.Neden kendi kavmini sadece kurtarmış gibisinden.Bende kendime cevabını verdim.Fakat ondan sonra bu vesveseler arttı.HAŞA ALLAH var mı yok mu,Kur'an uydurmamı gibisinden.Namazlarımı daha özenli kılıyorum.dua ediyorum fakat gitmiyor.Haşa Allaha'a inanmıyorum gibi hissediyorum ama biliyorum ki tabiki var.İşte acaba bu içimdeki düşünceler benim fikirlerim olabilir mi?Böyle sorluar gelince diyorum evrene bak,vücütlarımıza bak böyle bir şey mümkün mü fakat kendimi inandıramıyor gibiyim.Sanki eski imanım yok gibi hissediyorum.Acaba bu vesvese midir?Benim düşüncelerim olabilir mi?Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun..


    Benzer Konular
  3. Semud Kavmi neden helak oldu?
  4. Hz Hud'un kavmi neden helak oldu?
  5. Lut kavmi neden helak olmuştur?
  6. Hz. Lut'un (as) kavmi neden helak olmuşlardır?
  7. Somon ve godom kavmi neden ve nasıl helak olmuştur.
  8. 22.Nisan.2014, 14:13
    2
    NuN
    Üye

    Profili:
    NuN
    Üyelik Tarihi: 16.Ağustos.2007
    Üye No: 1953
    Mesaj Sayısı: 2,073
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu




    Pislik olan inançsız müşriklerin içine girdin, pislik sana bulaşmış, tevbe et manen yıkan geçer.
    Bunlar bazen her gençte yaşanabilen durumlardır, şeytan uğraşır kimi atlatır kimi de bocalar durur.
    lanet et şeytana içinden kov


  9. 22.Nisan.2014, 14:13
    2
    NuN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NuN
    Üye



    Pislik olan inançsız müşriklerin içine girdin, pislik sana bulaşmış, tevbe et manen yıkan geçer.
    Bunlar bazen her gençte yaşanabilen durumlardır, şeytan uğraşır kimi atlatır kimi de bocalar durur.
    lanet et şeytana içinden kov


  10. 22.Nisan.2014, 17:17
    3
    jerusselam
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Şubat.2013
    Üye No: 100353
    Mesaj Sayısı: 4,204
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 43

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu




    "Andolsun, Biz Nuh'u kendi kavmine (elçi olarak) gönderdik, içlerinde elli yılı eksik olmak üzere bin sene yaşadı. Sonunda onlar zulme devam ederlerken tufan kendilerini yakalayıverdi. Böylece Biz onu ve gemi halkını kurtardık ve bunu alemlere bir ayet (kendisinden ders çıkarılacak bir olay) kılmış olduk."

    (Ankebut Suresi, 14-15)


    Hz. Nuh, Allah'ın ayetlerinden uzaklaşarak O'na ortaklar koşan kavmini, sadece Allah'a kulluk etmeleri ve sapkınlıklarından vazgeçmeleri konusunda uyaran ve bu konuda büyük bir sabır gösteren kutlu bir peygamberdir. Ancak kavmine din ahlakına uymaları konusunda defalarca öğüt verdiği ve onları Allah'ın azabına karşı birçok kez uyardığı halde, onlar Hz. Nuh'u yalanlamışlar ve şirk koşmaya devam etmişlerdir. Nuh kavminin kendilerine yapılan tebliğ süresince gösterdikleri ve Allah'ın kendilerine azap göndermesine neden olan çirkin tavırlar ayetlerde şöyle bildirilmiştir...



  11. 22.Nisan.2014, 17:17
    3
    Devamlı Üye
    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu




    "Andolsun, Biz Nuh'u kendi kavmine (elçi olarak) gönderdik, içlerinde elli yılı eksik olmak üzere bin sene yaşadı. Sonunda onlar zulme devam ederlerken tufan kendilerini yakalayıverdi. Böylece Biz onu ve gemi halkını kurtardık ve bunu alemlere bir ayet (kendisinden ders çıkarılacak bir olay) kılmış olduk."

    (Ankebut Suresi, 14-15)


    Hz. Nuh, Allah'ın ayetlerinden uzaklaşarak O'na ortaklar koşan kavmini, sadece Allah'a kulluk etmeleri ve sapkınlıklarından vazgeçmeleri konusunda uyaran ve bu konuda büyük bir sabır gösteren kutlu bir peygamberdir. Ancak kavmine din ahlakına uymaları konusunda defalarca öğüt verdiği ve onları Allah'ın azabına karşı birçok kez uyardığı halde, onlar Hz. Nuh'u yalanlamışlar ve şirk koşmaya devam etmişlerdir. Nuh kavminin kendilerine yapılan tebliğ süresince gösterdikleri ve Allah'ın kendilerine azap göndermesine neden olan çirkin tavırlar ayetlerde şöyle bildirilmiştir...



  12. 22.Nisan.2014, 17:39
    4
    hasan19080
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 17.Nisan.2014
    Üye No: 103470
    Mesaj Sayısı: 81
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    Bi insan hiç görmediği birini sevip onu kalbinde hissedebilir mi? Nezaman peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. in ismi söylense kalbimde bir ferahlık bir ihsan oluşuyor. ölümünün üzerinden 1500 sene geçmiş ama 2 buçuk milyar insan onu hergün her, saat her ,dakika anıyor Çünkü Allahın rahmeti onun üzerindedir. Buda Allahın varlığının ve birliğinin en büyük kanıtıdır. Geçmişte allahtan istediğin ve yaptığın duaları hatırla ve şu anki durumunu düşün çoğunun gerçekleştiğinin farkına varacaksın. Eğer istediğin bişey olmamışsa şunu bil ki senin için hayırlı değildir ama Allah senin iyliğini düşündüğü için onu vermemiştir. Allah hiç bir kulunun kötülüğünü istemez. Ben ilk başta farkına varmadım ama durup şöyle bi düşündüğümde Allahtan ne istediysem hepsi olmuş yeni farkettim. Boşına dememişler Allah hiç ummadığın bir yerden sana umut kapısı açar diye. Ve bunun farkettikten sonra eskisinden daha çok şükür ediyorum. Ve çok ilginçtir ki istediklerim şeyler için hiç bir gayret göstermedim hepsi bi anda kendiliğinden oluverdi.
    BU arada evrenin bir numaralı hayranıyım. milyarlarca galaxy, Trilyonlarca yıldız hepsi yukarda asılı duruyor bize en yakın yıldız güneş 150 milyon km uzaktan nasıl oluyorda yeryüzünü ısıtabiliyor? güneşe en yakın yıldız ona 4 ışık yılı uzakta oda 40 trilyon km (40.000.000.000.000km) anlamına gelir. tüm evrenin çapı 100 milyar ışıkyılından fazla diye tahmine diliyor.

    vicudumuza da baktığımızda. bir insan sabit ışıklı bir odada iyi bir haber aldığında ve mutlu olduğunda göz bebekleri küçülür ve kötü bir haber alınca ve üzülünce göz bebekleri büyürmüş bunu vicut nasıl yapıyor dersin? göz bebeği nerden biliyor iyi haberi? Bunu doktora sorduğmda bana dediki bunu sağlayan beyinin salgıladığı bir hormon sonucudan göz bebiği aldığın habere göre tepki göstriyor dedi Ama asıl ilginç olan bu değil asıl ilginç olan bunu yapan hormonun ikiside aynı olması farklı değil..... bunları araştırınca insanın inancı artıyor.


  13. 22.Nisan.2014, 17:39
    4
    hasan19080 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Bi insan hiç görmediği birini sevip onu kalbinde hissedebilir mi? Nezaman peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. in ismi söylense kalbimde bir ferahlık bir ihsan oluşuyor. ölümünün üzerinden 1500 sene geçmiş ama 2 buçuk milyar insan onu hergün her, saat her ,dakika anıyor Çünkü Allahın rahmeti onun üzerindedir. Buda Allahın varlığının ve birliğinin en büyük kanıtıdır. Geçmişte allahtan istediğin ve yaptığın duaları hatırla ve şu anki durumunu düşün çoğunun gerçekleştiğinin farkına varacaksın. Eğer istediğin bişey olmamışsa şunu bil ki senin için hayırlı değildir ama Allah senin iyliğini düşündüğü için onu vermemiştir. Allah hiç bir kulunun kötülüğünü istemez. Ben ilk başta farkına varmadım ama durup şöyle bi düşündüğümde Allahtan ne istediysem hepsi olmuş yeni farkettim. Boşına dememişler Allah hiç ummadığın bir yerden sana umut kapısı açar diye. Ve bunun farkettikten sonra eskisinden daha çok şükür ediyorum. Ve çok ilginçtir ki istediklerim şeyler için hiç bir gayret göstermedim hepsi bi anda kendiliğinden oluverdi.
    BU arada evrenin bir numaralı hayranıyım. milyarlarca galaxy, Trilyonlarca yıldız hepsi yukarda asılı duruyor bize en yakın yıldız güneş 150 milyon km uzaktan nasıl oluyorda yeryüzünü ısıtabiliyor? güneşe en yakın yıldız ona 4 ışık yılı uzakta oda 40 trilyon km (40.000.000.000.000km) anlamına gelir. tüm evrenin çapı 100 milyar ışıkyılından fazla diye tahmine diliyor.

    vicudumuza da baktığımızda. bir insan sabit ışıklı bir odada iyi bir haber aldığında ve mutlu olduğunda göz bebekleri küçülür ve kötü bir haber alınca ve üzülünce göz bebekleri büyürmüş bunu vicut nasıl yapıyor dersin? göz bebeği nerden biliyor iyi haberi? Bunu doktora sorduğmda bana dediki bunu sağlayan beyinin salgıladığı bir hormon sonucudan göz bebiği aldığın habere göre tepki göstriyor dedi Ama asıl ilginç olan bu değil asıl ilginç olan bunu yapan hormonun ikiside aynı olması farklı değil..... bunları araştırınca insanın inancı artıyor.


  14. 22.Nisan.2014, 19:48
    5
    lazz4
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Nisan.2014
    Üye No: 103502
    Mesaj Sayısı: 3
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    Kardeşlerim bunun inançsızlığa sürüklenmesinden korkuyorum.Yaşım 17 ergenlikle ilgili olabilir mi?


  15. 22.Nisan.2014, 19:48
    5
    lazz4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Kardeşlerim bunun inançsızlığa sürüklenmesinden korkuyorum.Yaşım 17 ergenlikle ilgili olabilir mi?


  16. 22.Nisan.2014, 20:18
    6
    Hüseyin
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Nisan.2014
    Üye No: 103504
    Mesaj Sayısı: 48
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    ergenlikle alakası yok, ilimsizlik ve kötü ortamın etkileridir zikrederek ve Allahtan af dileyerek geçer.


  17. 22.Nisan.2014, 20:18
    6
    Hüseyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    ergenlikle alakası yok, ilimsizlik ve kötü ortamın etkileridir zikrederek ve Allahtan af dileyerek geçer.


  18. 23.Mayıs.2014, 00:12
    7
    Şii
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Nisan.2014
    Üye No: 103566
    Mesaj Sayısı: 161
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    İlimle meşgul olursanız vesveseniz kalmaz. Sizdekiler vesvesedir zira kendi düşünceniz olsa acaba ben bunu mu düşünüyorum demezsiniz.Hazreti Nuh(as) inananları kurtardı, inanmayanlar da biri de oğlu helak oldu. Ateistler neden bunu sormuşlar anlamadım. Allah düşmanlarını Allah'ın Rasulu niye kurtarsın? Hazreti Nuh(as)'a ettikleri zulümleri açıp okurlarsa sebebini anlarlar. Hazreti Nuh'un bedduasıydı o tufanı ortaya çıkaran.


  19. 23.Mayıs.2014, 00:12
    7
    Şii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    İlimle meşgul olursanız vesveseniz kalmaz. Sizdekiler vesvesedir zira kendi düşünceniz olsa acaba ben bunu mu düşünüyorum demezsiniz.Hazreti Nuh(as) inananları kurtardı, inanmayanlar da biri de oğlu helak oldu. Ateistler neden bunu sormuşlar anlamadım. Allah düşmanlarını Allah'ın Rasulu niye kurtarsın? Hazreti Nuh(as)'a ettikleri zulümleri açıp okurlarsa sebebini anlarlar. Hazreti Nuh'un bedduasıydı o tufanı ortaya çıkaran.


  20. 14.Haziran.2015, 00:11
    8
    Misafir

    Cevap: Hz Nuh'un neden sadece kendikavmini kurtardı

    Abeciğim hz. NUh aleyhisselâm ın sadece kendi kavmini kurtarmasının sebebi gerçekleşen tufanın tüm dünyada değil sadece kendi kavminin yaşadığı yerde olmasıdır. Allah razı olsun


  21. 14.Haziran.2015, 00:11
    8
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Abeciğim hz. NUh aleyhisselâm ın sadece kendi kavmini kurtarmasının sebebi gerçekleşen tufanın tüm dünyada değil sadece kendi kavminin yaşadığı yerde olmasıdır. Allah razı olsun


  22. 04.Temmuz.2016, 05:09
    9
    Misafir

    Cevap: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    Bu bir vesvesedir o herkeze olur seytan vesvese veriri ve insan kendi kendine acaba Allah varmi yok gibisine seyler der ama icinden der


  23. 04.Temmuz.2016, 05:09
    9
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Bu bir vesvesedir o herkeze olur seytan vesvese veriri ve insan kendi kendine acaba Allah varmi yok gibisine seyler der ama icinden der


  24. 16.Ağustos.2016, 21:10
    10
    Misafir

    Yorum: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    kardeşim sana şeytan vesvese veriyor her insana vesvese verir seytan önemli olan vesveseye yenik düşmemek sen bol bol allahı tevekkül et gecer


  25. 16.Ağustos.2016, 21:10
    10
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    kardeşim sana şeytan vesvese veriyor her insana vesvese verir seytan önemli olan vesveseye yenik düşmemek sen bol bol allahı tevekkül et gecer


  26. 06.Ekim.2016, 19:36
    11
    Misafir

    Yorum: Hz Nuh'un kavmi neden helak oldu

    kardeşim, ilimsiz kafa şeytanın yuvasıdır. elbetteki şeytanın vesveseleri seni dinden çıkarmak içindir ama bunun hikmeti Allah'ın ise senin okuyup araştırmanı istemesidir. Oku ve kafandakilere cevap bul. varlık ve yokluk konusunda aklına gelen şeylere aldırma, kalbin bundan rahatsız olduğu için senin elinde değil; o da şeytandandır.


  27. 06.Ekim.2016, 19:36
    11
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    kardeşim, ilimsiz kafa şeytanın yuvasıdır. elbetteki şeytanın vesveseleri seni dinden çıkarmak içindir ama bunun hikmeti Allah'ın ise senin okuyup araştırmanı istemesidir. Oku ve kafandakilere cevap bul. varlık ve yokluk konusunda aklına gelen şeylere aldırma, kalbin bundan rahatsız olduğu için senin elinde değil; o da şeytandandır.


  28. 17.Kasım.2016, 21:16
    12
    Misafir

    şeytanın vesvesesi ile ilgili yorum




    O şeytanın vesvesesidir kafana çok takarsan Allah'ın yolundan Allah korusun çıkarsın


  29. 17.Kasım.2016, 21:16
    12
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



    O şeytanın vesvesesidir kafana çok takarsan Allah'ın yolundan Allah korusun çıkarsın



Git 12 Sonuncu