Konusunu Oylayın.: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi
Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak
  1. 19.Ocak.2014, 04:12
    1
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak






    Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak Mumsema selam arkadaşlar ben namaza yeni başlıycam bildiğim sureler ve dualar: subhaneke,fatiha suresi,kevser suresi,ihlas suresi,felak suresi,nas suresi,etteyatü duası,allahümme salli ,allahümme barik ve rabbena 'dır. fakat kafamı karıştıran şöle bir durum oldu sabah namazında okunan sureler farklı öğlen ,ikindi ve akşam ve yatsı namazında okunan sureler farklı benim size sormak istediğim soru şu aslında sabah namazında okuduğum surelerin aynısını yani (subhaneke ,fatiha,kevser,ihlassuresi,nas suresi,felak suresi) öğle ,ikindi,akşam,yatsı namazındada okusam kıldığım namaz gerçerli olurmu ? ve kıldığım namaz ozaman doğru olurmu ? yoksa her vakit namazda farklı surelermi okunur ?


  2. 19.Ocak.2014, 04:12
    1
    Üye



    selam arkadaşlar ben namaza yeni başlıycam bildiğim sureler ve dualar: subhaneke,fatiha suresi,kevser suresi,ihlas suresi,felak suresi,nas suresi,etteyatü duası,allahümme salli ,allahümme barik ve rabbena 'dır. fakat kafamı karıştıran şöle bir durum oldu sabah namazında okunan sureler farklı öğlen ,ikindi ve akşam ve yatsı namazında okunan sureler farklı benim size sormak istediğim soru şu aslında sabah namazında okuduğum surelerin aynısını yani (subhaneke ,fatiha,kevser,ihlassuresi,nas suresi,felak suresi) öğle ,ikindi,akşam,yatsı namazındada okusam kıldığım namaz gerçerli olurmu ? ve kıldığım namaz ozaman doğru olurmu ? yoksa her vakit namazda farklı surelermi okunur ?


    Benzer Konular

    - Kredi kartı ile ilgili bir sorum olacak

    - Mezi akacak hissi geliyor ama aktığını hissetmiyorum

    - Yellenmek ile ilgili bir sorum olacak

    - Mezi akıntısı ne zaman biter

    - Bazı fetvalarla ilgili sorum olacak

  3. 19.Ocak.2014, 10:47
    2
    miroğlu
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 29.Temmuz.2008
    Üye No: 26769
    Mesaj Sayısı: 226
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 3
    Bulunduğu yer: Hepimiz Filistin'liyiz

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak




    Namazın geçerlidir, kabul olur
    zaman ile daha fazla sure ezberleyebilirsin




  4. 19.Ocak.2014, 10:47
    2
    Devamlı Üye



    Namazın geçerlidir, kabul olur
    zaman ile daha fazla sure ezberleyebilirsin




  5. 19.Ocak.2014, 14:53
    3
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    peki bazı kitaplarda mesela sabah namazının sünnetinde kevser ,ihlas suresi okunurken öğle namazının sünnetinde fil suresi,kureyş suresi,maun suresi okunur yazmışlar neden böle yazmışlar peki hangisi doğru ??


  6. 19.Ocak.2014, 14:53
    3
    Üye
    peki bazı kitaplarda mesela sabah namazının sünnetinde kevser ,ihlas suresi okunurken öğle namazının sünnetinde fil suresi,kureyş suresi,maun suresi okunur yazmışlar neden böle yazmışlar peki hangisi doğru ??


  7. 19.Ocak.2014, 15:35
    4
    sehervakti
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 24.Temmuz.2013
    Üye No: 102003
    Mesaj Sayısı: 564
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    Kardeşim istediğin zammı sureyi okuyabilirsin, kafana takma.


  8. 19.Ocak.2014, 15:35
    4
    Devamlı Üye
    Kardeşim istediğin zammı sureyi okuyabilirsin, kafana takma.


  9. 19.Ocak.2014, 16:23
    5
    musab
    Hadis Öğrencisi

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Mayıs.2011
    Üye No: 87643
    Mesaj Sayısı: 5,249
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 53
    Bulunduğu yer: "İslam Düşüncesinde Sünnet" okuyorum

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    o ifade yanlış.bence sen yanlış anladın.başka sure okuma zorunluluğu yok.ama kişi eğer namazı hakkını vererek anlayarak kılıyorsa sürekli yeni ayetler ezberleyecektir.ama istemeyerek,zorsuna zorsuna namaz kılan kişi,sürekli sebepsiz yere kazaya namaz bırakan kişi robot gibi ölene kadar aynı surelerle namaz kılar.

    bir ayrım yapılmıştır aslında mufassal diye ama sen zaten fazla sure bilmiyorum demişsin bunu yazmaya gerek görmüyorum o yüzden


  10. 19.Ocak.2014, 16:23
    5
    Hadis Öğrencisi
    o ifade yanlış.bence sen yanlış anladın.başka sure okuma zorunluluğu yok.ama kişi eğer namazı hakkını vererek anlayarak kılıyorsa sürekli yeni ayetler ezberleyecektir.ama istemeyerek,zorsuna zorsuna namaz kılan kişi,sürekli sebepsiz yere kazaya namaz bırakan kişi robot gibi ölene kadar aynı surelerle namaz kılar.

    bir ayrım yapılmıştır aslında mufassal diye ama sen zaten fazla sure bilmiyorum demişsin bunu yazmaya gerek görmüyorum o yüzden


  11. 19.Ocak.2014, 16:24
    6
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    zammı sure nedemek ?? demekki bu şu sureler okuncak diye bir kaide yok diyorsunuz ?


  12. 19.Ocak.2014, 16:24
    6
    Üye
    zammı sure nedemek ?? demekki bu şu sureler okuncak diye bir kaide yok diyorsunuz ?


  13. 19.Ocak.2014, 16:31
    7
    musab
    Hadis Öğrencisi

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Mayıs.2011
    Üye No: 87643
    Mesaj Sayısı: 5,249
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 53
    Bulunduğu yer: "İslam Düşüncesinde Sünnet" okuyorum

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    ben sana işin mantığını anlatayım.zammı sure ne demek felan bunu boşver sen.fatihadan sonra 3 kısa ayet ya da uzun bir ayet okumak vaciptir.


  14. 19.Ocak.2014, 16:31
    7
    Hadis Öğrencisi
    ben sana işin mantığını anlatayım.zammı sure ne demek felan bunu boşver sen.fatihadan sonra 3 kısa ayet ya da uzun bir ayet okumak vaciptir.


  15. 19.Ocak.2014, 17:17
    8
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    ya sen şimdi şunumu demek istiyorsun 5 vakit namazda rükuya kalktığımız zaman okunacak sureler subhaneke,fatiha,kevser,ihlas,felak,nas bunlar yeterlimidir ?


  16. 19.Ocak.2014, 17:17
    8
    Üye
    ya sen şimdi şunumu demek istiyorsun 5 vakit namazda rükuya kalktığımız zaman okunacak sureler subhaneke,fatiha,kevser,ihlas,felak,nas bunlar yeterlimidir ?


  17. 19.Ocak.2014, 18:38
    9
    musab
    Hadis Öğrencisi

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Mayıs.2011
    Üye No: 87643
    Mesaj Sayısı: 5,249
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 53
    Bulunduğu yer: "İslam Düşüncesinde Sünnet" okuyorum

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    sübhaneke sure değildir...

    evet yeterli ama zaman harcayıp yeni sureler ezmerlemek lazım


  18. 19.Ocak.2014, 18:38
    9
    Hadis Öğrencisi
    sübhaneke sure değildir...

    evet yeterli ama zaman harcayıp yeni sureler ezmerlemek lazım


  19. 19.Ocak.2014, 20:19
    10
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    anladım çok teşekkür ederim yani 5 vakit namazda istediğimiz sureyi okuyabiliyoruz tamam anladım şimdi. bide birşey daha sorucam fazla sure ezberlemenin insana ne gibi faydaları dokunuyor bide namazı kaza yaptım derler namazı kaza yapmak ne anlama geliyor ?


  20. 19.Ocak.2014, 20:19
    10
    Üye
    anladım çok teşekkür ederim yani 5 vakit namazda istediğimiz sureyi okuyabiliyoruz tamam anladım şimdi. bide birşey daha sorucam fazla sure ezberlemenin insana ne gibi faydaları dokunuyor bide namazı kaza yaptım derler namazı kaza yapmak ne anlama geliyor ?


  21. 19.Ocak.2014, 22:58
    11
    musab
    Hadis Öğrencisi

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Mayıs.2011
    Üye No: 87643
    Mesaj Sayısı: 5,249
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 53
    Bulunduğu yer: "İslam Düşüncesinde Sünnet" okuyorum

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    evet allah dinini çok kolay etmiştir.surelerin farklı faziletleri var mesela.hadislerde geçen müjdelere nail olabilirsin.namazın monotonlaşmasını engeller.mesela kişi sürekli kısa 3-4 sureyle namaz kılarsa namazdan sıkılır.ama kişi uzun sure okumaya alışırsa işi olduğunda/çarşıda/pazarda kısa sureler okur ve kendince hızlı kılıyorum der ama çoğu insandan bile yavaştır o namaz.bilmiyorum anlatabildim mi

    namazı kaza etmek lafından nefret ettiğim kadar başka sözden nefret ediyormuyum bilmiyorum.insanlar;misafir gelecek diye alışverişe çıktım diye namazı kazaya bırakabilirim sanıyorlar.onlara diyeceğim şudur;iman ettiğin peygambere bak bakalım namazı gereksiz yere kazaya bırakmışmıdır


  22. 19.Ocak.2014, 22:58
    11
    Hadis Öğrencisi
    evet allah dinini çok kolay etmiştir.surelerin farklı faziletleri var mesela.hadislerde geçen müjdelere nail olabilirsin.namazın monotonlaşmasını engeller.mesela kişi sürekli kısa 3-4 sureyle namaz kılarsa namazdan sıkılır.ama kişi uzun sure okumaya alışırsa işi olduğunda/çarşıda/pazarda kısa sureler okur ve kendince hızlı kılıyorum der ama çoğu insandan bile yavaştır o namaz.bilmiyorum anlatabildim mi

    namazı kaza etmek lafından nefret ettiğim kadar başka sözden nefret ediyormuyum bilmiyorum.insanlar;misafir gelecek diye alışverişe çıktım diye namazı kazaya bırakabilirim sanıyorlar.onlara diyeceğim şudur;iman ettiğin peygambere bak bakalım namazı gereksiz yere kazaya bırakmışmıdır


  23. 19.Ocak.2014, 23:07
    12
    Betmen35
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Ocak.2014
    Üye No: 102996
    Mesaj Sayısı: 20
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Namaz kılmayla ilgili bir sorum olacak

    yani namazı kaza yapmak demek o namazı kılmamak demek doğrumu anlamışım


  24. 19.Ocak.2014, 23:07
    12
    Üye
    yani namazı kaza yapmak demek o namazı kılmamak demek doğrumu anlamışım





+ Yorum Gönder
Git 12 Son