Konusunu Oylayın.: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?
  1. 27.Ekim.2012, 17:38
    1
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?






    Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi? Mumsema Bende Viyana da yasiyorum ve orda canim sinitzel yemek istemisti. Bi dükkan bulmustum, orda hem tavuk hem domus sinitzel satiyordular. Ben 2 kere orda yemistim, ücüncü kezde düsünmüstüm: "acaba domus ve tavuk sinitzeler ayni yerdi pisince, ve ben tavuk yemek istiyorsam, günah olur mu?" bisey yoktur demistim kendime, ve yine yedim.

    bi kere daha yemek istiyordum, ama bu sefer anneme sordum, ve oda günah oldugnu söyledi bana, bende bidaha ordan yemedim, ve bidaha da yemicem.

    ama ben günah oldugunu bilmiyordum, ceza mi alcam simdi? insallah öyle deildir, bilmiyordum..


  2. 27.Ekim.2012, 17:38
    1
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli



    Bende Viyana da yasiyorum ve orda canim sinitzel yemek istemisti. Bi dükkan bulmustum, orda hem tavuk hem domus sinitzel satiyordular. Ben 2 kere orda yemistim, ücüncü kezde düsünmüstüm: "acaba domus ve tavuk sinitzeler ayni yerdi pisince, ve ben tavuk yemek istiyorsam, günah olur mu?" bisey yoktur demistim kendime, ve yine yedim.

    bi kere daha yemek istiyordum, ama bu sefer anneme sordum, ve oda günah oldugnu söyledi bana, bende bidaha ordan yemedim, ve bidaha da yemicem.

    ama ben günah oldugunu bilmiyordum, ceza mi alcam simdi? insallah öyle deildir, bilmiyordum..


    Benzer Konular

    - Mastürbasyon yaptıktan sonra gusül abdestinın alınacağını bilmiyordum ve gusül nedemek onu bile bilm

    - Gusül almam gerektiğini bilmiyordum günah olur mu

    - Ben sahura kalkamadim simdi oruc tutabilir miyim ?

    - Her kul aşık olur mu?her insanı gerçekten seven biri çıkar mı gerçekten?

    - Kadina bakmam simdi günah olarak sayilir mi? Abdest almam mi gerek?

  3. 27.Ekim.2012, 23:03
    2
    islamyolu
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Mayıs.2011
    Üye No: 87477
    Mesaj Sayısı: 2,615
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?




    Tövbe et kardeş. Nasılki içki satılan yerde alış veriş etmek caiz degil. Buda onun gibi.

    Nasıl Meyhanelere , Barlara gidipte içki hariç başka şeyler içseler bile o içkiye ortak gibilerdir.

    Bir masada içki varsa o kimsede o içkiyi içmese bile yanlarında dursa oda içenler gibidir.

    Sende domuz eti satılan yere gidiyorsun. Ve orada tavuk yiyorsun. Başka yermi yok kardeşim. Temiz gıdalar satan.

    öyle yerlere gitme. Tövbe et. Allah esirgeyen ve bağışlayandır.


  4. 27.Ekim.2012, 23:03
    2
    islamyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli



    Tövbe et kardeş. Nasılki içki satılan yerde alış veriş etmek caiz degil. Buda onun gibi.

    Nasıl Meyhanelere , Barlara gidipte içki hariç başka şeyler içseler bile o içkiye ortak gibilerdir.

    Bir masada içki varsa o kimsede o içkiyi içmese bile yanlarında dursa oda içenler gibidir.

    Sende domuz eti satılan yere gidiyorsun. Ve orada tavuk yiyorsun. Başka yermi yok kardeşim. Temiz gıdalar satan.

    öyle yerlere gitme. Tövbe et. Allah esirgeyen ve bağışlayandır.


  5. 27.Ekim.2012, 23:08
    3
    cavraşım
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Ağustos.2012
    Üye No: 97639
    Mesaj Sayısı: 626
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Yaş: 40
    Bulunduğu yer: konya

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    ''''Bir masada içki varsa o kimsede o içkiyi içmese bile yanlarında dursa oda içenler gibidir '''

    bu yorumu neye dayanarak yaptın kardeş?


  6. 27.Ekim.2012, 23:08
    3
    Devamlı Üye
    ''''Bir masada içki varsa o kimsede o içkiyi içmese bile yanlarında dursa oda içenler gibidir '''

    bu yorumu neye dayanarak yaptın kardeş?


  7. 27.Ekim.2012, 23:24
    4
    islamyolu
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Mayıs.2011
    Üye No: 87477
    Mesaj Sayısı: 2,615
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    (Allah’a ve ahirete inanan içki içmesin, içki içilen sofraya da oturmasın!) [Taberani]


  8. 27.Ekim.2012, 23:24
    4
    islamyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    (Allah’a ve ahirete inanan içki içmesin, içki içilen sofraya da oturmasın!) [Taberani]


  9. 27.Ekim.2012, 23:29
    5
    cavraşım
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Ağustos.2012
    Üye No: 97639
    Mesaj Sayısı: 626
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Yaş: 40
    Bulunduğu yer: konya

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Öncelikle teşekkür ederim

    fakat

    '''oda içenler gibidir '''demiyor hadiste.

    ''içki içilen sofraya da oturmasın'' deniyor.

    aynı anlammı çıkıyor?


  10. 27.Ekim.2012, 23:29
    5
    Devamlı Üye
    Öncelikle teşekkür ederim

    fakat

    '''oda içenler gibidir '''demiyor hadiste.

    ''içki içilen sofraya da oturmasın'' deniyor.

    aynı anlammı çıkıyor?


  11. 28.Ekim.2012, 00:12
    6
    Kırlangıç.
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Temmuz.2012
    Üye No: 96892
    Mesaj Sayısı: 584
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Yaş: 20
    Bulunduğu yer: Mümine zindan, kafire cennet.

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Bağışlayın, az bir ilimle bu yorumu yapıyorum ama sanırım bu da "küfre rıza küfürdür" gibi bir durum. Sen o masada oturuyorsan o içkiden rahatsız olmuyorsun, onun içilmesine razısın demektir. Kimse seni orada silah zoruyla oturtmuyor çünkü. Ki bir günaha razı olmak, ondan rahatsızlık duymamak da ona ortak olmaktır. Ben kendimce bu şekilde düşünüyorum. Mesela amcam içen birisi, eşi filan da öyle. Biraraya geldiğimizde masada içki olursa "durun, sakın içmeyin!" diyemiyoruz tabi, sonuçta kocaman insanlar ki helali haramı da pek umursadıklarını zannetmiyorum. Biz de kalbimizin o içkiye razı olmadığını kanıtlamak, o günaha ortak olmamak için alıp tabaklarımızı o masadan uzak bir yerde yiyoruz annem ve babamla beraber. Bunu yapmak da çok zor olmasa gerek.


  12. 28.Ekim.2012, 00:12
    6
    Devamlı Üye
    Bağışlayın, az bir ilimle bu yorumu yapıyorum ama sanırım bu da "küfre rıza küfürdür" gibi bir durum. Sen o masada oturuyorsan o içkiden rahatsız olmuyorsun, onun içilmesine razısın demektir. Kimse seni orada silah zoruyla oturtmuyor çünkü. Ki bir günaha razı olmak, ondan rahatsızlık duymamak da ona ortak olmaktır. Ben kendimce bu şekilde düşünüyorum. Mesela amcam içen birisi, eşi filan da öyle. Biraraya geldiğimizde masada içki olursa "durun, sakın içmeyin!" diyemiyoruz tabi, sonuçta kocaman insanlar ki helali haramı da pek umursadıklarını zannetmiyorum. Biz de kalbimizin o içkiye razı olmadığını kanıtlamak, o günaha ortak olmamak için alıp tabaklarımızı o masadan uzak bir yerde yiyoruz annem ve babamla beraber. Bunu yapmak da çok zor olmasa gerek.


  13. 28.Ekim.2012, 00:20
    7
    islamyolu
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Mayıs.2011
    Üye No: 87477
    Mesaj Sayısı: 2,615
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Alıntı
    Öncelikle teşekkür ederim

    fakat

    '''oda içenler gibidir '''demiyor hadiste.

    ''içki içilen sofraya da oturmasın'' deniyor.

    aynı anlammı çıkıyor?

    kardeşim bendeki kıt akılla hadisi şerifi ezberlesem bile kaynagını ezberleyemiyorum. ama misal olarak. Haram işlenen bir ortamdan , başka ortama gitmek hicret gibidir. veya başka çok hadisi şerif var. ve alimlerimizin sözleri ile benim yukarıda Dedigim Allahın izni ile doğrudur.

    Ama hadisi şerifi doğru anlamak lazım. Orada denilmek istenen. içki içenler içmeyen bir olmaz tabiki. ama aynı masada durdugu için oda günaha giriyor. Ama içki içmiş gibi degil. O içki içenlerin günah dereceleri daha fazladır. oda içmedigi için onlardan daha aşağı derecede günah alır. Bu şekil anlaşılması lazım sözümün. yoksa o içki içmeyen kişi içki içmiş sayılmaz.
    ama yinede günaha girmiştir.


  14. 28.Ekim.2012, 00:20
    7
    islamyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    Alıntı
    Öncelikle teşekkür ederim

    fakat

    '''oda içenler gibidir '''demiyor hadiste.

    ''içki içilen sofraya da oturmasın'' deniyor.

    aynı anlammı çıkıyor?

    kardeşim bendeki kıt akılla hadisi şerifi ezberlesem bile kaynagını ezberleyemiyorum. ama misal olarak. Haram işlenen bir ortamdan , başka ortama gitmek hicret gibidir. veya başka çok hadisi şerif var. ve alimlerimizin sözleri ile benim yukarıda Dedigim Allahın izni ile doğrudur.

    Ama hadisi şerifi doğru anlamak lazım. Orada denilmek istenen. içki içenler içmeyen bir olmaz tabiki. ama aynı masada durdugu için oda günaha giriyor. Ama içki içmiş gibi degil. O içki içenlerin günah dereceleri daha fazladır. oda içmedigi için onlardan daha aşağı derecede günah alır. Bu şekil anlaşılması lazım sözümün. yoksa o içki içmeyen kişi içki içmiş sayılmaz.
    ama yinede günaha girmiştir.


  15. 28.Ekim.2012, 00:22
    8
    cavraşım
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Ağustos.2012
    Üye No: 97639
    Mesaj Sayısı: 626
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Yaş: 40
    Bulunduğu yer: konya

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Allah razı olsun kardeş


  16. 28.Ekim.2012, 00:22
    8
    Devamlı Üye
    Allah razı olsun kardeş


  17. 28.Ekim.2012, 00:31
    9
    islamyolu
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 21.Mayıs.2011
    Üye No: 87477
    Mesaj Sayısı: 2,615
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Alıntı
    Allah razı olsun kardeş
    Allah senden de razı olsun. bir çok ehli sünnet kaynaklı sağlam kitaplarda bu konuya deyinilmiştir. Okudugum içinde aklıma gelince yazdım. Özellikle Yılbaşı için bir kitap okumuştum oradada geçiyordu. Noel ile ilgili. içki içilen bir masada oturmak. içmese bile ortak olmuş gibidir diye.


  18. 28.Ekim.2012, 00:31
    9
    islamyolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    Alıntı
    Allah razı olsun kardeş
    Allah senden de razı olsun. bir çok ehli sünnet kaynaklı sağlam kitaplarda bu konuya deyinilmiştir. Okudugum içinde aklıma gelince yazdım. Özellikle Yılbaşı için bir kitap okumuştum oradada geçiyordu. Noel ile ilgili. içki içilen bir masada oturmak. içmese bile ortak olmuş gibidir diye.


  19. 28.Ekim.2012, 04:11
    10
    semihgürel
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 07.Temmuz.2012
    Üye No: 96825
    Mesaj Sayısı: 7
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: Gercekten günah oldugnu bilmiyordum, cezalandirilcakmiyim simdi?

    Kardeş senin sorunla aynı kapıya çıkıyor inceleyebilirsin http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...kmu-nedir.html


  20. 28.Ekim.2012, 04:11
    10
    Kardeş senin sorunla aynı kapıya çıkıyor inceleyebilirsin http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...kmu-nedir.html





+ Yorum Gönder