Konusunu Oylayın.: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
KÜÇÜk bİr bİlgİ :)
  1. 28.Ağustos.2012, 22:19
    1
    C.NUR
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Ağustos.2012
    Üye No: 97593
    Mesaj Sayısı: 10
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    KÜÇÜk bİr bİlgİ :)






    KÜÇÜk bİr bİlgİ :) Mumsema Hadiste rivayet edildigine gore; "her kim her sabah ve aksam yediser defa: hasbiye'llâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbil arşi'l-azim! ( Allah bana kafidir, ondan baska ilah yoktur Ben O'na tevekkül ettim, O, yuce Ars'in rabbidir!) derse; o kisinin bu sözü sıdk ile mi yoksa yalandan mi söyledigine bakilmaksiZin onun her isinde Allah Teala kendisine yeter"
    Diger bir rivayete gore ise soyledir
    "O kisinin dunya ve ahiret islerinde Cenab-i Hak kendisine kafi gelir"


  2. 28.Ağustos.2012, 22:19
    1
    Üye



    Hadiste rivayet edildigine gore; "her kim her sabah ve aksam yediser defa: hasbiye'llâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbil arşi'l-azim! ( Allah bana kafidir, ondan baska ilah yoktur Ben O'na tevekkül ettim, O, yuce Ars'in rabbidir!) derse; o kisinin bu sözü sıdk ile mi yoksa yalandan mi söyledigine bakilmaksiZin onun her isinde Allah Teala kendisine yeter"
    Diger bir rivayete gore ise soyledir
    "O kisinin dunya ve ahiret islerinde Cenab-i Hak kendisine kafi gelir"


    Benzer Konular

    - Sufyan Deccal Hakkında Genıs Bılgı

    - Evlenecekler küçükken babaların anlaşıp küçük kızı küçük oğluna alması durumu?

    - Peygamber Efendımızle ılgılı Daha Fazla Bılgı

    - Mastürbasyon orucu bozarmı bozmazmı bunla ılgılı bır kanıt ve bılgı almak ıstıyorum yardımcı olusanı

    - Arkadashlarım Bana ıslamda Hayvanlar Hakkında Bılgı Lazım

  3. 28.Ağustos.2012, 22:30
    2
    deniz29
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 27.Haziran.2012
    Üye No: 96703
    Mesaj Sayısı: 38
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 33

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)




    Allah Razi olsun bilgi için kardesim


  4. 28.Ağustos.2012, 22:30
    2
    Üye



    Allah Razi olsun bilgi için kardesim


  5. 28.Ağustos.2012, 22:34
    3
    C.NUR
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Ağustos.2012
    Üye No: 97593
    Mesaj Sayısı: 10
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    ecmain inllah


  6. 28.Ağustos.2012, 22:34
    3
    Üye
    ecmain inllah


  7. 29.Ağustos.2012, 01:24
    4
    Salawat
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 14.Mart.2007
    Üye No: 96
    Mesaj Sayısı: 137
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 3
    Yaş: 34

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    Kaynak verebilir misiniz acaba?


  8. 29.Ağustos.2012, 01:24
    4
    Devamlı Üye
    Kaynak verebilir misiniz acaba?


  9. 29.Ağustos.2012, 17:55
    5
    C.NUR
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Ağustos.2012
    Üye No: 97593
    Mesaj Sayısı: 10
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    tabiki verebilirim. ben bunu imam gazalinin kalplerin keşfi katabından okudum ve paylaşmak istedim.


    -------------------

    tabiki verebilirim ben bunu imam gazalinin kalplerin keşfi katabından okudum ve paylaşmak istedim


  10. 29.Ağustos.2012, 17:55
    5
    Üye
    tabiki verebilirim. ben bunu imam gazalinin kalplerin keşfi katabından okudum ve paylaşmak istedim.


    -------------------

    tabiki verebilirim ben bunu imam gazalinin kalplerin keşfi katabından okudum ve paylaşmak istedim


  11. 29.Ağustos.2012, 18:20
    6
    EarthQuake®
    Yolcu

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Kasım.2009
    Üye No: 64514
    Mesaj Sayısı: 494
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 5
    Yaş: 30
    Bulunduğu yer: Ankara

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğini olacağı doğru mudur?

    Değerli kardeşimiz;
    Cevap 1:

    Ayetin meali: “Resulüm! Eğer -büyük bir şefkat ve samimiyetle kendilerine ders vermek istediğin- adamlar, yine de aldırmaz, senden yüz çevirirlerse, de ki: Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.”(Tevbe, 9/129).

    Bu ayette, bütün dünyaya karşı meydan okuyan Hz. Muhammed (a.s.m)’i, hadsiz düşmanları karşısında zaafa düşmemesini tavsiye eden, onun koruyucusunun Allah olduğunu ders veren, ona dayanmasını, güvenmesini söyleyerek teselli eden bir muhteva söz konusudur.

    - “Eğri doğru ne isteği varsa Allah kabul eder” ifadesi, bir temenniden ibarettir. Yoksa, “Allah, şu duayı mutlaka kabul eder” demek, isabetli bir hüküm değildir. Çünkü, hiç kimse, Allah’ın yerine hüküm verme yetkisine sahip değildir. Kur’an’da “Her duaya icabet var” denilmekte, “her duanızı kabul ederim” ifadesine yer verilmemektedir. İcabet etmek, dua eden kulun sesini işitmek, çağrısını duymak, arzusuyla yakından ilgilenmek anlamına gelir. Arzulanan şeyi verip vermemek Allah’ın hikmetinin uygun görüp görmemesine bağlıdır.

    Bir hasta, bazen midesini tahriş eden bir ilaç isteyebilir, ama uzman doktor bunu vermez.. Allah da şöyle buyuruyor: “Olur ki, hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur, olur ki, hoşlanıp arzu ettiğiniz bir şey de sizin için şerli/kötü olur. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz.”(Bakara, 2/216).


    Cevap 2:

    Ebu Davud'un süneninde rivayet olunduğuna göre; Ebu'd-Derdâ Hazretleri demiştir ki, "Her kim sabah ve akşam yedi kere bu ayeti okursa, Allah Teâlâ o kulun önemsediği şeylere kifâyet eder". (Suyuti, ed-Dürrü'l-mensur, 4/334; Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini, ilgili ayetlerin tefsiri)

    Yedi defa okunmasının sırrına gelince; Ayetin merkezinde oturan cümle “hasbiyellah” dır.

    a. “Allah bana yeter” mealindeki “hasbiyellah” cümlesine kadar yedi kelime kullanılmıştır. Buna bir tevafuk düşünülmüş olabilir.

    b. Okunmayan vasıl elifi hariç, “hasbiyellah” cümlesinin yedi harfi vardır. Bu sayı göz önünde bulundurulmuş olabilir.


    Selam ve dua ile...

    Sorularla İslamiyet



  12. 29.Ağustos.2012, 18:20
    6
    Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğini olacağı doğru mudur?

    Değerli kardeşimiz;
    Cevap 1:

    Ayetin meali: “Resulüm! Eğer -büyük bir şefkat ve samimiyetle kendilerine ders vermek istediğin- adamlar, yine de aldırmaz, senden yüz çevirirlerse, de ki: Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.”(Tevbe, 9/129).

    Bu ayette, bütün dünyaya karşı meydan okuyan Hz. Muhammed (a.s.m)’i, hadsiz düşmanları karşısında zaafa düşmemesini tavsiye eden, onun koruyucusunun Allah olduğunu ders veren, ona dayanmasını, güvenmesini söyleyerek teselli eden bir muhteva söz konusudur.

    - “Eğri doğru ne isteği varsa Allah kabul eder” ifadesi, bir temenniden ibarettir. Yoksa, “Allah, şu duayı mutlaka kabul eder” demek, isabetli bir hüküm değildir. Çünkü, hiç kimse, Allah’ın yerine hüküm verme yetkisine sahip değildir. Kur’an’da “Her duaya icabet var” denilmekte, “her duanızı kabul ederim” ifadesine yer verilmemektedir. İcabet etmek, dua eden kulun sesini işitmek, çağrısını duymak, arzusuyla yakından ilgilenmek anlamına gelir. Arzulanan şeyi verip vermemek Allah’ın hikmetinin uygun görüp görmemesine bağlıdır.

    Bir hasta, bazen midesini tahriş eden bir ilaç isteyebilir, ama uzman doktor bunu vermez.. Allah da şöyle buyuruyor: “Olur ki, hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur, olur ki, hoşlanıp arzu ettiğiniz bir şey de sizin için şerli/kötü olur. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz.”(Bakara, 2/216).


    Cevap 2:

    Ebu Davud'un süneninde rivayet olunduğuna göre; Ebu'd-Derdâ Hazretleri demiştir ki, "Her kim sabah ve akşam yedi kere bu ayeti okursa, Allah Teâlâ o kulun önemsediği şeylere kifâyet eder". (Suyuti, ed-Dürrü'l-mensur, 4/334; Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini, ilgili ayetlerin tefsiri)

    Yedi defa okunmasının sırrına gelince; Ayetin merkezinde oturan cümle “hasbiyellah” dır.

    a. “Allah bana yeter” mealindeki “hasbiyellah” cümlesine kadar yedi kelime kullanılmıştır. Buna bir tevafuk düşünülmüş olabilir.

    b. Okunmayan vasıl elifi hariç, “hasbiyellah” cümlesinin yedi harfi vardır. Bu sayı göz önünde bulundurulmuş olabilir.


    Selam ve dua ile...

    Sorularla İslamiyet



  13. 29.Ağustos.2012, 18:57
    7
    C.NUR
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Ağustos.2012
    Üye No: 97593
    Mesaj Sayısı: 10
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    maaşallah.


  14. 29.Ağustos.2012, 18:57
    7
    Üye
    maaşallah.


  15. 04.Aralık.2012, 00:49
    8
    şaf_ak
    ...MüPteLaNıM...

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 18.Aralık.2007
    Üye No: 5730
    Mesaj Sayısı: 1,134
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 19
    Yaş: 30

    Cevap: KÜÇÜk bİr bİlgİ :)

    Allah razı olsun dua ile örtmenim


  16. 04.Aralık.2012, 00:49
    8
    ...MüPteLaNıM...
    Allah razı olsun dua ile örtmenim





+ Yorum Gönder