Konusunu Oylayın.: Tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var mıdır?

5 üzerinden 4.30 | Toplam: 10 kişi oyladı.

  1. 24.Eylül.2011, 18:16
    13
    ikindi
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Kasım.2010
    Üye No: 80576
    Mesaj Sayısı: 325
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Reklam

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var m




    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var m isimli yazı www.Mumsema.comCevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var m
    kardesim olanlarda oluyor bizde neden olmuyorda sizde oluyor demek yanlis. eger oluyorsa önemli olan cözüm bulmak


  2. 24.Eylül.2011, 18:16
    13
    Devamlı Üye



    kardesim olanlarda oluyor bizde neden olmuyorda sizde oluyor demek yanlis. eger oluyorsa önemli olan cözüm bulmak


  3. 10.Haziran.2014, 11:37
    14
    Misafir

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı




    Abi bir damla gibi olsa namaz kabul olurmu??


  4. 10.Haziran.2014, 11:37
    14
    Mehmet memo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mehmet memo
    Misafir



    Abi bir damla gibi olsa namaz kabul olurmu??


  5. 11.Haziran.2014, 20:56
    15
    yakayyu
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 11.Haziran.2014
    Üye No: 103865
    Mesaj Sayısı: 2
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    benim bildiğim 4 parmak kadar iç çamaşarında idrar olmasında sorun yok.. ama dikkat etmek gerekir.. bir de abdestten sonra 40 adım atılır ki, içeri de kalan idrar dışarı çıksın.. çünkü abdestten snora çıkarsa abdest bozulur..

    bence bu kadar zorlaştırmayın.. idrarin birkaç damla elbiseye damlamasında sorun yok.. çünkü yaratılışta var.. islam asla yaratılışla ters düşmez.


  6. 11.Haziran.2014, 20:56
    15
    yakayyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    benim bildiğim 4 parmak kadar iç çamaşarında idrar olmasında sorun yok.. ama dikkat etmek gerekir.. bir de abdestten sonra 40 adım atılır ki, içeri de kalan idrar dışarı çıksın.. çünkü abdestten snora çıkarsa abdest bozulur..

    bence bu kadar zorlaştırmayın.. idrarin birkaç damla elbiseye damlamasında sorun yok.. çünkü yaratılışta var.. islam asla yaratılışla ters düşmez.


  7. 11.Haziran.2014, 23:19
    16
    musab
    Hadis Öğrencisi

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 28.Mayıs.2011
    Üye No: 87643
    Mesaj Sayısı: 5,268
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 53
    Bulunduğu yer: "İslam Düşüncesinde Sünnet" okuyorum

    Cevap: Böylede olur mu?

    Yaralı Melle Nickli Üyeden Alıntı
    Değerli kardeşimiz idrar haram olduğu için çamaşırınıza bulaşır ve sizde namaz kılarsanız malesef O namazı kaza etmeniz gerekiyor. idrarın bulaştığı çamaşırı değiştirmeniz lazım....
    Bu bilgi Şafi Mezhebine göredir.İmam Şafi'nin görüşünü yazarken belirtilmeli değil mi?


  8. 11.Haziran.2014, 23:19
    16
    Hadis Öğrencisi
    Yaralı Melle Nickli Üyeden Alıntı
    Değerli kardeşimiz idrar haram olduğu için çamaşırınıza bulaşır ve sizde namaz kılarsanız malesef O namazı kaza etmeniz gerekiyor. idrarın bulaştığı çamaşırı değiştirmeniz lazım....
    Bu bilgi Şafi Mezhebine göredir.İmam Şafi'nin görüşünü yazarken belirtilmeli değil mi?


  9. 12.Haziran.2014, 02:39
    17
    Münevvere
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Haziran.2014
    Üye No: 103868
    Mesaj Sayısı: 5
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 32
    Bulunduğu yer: Ankara

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    Hanefi fıkhıne göre, idrar elin ayasının ortası kadar yani o da 1 tl büyüklüğüne falan tekabül ediyor. Büyük abdestte ise çok küçük bir bulaşma bile temizlenip ibadet yapılmalı..

    eski zamanda değiliz gerçi yani elbise bulmak,yıkamak vs çok zor değil artık. eskiden yalnız kefen parası falan oluyormuş adamın. yada o bile olmayanlar varmışş.. Şükür


  10. 12.Haziran.2014, 02:39
    17
    Hanefi fıkhıne göre, idrar elin ayasının ortası kadar yani o da 1 tl büyüklüğüne falan tekabül ediyor. Büyük abdestte ise çok küçük bir bulaşma bile temizlenip ibadet yapılmalı..

    eski zamanda değiliz gerçi yani elbise bulmak,yıkamak vs çok zor değil artık. eskiden yalnız kefen parası falan oluyormuş adamın. yada o bile olmayanlar varmışş.. Şükür


  11. 23.Haziran.2014, 17:36
    18
    Misafir

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    selamun aleykum kardesler.... benim su konudan bir az farkli sorunum var.... tuvaletimi yapiyorum ve kendimi temizliyorum.... ama tuvaletten cikib bir az gezindikten sonra akintinin oldugunu hiss ediyorum.... her defasinda boyle oluyor..... cok vesveseye kapiliyorum... safii mezhebi bir damla idrarin namaza mani olacagini soyluyor.... su hususda bir bilginiz var midir?


  12. 23.Haziran.2014, 17:36
    18
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    selamun aleykum kardesler.... benim su konudan bir az farkli sorunum var.... tuvaletimi yapiyorum ve kendimi temizliyorum.... ama tuvaletten cikib bir az gezindikten sonra akintinin oldugunu hiss ediyorum.... her defasinda boyle oluyor..... cok vesveseye kapiliyorum... safii mezhebi bir damla idrarin namaza mani olacagini soyluyor.... su hususda bir bilginiz var midir?


  13. 12.Nisan.2015, 16:06
    19
    Misafir

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    tuvalettden çıkınca yasın kadar adımla daha sonra tekrar gır


  14. 12.Nisan.2015, 16:06
    19
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    tuvalettden çıkınca yasın kadar adımla daha sonra tekrar gır


  15. 20.Nisan.2015, 19:53
    20
    Misafir

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    Ya kardesim belirli bir miktarda sidik bulasmasi sakincali degil diye biliyorum bunu bir yerimiz kanayinca da ayni sey gecerli


  16. 20.Nisan.2015, 19:53
    20
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Ya kardesim belirli bir miktarda sidik bulasmasi sakincali degil diye biliyorum bunu bir yerimiz kanayinca da ayni sey gecerli


  17. 23.Nisan.2015, 03:25
    21
    halilcan
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 07.Temmuz.2014
    Üye No: 104101
    Mesaj Sayısı: 394
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4

    Cevap: tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kı

    Ben tuvaletten çıktıktan ve belli adım attıktan sonra abdestimi alıyorum, fakat daha sonra bir damla idrar geldiğini hissediyorum. Bu durumda abdestimi yenilemem gerekiyor mu ve o iç çamaşırımı değiştirmek zorunda mıyım? Eğer avuç içi kadar olmadıysa idrar bulaşan o iç çamaşırı ile abdest alıp namaz kılabilir miyim?


    İSTİBRA, küçük abdestten sonra akıntı ve sızıntının kesilmesine denir ki; bunu yapmak vaciptir. İstibrayı, istincadan önce yapmak abdest ve namazın sıhhatli olabilmesi için gereklidir. Fakat istincadan sonra da yapılır.

    Her insanda, küçük abdestten sonra akıntı olur. Bu akıntı bazı insanlarda çok kısa zamanda kesilirken, bazı insanlarda da uzun zaman devam etmektedir. Herkes kendi durumunu bildiği için, akıntısının sonunu iyice almalı, istincayı sonra yapmalıdır.

    İstibrayı tam bitirmeden abdest alınırsa, abdestten sonra gelecek olan akıntı abdesti bozar. Akıntının sonunu almak için yürümek, hareket etmek, öksürmek, ayakları hareket ettirmek, yatmak ve beklemek gibi tedbirlere başvurulmalıdır.

    Kadınlara istibra icap etmez. Bir müddet beklemeleri onlar için kâfidir. Yoksa abdest aldıktan sonra bir akıntı olursa, abdest bozulur ve abdestsiz namaz kılınmış olur. Onun içinde uhrevi azabı gerektirir. Zira Rasûlullah (asm),

    "Kabir azabının çoğu küçük abdesttendir." buyurmaktadır. (İbn Mace, Taharet, 26)

    İstibra yapmak, kanallarda kalan idrarın boşalmasını sağlamaktır. Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyle elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez.

    Elbette idrar damlayan yeri yıkamak veya kağıt kullanarak damlayı elbiseye bulaştırmamak daha güzeldir. Ama idrar damladı diye namazı terk etmek, hiç doğru değildir.

    Tuvaletten sonra kanallarda kalan sıvı zaten yavaş yavaş çıkacaktır. Bunun için aşırı bir hoplama zıplama yapmaya gerek yoktur. Hafifi bir gezinti ve dolaşma yeterlidir. Şöyle otuz - kırk adımlık bir gezinti yeterlidir. Eğer istibra yapmadan abdest alıyorsak, o zaman kalan idrar dışarı çıkıp, abdestimizi bozabilir. İstibra yaparken aşırılıkta hoş değildir.


  18. 23.Nisan.2015, 03:25
    21
    halilcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye
    Ben tuvaletten çıktıktan ve belli adım attıktan sonra abdestimi alıyorum, fakat daha sonra bir damla idrar geldiğini hissediyorum. Bu durumda abdestimi yenilemem gerekiyor mu ve o iç çamaşırımı değiştirmek zorunda mıyım? Eğer avuç içi kadar olmadıysa idrar bulaşan o iç çamaşırı ile abdest alıp namaz kılabilir miyim?


    İSTİBRA, küçük abdestten sonra akıntı ve sızıntının kesilmesine denir ki; bunu yapmak vaciptir. İstibrayı, istincadan önce yapmak abdest ve namazın sıhhatli olabilmesi için gereklidir. Fakat istincadan sonra da yapılır.

    Her insanda, küçük abdestten sonra akıntı olur. Bu akıntı bazı insanlarda çok kısa zamanda kesilirken, bazı insanlarda da uzun zaman devam etmektedir. Herkes kendi durumunu bildiği için, akıntısının sonunu iyice almalı, istincayı sonra yapmalıdır.

    İstibrayı tam bitirmeden abdest alınırsa, abdestten sonra gelecek olan akıntı abdesti bozar. Akıntının sonunu almak için yürümek, hareket etmek, öksürmek, ayakları hareket ettirmek, yatmak ve beklemek gibi tedbirlere başvurulmalıdır.

    Kadınlara istibra icap etmez. Bir müddet beklemeleri onlar için kâfidir. Yoksa abdest aldıktan sonra bir akıntı olursa, abdest bozulur ve abdestsiz namaz kılınmış olur. Onun içinde uhrevi azabı gerektirir. Zira Rasûlullah (asm),

    "Kabir azabının çoğu küçük abdesttendir." buyurmaktadır. (İbn Mace, Taharet, 26)

    İstibra yapmak, kanallarda kalan idrarın boşalmasını sağlamaktır. Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyle elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez.

    Elbette idrar damlayan yeri yıkamak veya kağıt kullanarak damlayı elbiseye bulaştırmamak daha güzeldir. Ama idrar damladı diye namazı terk etmek, hiç doğru değildir.

    Tuvaletten sonra kanallarda kalan sıvı zaten yavaş yavaş çıkacaktır. Bunun için aşırı bir hoplama zıplama yapmaya gerek yoktur. Hafifi bir gezinti ve dolaşma yeterlidir. Şöyle otuz - kırk adımlık bir gezinti yeterlidir. Eğer istibra yapmadan abdest alıyorsak, o zaman kalan idrar dışarı çıkıp, abdestimizi bozabilir. İstibra yaparken aşırılıkta hoş değildir.


  19. 17.Haziran.2015, 22:59
    22
    Misafir

    Tuvaletimiz yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp kuran okuyabilio

    Bnim mesajım tuvaletimizden sonra iç çamaşıra idrar damlaları damlıyor. Tuvaletten çıkıp abdest alındığında KUR-AN'I KERİM okunurmu


  20. 17.Haziran.2015, 22:59
    22
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Bnim mesajım tuvaletimizden sonra iç çamaşıra idrar damlaları damlıyor. Tuvaletten çıkıp abdest alındığında KUR-AN'I KERİM okunurmu


  21. 09.Temmuz.2015, 02:39
    23
    Misafir

    Cevap: Tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var mıdır?

    Tuvaletiniz yaptıktan sonra bir peçete ile sarın ve istibra yapın( belli bir süre bekleyin, yürüyün 40-50 adım veya öksürün) sonrasında idrar gelmez, başka bir yöntemde yine bir parça selpak mendili ufak bir kullah gibi yapıp deliği tıkamak, tıkanan delikten idrar çıkmayacağı için sorun kalmaz, bir iki denemeden avı olabilir sonrasında ömür boyu rahat edersiniz


  22. 09.Temmuz.2015, 02:39
    23
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Tuvaletiniz yaptıktan sonra bir peçete ile sarın ve istibra yapın( belli bir süre bekleyin, yürüyün 40-50 adım veya öksürün) sonrasında idrar gelmez, başka bir yöntemde yine bir parça selpak mendili ufak bir kullah gibi yapıp deliği tıkamak, tıkanan delikten idrar çıkmayacağı için sorun kalmaz, bir iki denemeden avı olabilir sonrasında ömür boyu rahat edersiniz


  23. 03.Şubat.2016, 14:24
    24
    Misafir

    Cevap: Tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var mıdır?




    Ceylan kardesim dikkatli olmasa burada bilgi almak icin ugrasmaz.kırıcı olmaya gerrk yok.kaldiki herzaman tuvalet kağıdı olmayabiliyor heryerde.alimlerin uygun gördüğü fetva da avuc ayasi kadari bozmaz.yanliz kabir azabinin cogu kucuk abdestten oldugu unutulmadan mumkun oldukca temiz kalmaya dikkat edilmeli.allaha emanet


  24. 03.Şubat.2016, 14:24
    24
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



    Ceylan kardesim dikkatli olmasa burada bilgi almak icin ugrasmaz.kırıcı olmaya gerrk yok.kaldiki herzaman tuvalet kağıdı olmayabiliyor heryerde.alimlerin uygun gördüğü fetva da avuc ayasi kadari bozmaz.yanliz kabir azabinin cogu kucuk abdestten oldugu unutulmadan mumkun oldukca temiz kalmaya dikkat edilmeli.allaha emanet