Konusunu Oylayın.: İftardan sonra masturbasyon...

5 üzerinden 4.19 | Toplam : 54 kişi
İftardan sonra masturbasyon...
  1. 26.Ağustos.2011, 23:38
    1
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    İftardan sonra masturbasyon...






    İftardan sonra masturbasyon... Mumsema Merhaba, ben burda daha yeni kayit oldum, ve bi tane soru sormam lazim, cok acil. Bugün kadir gecesi, ve bana kötü bisey oldu, hem de cok kötü. Cok pismanim, tövbe ettim. Bi yarim saat önce fln bosaldim, el ve penisle ama temas yoktu, ama yinede bosaldim ve cok pismanim. Gittim hemen dus aldim, abdestimi de aldim. Orucu bozmiyacani biliyorum, ve kefaret veya kaza orucu gerekmedigini biliyorum ama, iste kadir gecesinde bosalmis oldum. Keske kollum kirilsaydi.

    Siz ne dersiniz bu konuda?


  2. 26.Ağustos.2011, 23:38
    1
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli



    Merhaba, ben burda daha yeni kayit oldum, ve bi tane soru sormam lazim, cok acil. Bugün kadir gecesi, ve bana kötü bisey oldu, hem de cok kötü. Cok pismanim, tövbe ettim. Bi yarim saat önce fln bosaldim, el ve penisle ama temas yoktu, ama yinede bosaldim ve cok pismanim. Gittim hemen dus aldim, abdestimi de aldim. Orucu bozmiyacani biliyorum, ve kefaret veya kaza orucu gerekmedigini biliyorum ama, iste kadir gecesinde bosalmis oldum. Keske kollum kirilsaydi.

    Siz ne dersiniz bu konuda?


    Benzer Konular

    - İftardan sonra istimna

    - İftardan sonra mastürbasyon günah mı

    - İftardan sonra şarkı dinlenebilir mi?

    - İftardan Sonra günah işlemek

  3. 27.Ağustos.2011, 16:45
    2
    Guray
    Karadeniz

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 03.Temmuz.2008
    Üye No: 24378
    Mesaj Sayısı: 579
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Yaş: 28
    Bulunduğu yer: İzmir/Ksk

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...




    el ile istimna günahtır dinimizce zaruri durumlar hariç. İftardan sonra bu durum yaşandıysa oruca zarar vermez ancak böyle önemli zamanlarda daha da dikkatli olmak gerekir


  4. 27.Ağustos.2011, 16:45
    2
    Karadeniz



    el ile istimna günahtır dinimizce zaruri durumlar hariç. İftardan sonra bu durum yaşandıysa oruca zarar vermez ancak böyle önemli zamanlarda daha da dikkatli olmak gerekir


  5. 27.Ağustos.2011, 19:19
    3
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    Yani benim duruma ne diyorsunuz, caiz mi haram mi oldu benim bosalmam. Cunkü ben istemiyordum bosalmaya, yani penisle oynamadim bosalmasi icin..

    Bide dikkatli olmak lazim derken, ne demek istiyorsun?


  6. 27.Ağustos.2011, 19:19
    3
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    Yani benim duruma ne diyorsunuz, caiz mi haram mi oldu benim bosalmam. Cunkü ben istemiyordum bosalmaya, yani penisle oynamadim bosalmasi icin..

    Bide dikkatli olmak lazim derken, ne demek istiyorsun?


  7. 28.Ağustos.2011, 00:41
    4
    Guray
    Karadeniz

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 03.Temmuz.2008
    Üye No: 24378
    Mesaj Sayısı: 579
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Yaş: 28
    Bulunduğu yer: İzmir/Ksk

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    eğer kişi elinde olmadan meni dışarı atılırsa (rüyalanma şeklinde ) bunda mesul değildir ancak bilerek yapması el ile yapması şart değil günahtır. Zina tehlikesi gibi durumlar hariç

    dikkatli olalım derkende özel günlerde ibadetleri daha sık yaparız ancak bu gibi durumlar bize zaman kaybettirir o yüzden daha dikkatli olalım dedim


  8. 28.Ağustos.2011, 00:41
    4
    Karadeniz
    eğer kişi elinde olmadan meni dışarı atılırsa (rüyalanma şeklinde ) bunda mesul değildir ancak bilerek yapması el ile yapması şart değil günahtır. Zina tehlikesi gibi durumlar hariç

    dikkatli olalım derkende özel günlerde ibadetleri daha sık yaparız ancak bu gibi durumlar bize zaman kaybettirir o yüzden daha dikkatli olalım dedim


  9. 28.Ağustos.2011, 03:47
    5
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    ama ben bilerek bosalmadim, dedim gibi bosalmak istemiyordum o anda. durmadan istemiyerek penisimde ereksiyon oldu icin, rahatsiz oldum. Öle bende bende sonra kadinlara bakiyordum bi sekilde rahatlamak icin ama bosalmak istemiyordum, yani menin gelmesini hic istemiyordum. sansima istemeden bosaldim, bosalirken de meni gelmesin diye müdhalbe etmeye calistim. yani bosalirken zevk almadim, üzülmüstüm. pisman oldum, hemen tövbe ettim, af dilemdim yüce allahmizdan, güsül abdestimi aldim ve dus aldim. o anda coktan aglamaya baslamistim bile, cunkü cok üzülmüstüm ve utaniyordum.

    Alıntı
    ancak bilerek yapması
    galiba sen burda benim istiyerek bosaldigimi zanediyorsun ama yaniliyorsun, yukarda yazdigim gibi bosalmak istemiyordum.

    sizce bu günahmiydi? ve günahsa acaba kadir gecesinde yaptigim icin daha büyük bir günah mi oldu?


  10. 28.Ağustos.2011, 03:47
    5
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    ama ben bilerek bosalmadim, dedim gibi bosalmak istemiyordum o anda. durmadan istemiyerek penisimde ereksiyon oldu icin, rahatsiz oldum. Öle bende bende sonra kadinlara bakiyordum bi sekilde rahatlamak icin ama bosalmak istemiyordum, yani menin gelmesini hic istemiyordum. sansima istemeden bosaldim, bosalirken de meni gelmesin diye müdhalbe etmeye calistim. yani bosalirken zevk almadim, üzülmüstüm. pisman oldum, hemen tövbe ettim, af dilemdim yüce allahmizdan, güsül abdestimi aldim ve dus aldim. o anda coktan aglamaya baslamistim bile, cunkü cok üzülmüstüm ve utaniyordum.

    Alıntı
    ancak bilerek yapması
    galiba sen burda benim istiyerek bosaldigimi zanediyorsun ama yaniliyorsun, yukarda yazdigim gibi bosalmak istemiyordum.

    sizce bu günahmiydi? ve günahsa acaba kadir gecesinde yaptigim icin daha büyük bir günah mi oldu?


  11. 28.Ağustos.2011, 05:13
    6
    Guray
    Karadeniz

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 03.Temmuz.2008
    Üye No: 24378
    Mesaj Sayısı: 579
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Yaş: 28
    Bulunduğu yer: İzmir/Ksk

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    müstehcen resimlere bakmak günahtır. El ile istimna olmasada bu isteyerek olmuş pişman olup tevbe etmeniz güzel bir davranış olmuş ancak bu istemeyerek olmamış. Siz o an istememiş olabilirsiniz ancak yaptığınız hareketler tam tersi olmuş


  12. 28.Ağustos.2011, 05:13
    6
    Karadeniz
    müstehcen resimlere bakmak günahtır. El ile istimna olmasada bu isteyerek olmuş pişman olup tevbe etmeniz güzel bir davranış olmuş ancak bu istemeyerek olmamış. Siz o an istememiş olabilirsiniz ancak yaptığınız hareketler tam tersi olmuş


  13. 28.Ağustos.2011, 17:24
    7
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    bu simdi cok büyük günah olarak mi "kayit" oldu?
    bide bisey sorcam, orucluyken masturbasyon kaza mi yoksa kefaret mi gerektirir?


  14. 28.Ağustos.2011, 17:24
    7
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    bu simdi cok büyük günah olarak mi "kayit" oldu?
    bide bisey sorcam, orucluyken masturbasyon kaza mi yoksa kefaret mi gerektirir?


  15. 28.Ağustos.2011, 22:38
    8
    emniciba
    Hep Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 08.Ağustos.2011
    Üye No: 89415
    Mesaj Sayısı: 635
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Bulunduğu yer: Himalaya Dağları

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    Orasını ALLAH bılır ama bana sorarsan zına buyuk gunahlar arasında sende cahıllığınden yapıyorsunkı muhtemelen tevbede gecıkmemısın gercekten guzelde yalnız ole kadın madına bakmalar ne dır yanı ALLAH ın haram dedığını yaptın dıkkatlı olmak lazım sana ne desem bende senın yasında senın gıbıydım ama ALLAH dıledıne hıdayet eder dıledının kalbını muhurler ben sımdı 17 yasımda sayılırım 10. sınıf 1.donem ort.nmaza basladım ve sonrada harama bakmayı kendıme haram kıldım kı ALLAH demıs zatne tovbe ettım bu yaptın ısler ılerde namaz kılarken sık sık aklına gelecektır ben yasıyorum ne zaman akldıan gıder bılmıyorum ama ıhtılam olunca bıle artık ne yalan solum fazla acık secık seyler gotrmöusyorum ıns nefsıme terbıye edelbılım cumlemızde


  16. 28.Ağustos.2011, 22:38
    8
    Hep Üye
    Orasını ALLAH bılır ama bana sorarsan zına buyuk gunahlar arasında sende cahıllığınden yapıyorsunkı muhtemelen tevbede gecıkmemısın gercekten guzelde yalnız ole kadın madına bakmalar ne dır yanı ALLAH ın haram dedığını yaptın dıkkatlı olmak lazım sana ne desem bende senın yasında senın gıbıydım ama ALLAH dıledıne hıdayet eder dıledının kalbını muhurler ben sımdı 17 yasımda sayılırım 10. sınıf 1.donem ort.nmaza basladım ve sonrada harama bakmayı kendıme haram kıldım kı ALLAH demıs zatne tovbe ettım bu yaptın ısler ılerde namaz kılarken sık sık aklına gelecektır ben yasıyorum ne zaman akldıan gıder bılmıyorum ama ıhtılam olunca bıle artık ne yalan solum fazla acık secık seyler gotrmöusyorum ıns nefsıme terbıye edelbılım cumlemızde


  17. 01.Eylül.2011, 22:09
    9
    ryan123
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 26.Ağustos.2011
    Üye No: 89991
    Mesaj Sayısı: 101
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0
    Yaş: 21

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    masturbasyon yapark zina mi oliyor? zina iki insan arasinda evlilikden önce seks/sevismek/bi araya gelmek deil mi?


  18. 01.Eylül.2011, 22:09
    9
    ryan123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    masturbasyon yapark zina mi oliyor? zina iki insan arasinda evlilikden önce seks/sevismek/bi araya gelmek deil mi?


  19. 05.Temmuz.2014, 22:34
    10
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 23,418
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Mastürbasyon yapmak hakiki zina değildir elbette. Mastürbasyon ancak zinaya düşmekten korkunca yapılması caiz olur. Mastürbasyonun çirkinliğini ifade etmek için 'kişinin eli ile zina etmesi' şeklinde anlatılmıştır.


  20. 05.Temmuz.2014, 22:34
    10
    Yönetici
    Mastürbasyon yapmak hakiki zina değildir elbette. Mastürbasyon ancak zinaya düşmekten korkunca yapılması caiz olur. Mastürbasyonun çirkinliğini ifade etmek için 'kişinin eli ile zina etmesi' şeklinde anlatılmıştır.


  21. 20.Haziran.2015, 21:40
    11
    Misafir

    Cevap: Iftardan sonra masturbasyon...

    Arkadaşım oruçluyken boşaldıysan kefaret gerekir 61 gün.. Kaza hastalandığında vs. olur. Sen orucunu açmadan el ile istemeden boşaldıysan bir gün kaza eğer müstehcen içerikle belli bir sebeple boşaldıysan kefaret gerekir yine.


  22. 20.Haziran.2015, 21:40
    11
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Arkadaşım oruçluyken boşaldıysan kefaret gerekir 61 gün.. Kaza hastalandığında vs. olur. Sen orucunu açmadan el ile istemeden boşaldıysan bir gün kaza eğer müstehcen içerikle belli bir sebeple boşaldıysan kefaret gerekir yine.


  23. 10.Haziran.2016, 11:31
    12
    Misafir
    orucluyken bunu yaparsan egerki bilmiyorsan kazadir ama bununbildigin halde yapiyorsan kefaret gerektirir .aslinda bunlari konusmak bile gunahtir allahin en guzel bize verdigi bir aylik ramazan orucunda nefsine hakim olmalisin


  24. 10.Haziran.2016, 11:31
    12
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    orucluyken bunu yaparsan egerki bilmiyorsan kazadir ama bununbildigin halde yapiyorsan kefaret gerektirir .aslinda bunlari konusmak bile gunahtir allahin en guzel bize verdigi bir aylik ramazan orucunda nefsine hakim olmalisin





+ Yorum Gönder
Git 12 Son