Konusunu Oylayın.: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

5 üzerinden 4.75 | Toplam : 4 kişi
Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?
  1. 22.Ağustos.2011, 00:53
    1
    metinsancak
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2011
    Üye No: 89792
    Mesaj Sayısı: 5
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 40

    Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?






    Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında? Mumsema slamun aleykum kardeşlerim.evham ettiğim birşey var,bilen varsa,AMA GERÇEKTEN BİLEN VARSA söylesin lütfen.çok af edersiniz,tuvalet sonrası necaset bulaşmış ellerimi banyo lavabosunda yıkıyorum.sonrasında da burda abdest almam gerekiyor namaz için.ancak ister istemez üstüme ya da yerlere bu lavaboya düşen sudan sıçrıyor.bu durum da ister istemez bende evham oluşturuyoe.bu durumun gerçek hükmü nedir.usandım artık


  2. 22.Ağustos.2011, 00:53
    1



    slamun aleykum kardeşlerim.evham ettiğim birşey var,bilen varsa,AMA GERÇEKTEN BİLEN VARSA söylesin lütfen.çok af edersiniz,tuvalet sonrası necaset bulaşmış ellerimi banyo lavabosunda yıkıyorum.sonrasında da burda abdest almam gerekiyor namaz için.ancak ister istemez üstüme ya da yerlere bu lavaboya düşen sudan sıçrıyor.bu durum da ister istemez bende evham oluşturuyoe.bu durumun gerçek hükmü nedir.usandım artık


    Benzer Konular

    - Namazda Oturuşta Ellerin Durumu Hakkında

    - Namazda Rüku esnasında diz ve ellerin durumu hakkında...

    - Tekbir getirirken ellerin durumu hakkında soru.

    - Lavabodan taşından su sıçraması

    - Abdest suyunun üzerimize sıçraması abdeste zarar verir mi ?

  3. 22.Ağustos.2011, 00:59
    2
    Hoca
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2007
    Üye No: 11
    Mesaj Sayısı: 29,654
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 336
    Bulunduğu yer: çalışma odam:)

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?




    Alıntı
    slamun aleykum kardeşlerim.evham ettiğim birşey var,bilen varsa,AMA GERÇEKTEN BİLEN VARSA söylesin lütfen.çok af edersiniz,tuvalet sonrası necaset bulaşmış ellerimi banyo lavabosunda yıkıyorum.sonrasında da burda abdest almam gerekiyor namaz için.ancak ister istemez üstüme ya da yerlere bu lavaboya düşen sudan sıçrıyor.bu durum da ister istemez bende evham oluşturuyoe.bu durumun gerçek hükmü nedir.usandım artık
    ve aleykumusselam ve rahmetullah.
    Tuvalette zaten eller yıkanmış olarak çıkılıyor. Lavaboda sadece sabun ile yıkamak mikrop giderilsin diyedir.


  4. 22.Ağustos.2011, 00:59
    2
    Moderatör



    Alıntı
    slamun aleykum kardeşlerim.evham ettiğim birşey var,bilen varsa,AMA GERÇEKTEN BİLEN VARSA söylesin lütfen.çok af edersiniz,tuvalet sonrası necaset bulaşmış ellerimi banyo lavabosunda yıkıyorum.sonrasında da burda abdest almam gerekiyor namaz için.ancak ister istemez üstüme ya da yerlere bu lavaboya düşen sudan sıçrıyor.bu durum da ister istemez bende evham oluşturuyoe.bu durumun gerçek hükmü nedir.usandım artık
    ve aleykumusselam ve rahmetullah.
    Tuvalette zaten eller yıkanmış olarak çıkılıyor. Lavaboda sadece sabun ile yıkamak mikrop giderilsin diyedir.


  5. 22.Ağustos.2011, 05:52
    3
    emniciba
    Hep Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 08.Ağustos.2011
    Üye No: 89415
    Mesaj Sayısı: 635
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Bulunduğu yer: Himalaya Dağları

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    yai necis sabunsuz cıkıyor dımı ?


  6. 22.Ağustos.2011, 05:52
    3
    Hep Üye
    yai necis sabunsuz cıkıyor dımı ?


  7. 23.Ağustos.2011, 01:03
    4
    metinsancak
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2011
    Üye No: 89792
    Mesaj Sayısı: 5
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 40

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    arkadaşlar,taharetlendikten sonraki el kirli olmuyor mu?NASIL TEMİZ OLABİLİR.bence KİRLİ OLUYOR SANKİ.dini yönünü bilmiyorum,ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?oluyor kirli zaten.necasete değmiş oluyor.yani tuvalette lavabo yoksave bu ellerle banyo lavabosuna gidince orayı kullanınca da bu necasetin yıkanması iiçin banyo lavabosu kullanılmış oluyor.işte sıkıntım da bu yüzden zaten


  8. 23.Ağustos.2011, 01:03
    4
    arkadaşlar,taharetlendikten sonraki el kirli olmuyor mu?NASIL TEMİZ OLABİLİR.bence KİRLİ OLUYOR SANKİ.dini yönünü bilmiyorum,ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?oluyor kirli zaten.necasete değmiş oluyor.yani tuvalette lavabo yoksave bu ellerle banyo lavabosuna gidince orayı kullanınca da bu necasetin yıkanması iiçin banyo lavabosu kullanılmış oluyor.işte sıkıntım da bu yüzden zaten


  9. 23.Ağustos.2011, 01:14
    5
    Hoca
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2007
    Üye No: 11
    Mesaj Sayısı: 29,654
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 336
    Bulunduğu yer: çalışma odam:)

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    Alıntı
    yai necis sabunsuz cıkıyor dımı ?
    Necaset su ile temizlenir.

    Alıntı
    arkadaşlar,taharetlendikten sonraki el kirli olmuyor mu?NASIL TEMİZ OLABİLİR.bence KİRLİ OLUYOR SANKİ.dini yönünü bilmiyorum,ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?oluyor kirli zaten.necasete değmiş oluyor.yani tuvalette lavabo yoksave bu ellerle banyo lavabosuna gidince orayı kullanınca da bu necasetin yıkanması iiçin banyo lavabosu kullanılmış oluyor.işte sıkıntım da bu yüzden zaten
    Kardeş, tuvalette taharetlendikten sonra ellerimizi zaten yıkıyoruz.
    Lavaboda sabunla sadece mikrop kalmasın diyedir.
    Bize sordnuz biz dini yönünü yazdık. Vesveseye devam etmek size kalmış.

    Lütfen uyduğunuz mezhebin "Teharet" bölümünü okuyunuz.


  10. 23.Ağustos.2011, 01:14
    5
    Moderatör
    Alıntı
    yai necis sabunsuz cıkıyor dımı ?
    Necaset su ile temizlenir.

    Alıntı
    arkadaşlar,taharetlendikten sonraki el kirli olmuyor mu?NASIL TEMİZ OLABİLİR.bence KİRLİ OLUYOR SANKİ.dini yönünü bilmiyorum,ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?oluyor kirli zaten.necasete değmiş oluyor.yani tuvalette lavabo yoksave bu ellerle banyo lavabosuna gidince orayı kullanınca da bu necasetin yıkanması iiçin banyo lavabosu kullanılmış oluyor.işte sıkıntım da bu yüzden zaten
    Kardeş, tuvalette taharetlendikten sonra ellerimizi zaten yıkıyoruz.
    Lavaboda sabunla sadece mikrop kalmasın diyedir.
    Bize sordnuz biz dini yönünü yazdık. Vesveseye devam etmek size kalmış.

    Lütfen uyduğunuz mezhebin "Teharet" bölümünü okuyunuz.


  11. 24.Ağustos.2011, 23:37
    6
    metinsancak
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2011
    Üye No: 89792
    Mesaj Sayısı: 5
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 40

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.


  12. 24.Ağustos.2011, 23:37
    6
    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.


  13. 25.Ağustos.2011, 01:12
    7
    reyna89
    Es Rahmet Rüzgarı

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Ağustos.2009
    Üye No: 49643
    Mesaj Sayısı: 329
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4
    Yaş: 28

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    Alıntı
    ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?
    çok özür dileyerek söylüyorum metinsancak demek istiyor ki yani hani taharetimizi aldık ellerimiz pis pantolonumuzu veya eşofmanımızı o pis taharetli eller ile çekiyoruz yani giyince o pis el necaset olmuyor mu yani tuvalete gittiğimiz zaman ayağa kalktıgmızda pantonumuzu çektiğimizde necaset bulaşıyor mu

    ben böyle anladım ama bunuda merak ettim soruma cevap verir msiniz


  14. 25.Ağustos.2011, 01:12
    7
    Es Rahmet Rüzgarı
    Alıntı
    ama temiz olsa zaten bu ellerle elbisenizi tutsanız o onun da kirlenmemesi gerekmez mi?
    çok özür dileyerek söylüyorum metinsancak demek istiyor ki yani hani taharetimizi aldık ellerimiz pis pantolonumuzu veya eşofmanımızı o pis taharetli eller ile çekiyoruz yani giyince o pis el necaset olmuyor mu yani tuvalete gittiğimiz zaman ayağa kalktıgmızda pantonumuzu çektiğimizde necaset bulaşıyor mu

    ben böyle anladım ama bunuda merak ettim soruma cevap verir msiniz


  15. 25.Ağustos.2011, 01:53
    8
    BEYAZ_gul
    yasam

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Temmuz.2011
    Üye No: 88754
    Mesaj Sayısı: 1,010
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11
    Bulunduğu yer: viyana

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    Tahareti sol ellimizle yapmaktayiz sag ellimiz temiz kaliyor.


  16. 25.Ağustos.2011, 01:53
    8
    yasam
    Tahareti sol ellimizle yapmaktayiz sag ellimiz temiz kaliyor.


  17. 25.Ağustos.2011, 02:11
    9
    emniciba
    Hep Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 08.Ağustos.2011
    Üye No: 89415
    Mesaj Sayısı: 635
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 7
    Bulunduğu yer: Himalaya Dağları

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    'beyaz_gul' Nickli Üyeden Alıntı
    Tahatetti sol ellimizle yapmaktayiz sag ellimiz temiz kaliyor
    kardes cevabı doğru durust verıcek yok mu ?


  18. 25.Ağustos.2011, 02:11
    9
    Hep Üye
    'beyaz_gul' Nickli Üyeden Alıntı
    Tahatetti sol ellimizle yapmaktayiz sag ellimiz temiz kaliyor
    kardes cevabı doğru durust verıcek yok mu ?


  19. 25.Ağustos.2011, 02:12
    10
    BEYAZ_gul
    yasam

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Temmuz.2011
    Üye No: 88754
    Mesaj Sayısı: 1,010
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11
    Bulunduğu yer: viyana

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    Kardes egrimi yazmisim iki elinizlemi taharet oluyorsunuz


  20. 25.Ağustos.2011, 02:12
    10
    yasam
    Kardes egrimi yazmisim iki elinizlemi taharet oluyorsunuz


  21. 25.Ağustos.2011, 06:22
    11
    metinsancak
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2011
    Üye No: 89792
    Mesaj Sayısı: 5
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 40

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.


  22. 25.Ağustos.2011, 06:22
    11
    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.


  23. 25.Ağustos.2011, 06:38
    12
    Hoca
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2007
    Üye No: 11
    Mesaj Sayısı: 29,654
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 336
    Bulunduğu yer: çalışma odam:)

    Cevap: Tuvalet sonrası ellerin yıkandığı lavabodan üzerimize su sıçraması hakkında?

    Alıntı
    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.
    evet sadece su ile yıkansa temiz olmuş demektir.


  24. 25.Ağustos.2011, 06:38
    12
    Moderatör
    Alıntı
    son bir soru mum nickli kardeş,SANIRIM SORUMUN CEVABI BURDA SAKLI.SABUN KULLANMASAK DA SADECE SU İLE elimizi ovuşturduğumuzda elimiz dinen temiz olmuş mu oluyo yani.veya şöyle sorayım,sahabaler döneminde bunun için sabun kullanılmıyormuydu,sadece elleri suyla yıkayıp direkt abdets ve namaza mı geçiliyordu.
    evet sadece su ile yıkansa temiz olmuş demektir.





+ Yorum Gönder
Git 12 Son