Konusunu Oylayın.: Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?
  1. 26.Temmuz.2011, 17:26
    1
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?






    Yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ? Mumsema Ben yürürken günahlarımı düşünürken gidip "Ben rabbimden özür dileyeceğim" diye düsünürken eve gelip namaz kılacaktım ama ışte bu cümleyi düşünürken ağzımdan yarısı sesli kaçtı ve kala kaldım çok pişmanım ben öyle bir şey kastetmedim şimdi ne yapmalıyım bunca günahın üstüne birde sirke girmemisimdir değil mi?


  2. 26.Temmuz.2011, 17:26
    1



    Ben yürürken günahlarımı düşünürken gidip "Ben rabbimden özür dileyeceğim" diye düsünürken eve gelip namaz kılacaktım ama ışte bu cümleyi düşünürken ağzımdan yarısı sesli kaçtı ve kala kaldım çok pişmanım ben öyle bir şey kastetmedim şimdi ne yapmalıyım bunca günahın üstüne birde sirke girmemisimdir değil mi?


    Benzer Konular

    - Yanlışlıkla söylediğim küfür sözleri

    - Vesveseye karşı söylediğim söz beni dinden çıkarır mı

    - Bir insan düşünce yüzünden şirke veya küfre girer mi isteksiz olarak akla gelen düşünce insanı şirke

    - İçimden bir ses bu şirke girecek bir hareket miydi acaba şirke mi girdim diye korkuya kapılıyorum?

    - Fatır suresi 13. ayet: Allah, geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar; güneş ve

  3. 26.Temmuz.2011, 17:27
    2
    imamhatipli42
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 23.Ocak.2007
    Üye No: 7
    Mesaj Sayısı: 3,569
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 51

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?




    Şirkle nasılbağlantı kurdun kardeş anlayamadım.


  4. 26.Temmuz.2011, 17:27
    2
    Özel Üye



    Şirkle nasılbağlantı kurdun kardeş anlayamadım.


  5. 26.Temmuz.2011, 17:29
    3
    Ercan
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Temmuz.2011
    Üye No: 88468
    Mesaj Sayısı: 3,121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 33
    Bulunduğu yer: Gaziantep

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    "rabbimden özür dileyeceğim" cümlesinin yarısının sesli çıkmasından niye pişman oldun ki? yada ben mi soruyu yanlış anladım?


  6. 26.Temmuz.2011, 17:29
    3
    Devamlı Üye
    "rabbimden özür dileyeceğim" cümlesinin yarısının sesli çıkmasından niye pişman oldun ki? yada ben mi soruyu yanlış anladım?


  7. 26.Temmuz.2011, 17:30
    4
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    ışte ordaki cümlenin iki kelimesini söyledim kala kaldım şimdi anladın mi ?

    _________________

    ben rabbim den ozür dileyeceğim derken yanlışlıkla ilk iki kelime çıktı ve kalakaldım

    _________________

    lütfen cevap yazın


  8. 26.Temmuz.2011, 17:30
    4
    ışte ordaki cümlenin iki kelimesini söyledim kala kaldım şimdi anladın mi ?

    _________________

    ben rabbim den ozür dileyeceğim derken yanlışlıkla ilk iki kelime çıktı ve kalakaldım

    _________________

    lütfen cevap yazın


  9. 26.Temmuz.2011, 17:35
    5
    imamhatipli42
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 23.Ocak.2007
    Üye No: 7
    Mesaj Sayısı: 3,569
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 51

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    "Rabbimden özür" bunu söylemenin bir sakıncası mı var ki. Kardeş çok vesvese yapıyorsun fiiliyata geçmeden birşey olmaz.


  10. 26.Temmuz.2011, 17:35
    5
    Özel Üye
    "Rabbimden özür" bunu söylemenin bir sakıncası mı var ki. Kardeş çok vesvese yapıyorsun fiiliyata geçmeden birşey olmaz.


  11. 26.Temmuz.2011, 17:39
    6
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    kardeş "ben rabbim" den özür dileyeceğim" diye düşünürken ilk iki kelime çıkıverdi ağzımdan şimdi anladın mi ?


  12. 26.Temmuz.2011, 17:39
    6
    kardeş "ben rabbim" den özür dileyeceğim" diye düşünürken ilk iki kelime çıkıverdi ağzımdan şimdi anladın mi ?


  13. 26.Temmuz.2011, 17:42
    7
    Ercan
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Temmuz.2011
    Üye No: 88468
    Mesaj Sayısı: 3,121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 33
    Bulunduğu yer: Gaziantep

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    Şimdi anladım.
    "Ben rabbimden özür dileyeceğim" diyecekken,
    Tövbe haşa " Ben rabbim" dedin. Yani kendini Rab yerine koymuş gibi hissettin.
    Bilerek ve isteyerek dememişsin. Ve pişmanlığın belli zaten.
    Kardeş bunlar şeytanın seni yanıltması, kalbine vesvese vermesi. Abdestini al, namazını kıl, bol bol tevbe et, Allah'a sığın. Allah Rahman ve Rahimdir. Çok bağışlayandır.


  14. 26.Temmuz.2011, 17:42
    7
    Devamlı Üye
    Şimdi anladım.
    "Ben rabbimden özür dileyeceğim" diyecekken,
    Tövbe haşa " Ben rabbim" dedin. Yani kendini Rab yerine koymuş gibi hissettin.
    Bilerek ve isteyerek dememişsin. Ve pişmanlığın belli zaten.
    Kardeş bunlar şeytanın seni yanıltması, kalbine vesvese vermesi. Abdestini al, namazını kıl, bol bol tevbe et, Allah'a sığın. Allah Rahman ve Rahimdir. Çok bağışlayandır.


  15. 26.Temmuz.2011, 17:45
    8
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    peki şirke girmemisimdir değil mi ?


  16. 26.Temmuz.2011, 17:45
    8
    peki şirke girmemisimdir değil mi ?


  17. 26.Temmuz.2011, 17:50
    9
    Ercan
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Temmuz.2011
    Üye No: 88468
    Mesaj Sayısı: 3,121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 33
    Bulunduğu yer: Gaziantep

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    Yok kardeşim. Kalbinden öyle geçirip, bunu bilerek ve isteyerek dille de tasdik etmemişsin. Sadece ağzından öyle çıkmış. Ve bu bilmeden ve istemeden olmuş.
    Şirke girmen söz konusu değil. Tevbe et, şeytandan ve vesveselerinden Allah'a sığın.
    Dualarında bizlere de yer vermeyi unutma. Allah (c.c) tüm Ümmeti Muhammed'den razı olsun inşallah.


  18. 26.Temmuz.2011, 17:50
    9
    Devamlı Üye
    Yok kardeşim. Kalbinden öyle geçirip, bunu bilerek ve isteyerek dille de tasdik etmemişsin. Sadece ağzından öyle çıkmış. Ve bu bilmeden ve istemeden olmuş.
    Şirke girmen söz konusu değil. Tevbe et, şeytandan ve vesveselerinden Allah'a sığın.
    Dualarında bizlere de yer vermeyi unutma. Allah (c.c) tüm Ümmeti Muhammed'den razı olsun inşallah.


  19. 26.Temmuz.2011, 17:52
    10
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    bu konuyu bilen varmı ?


  20. 26.Temmuz.2011, 17:52
    10
    bu konuyu bilen varmı ?


  21. 26.Temmuz.2011, 18:00
    11
    Ercan
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Temmuz.2011
    Üye No: 88468
    Mesaj Sayısı: 3,121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 33
    Bulunduğu yer: Gaziantep

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    Sevgili kardeşim, ne duymak istiyorsan yaz bari, onu yazalım cevap olarak.
    Şirke girmemişsin.


  22. 26.Temmuz.2011, 18:00
    11
    Devamlı Üye
    Sevgili kardeşim, ne duymak istiyorsan yaz bari, onu yazalım cevap olarak.
    Şirke girmemişsin.


  23. 26.Temmuz.2011, 18:03
    12
    noıdnoname
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Haziran.2011
    Üye No: 88125
    Mesaj Sayısı: 121
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2

    Cevap: yanlışlıkla söylediğim söz beni şirke sokar mı ?

    Allah razı olsun ama çok endişe ediyorum ışte beni anlamalısın.kusura bakma


  24. 26.Temmuz.2011, 18:03
    12
    Allah razı olsun ama çok endişe ediyorum ışte beni anlamalısın.kusura bakma





+ Yorum Gönder
Git 12 Son