Konusunu Oylayın.: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

5 üzerinden 4.11 | Toplam: 28 kişi oyladı.

Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?
  1. 01.Eylül.2010, 02:05
    1
    teknomag
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 01.Eylül.2010
    Üye No: 78629
    Mesaj Sayısı: 1
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?






    Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ? Mumsema Merhaba arkadaşlar...

    Benim yarın öğle vakti bir dersten sınavım var .. Ben Ramazan'ın başından beri oruç tutuyorum yanlız sınav günü, orucun etkisiyle başarısız geçebilir endişesiyle tutmamayı düşünüyorum ?

    Ama içimden bir seste tutmalısın diyor... Lütfen bana yardımcı olunuz ?


  2. 01.Eylül.2010, 02:05
    1
    teknomag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye



    Merhaba arkadaşlar...

    Benim yarın öğle vakti bir dersten sınavım var .. Ben Ramazan'ın başından beri oruç tutuyorum yanlız sınav günü, orucun etkisiyle başarısız geçebilir endişesiyle tutmamayı düşünüyorum ?

    Ama içimden bir seste tutmalısın diyor... Lütfen bana yardımcı olunuz ?


    Benzer Konular

    - KPSS’ye hazırlanıyorum, oruç tutmayıp kaza edebilir miyim?

    - Sabah namazını öğle namazından sonra kaza etsem olur mu?

    - Sınav günü oruç yemek

    - Benim oruç kazalarim var ancak 2 gün oruç tutup dinlenip 2 gün sonra tekrar devam etsem olur mu?

    - Çalışıyorum orucu tutmayıp kaza etsem olur mu?

  3. 01.Eylül.2010, 03:36
    2
    Rayyan Emir
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 10.Mayıs.2010
    Üye No: 75986
    Mesaj Sayısı: 793
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 11
    Yaş: 36

    --->: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?




    sevgili kardesim sahur vakti(geceden yiyip yatarsan acikirsin verimin duser) guzelce corbani yemegini yersin,protein alirsin (et,tavuk,mercimek,fasulye..) ustune tatli birseyler yersin bir guzel bol bol suyunu icersin,vitamin varsa alirsin Allah(c.c) nin izniyle sana hicbir eziyeti olmaz.. Hatta Rabbim dilerse melekler sana yardim eder..birakma orucunu kardesim. normal aclikla o mubarek vakitte sahur vaktinde yiyip yatilan oruc/aclik bir degildir. farkettiysen oruc maksadi olmadan yer icer oyle yatarsan ertesi gun miden guruldar.oructa olmuyor boyle birsey. Allah(c.c) kolaylik versin kardesim insaallar sinavini en yuksek notla verirsin


  4. 01.Eylül.2010, 03:36
    2
    Devamlı Üye



    sevgili kardesim sahur vakti(geceden yiyip yatarsan acikirsin verimin duser) guzelce corbani yemegini yersin,protein alirsin (et,tavuk,mercimek,fasulye..) ustune tatli birseyler yersin bir guzel bol bol suyunu icersin,vitamin varsa alirsin Allah(c.c) nin izniyle sana hicbir eziyeti olmaz.. Hatta Rabbim dilerse melekler sana yardim eder..birakma orucunu kardesim. normal aclikla o mubarek vakitte sahur vaktinde yiyip yatilan oruc/aclik bir degildir. farkettiysen oruc maksadi olmadan yer icer oyle yatarsan ertesi gun miden guruldar.oructa olmuyor boyle birsey. Allah(c.c) kolaylik versin kardesim insaallar sinavini en yuksek notla verirsin


  5. 01.Eylül.2010, 05:05
    3
    YaZaROW
    Emekli

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 31.Temmuz.2010
    Üye No: 77650
    Mesaj Sayısı: 1,129
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    --->: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    İstiyorsan profesörlük sınavına gir yine de şu dünya işleri için Allah'ın farzlarını terk etmeye değmez.


  6. 01.Eylül.2010, 05:05
    3
    YaZaROW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emekli
    İstiyorsan profesörlük sınavına gir yine de şu dünya işleri için Allah'ın farzlarını terk etmeye değmez.


  7. 02.Eylül.2010, 00:05
    4
    Galus
    Özel Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2007
    Üye No: 13
    Mesaj Sayısı: 4,908
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 52
    Bulunduğu yer: Türkiye

    --->: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Soru: KPSS'ye hazırlanan bir öğrenciyim. Geçen senelerden de karşılaştığım bir sorun var. Daha önce ÖSS’ye hazırlanırken oruç zamanı derslerden düşüyor, anlayamıyordum, yani verimsizlik oluyordu. Tabi bu da derslerimi etkiliyor, birçok konuda eksik kalıyordum. Netlerim düşerdi. Bu senede KPSS sınavı oruç zamanına denk geliyor. Şöyle düşünüyorum: Orucun 21. günü sınav. Oruç tutmasam ne olur? Bu gayet geleceğim için çok önemli bir sınav. Oruç da benim için önemli ama oruç tutarsam bu derslerimi netlerimi çalışma azmimi mutlaka etkileyecek. Dinimizde kolaylıklar olmalı. Arkadaşla da tartıştık. Bir sonuca ulaşamadık. Ne yapmam gerekiyor hocam. Orucun kazası olur mu? Tutmayıp kazaya bırakabilir miyiz?

    Cevap:

    Oruç hükümlerinin anlatıldığı Bakara suresi 183-186. ayetleri mutlaka bir mealden okumanızı tavsiye ederiz. Orada sadece hasta ve yolcu olanların oruçlarını tutmayıp kazaya bırakabilecekleri bildirilmiştir. Zor işlerde çalışanlar, öğretmen ve öğrenciler ne hasta sınıfına girer ne de yolcu… Zaten orucun hikmetlerinden biri de her türlü şart ve ortam altında kişilerin Allah’ın emirlerini yerine getirip getirmeyeceklerinin belirlenmesidir. Savaştan daha zor bir ortam düşünebilir misiniz? Ya da savaş şartları ile sınavlara hazırlık şartlarını mukayese edebilir misiniz? İlk ramazan orucunun Ashab-ı Kiram cihattayken farz kılındığı gerçeğini asla unutmamanızı tavsiye ederiz. Bu dünya, imtihan dünyasıdır. Bu bilinçle sınavlarınızı bahane ederek Ramazan orucunuzu tutmazlık etmeyiniz. Dinimizin oruç ibadetindeki kolaylık prensibi, yukarıda da belirtildiği gibi hasta ve yolcuları kapsamaktadır. Yoksa oruç tutmak istemeyen herkes kendince haklı bir sebep bulabilir ve kolaylık prensibinden yararlanabilirdi.

    Siz orucunuzu tutarak Allah’ı razı ediniz ki Allah da size yardımcı olsun.


  8. 02.Eylül.2010, 00:05
    4
    Özel Üye
    Soru: KPSS'ye hazırlanan bir öğrenciyim. Geçen senelerden de karşılaştığım bir sorun var. Daha önce ÖSS’ye hazırlanırken oruç zamanı derslerden düşüyor, anlayamıyordum, yani verimsizlik oluyordu. Tabi bu da derslerimi etkiliyor, birçok konuda eksik kalıyordum. Netlerim düşerdi. Bu senede KPSS sınavı oruç zamanına denk geliyor. Şöyle düşünüyorum: Orucun 21. günü sınav. Oruç tutmasam ne olur? Bu gayet geleceğim için çok önemli bir sınav. Oruç da benim için önemli ama oruç tutarsam bu derslerimi netlerimi çalışma azmimi mutlaka etkileyecek. Dinimizde kolaylıklar olmalı. Arkadaşla da tartıştık. Bir sonuca ulaşamadık. Ne yapmam gerekiyor hocam. Orucun kazası olur mu? Tutmayıp kazaya bırakabilir miyiz?

    Cevap:

    Oruç hükümlerinin anlatıldığı Bakara suresi 183-186. ayetleri mutlaka bir mealden okumanızı tavsiye ederiz. Orada sadece hasta ve yolcu olanların oruçlarını tutmayıp kazaya bırakabilecekleri bildirilmiştir. Zor işlerde çalışanlar, öğretmen ve öğrenciler ne hasta sınıfına girer ne de yolcu… Zaten orucun hikmetlerinden biri de her türlü şart ve ortam altında kişilerin Allah’ın emirlerini yerine getirip getirmeyeceklerinin belirlenmesidir. Savaştan daha zor bir ortam düşünebilir misiniz? Ya da savaş şartları ile sınavlara hazırlık şartlarını mukayese edebilir misiniz? İlk ramazan orucunun Ashab-ı Kiram cihattayken farz kılındığı gerçeğini asla unutmamanızı tavsiye ederiz. Bu dünya, imtihan dünyasıdır. Bu bilinçle sınavlarınızı bahane ederek Ramazan orucunuzu tutmazlık etmeyiniz. Dinimizin oruç ibadetindeki kolaylık prensibi, yukarıda da belirtildiği gibi hasta ve yolcuları kapsamaktadır. Yoksa oruç tutmak istemeyen herkes kendince haklı bir sebep bulabilir ve kolaylık prensibinden yararlanabilirdi.

    Siz orucunuzu tutarak Allah’ı razı ediniz ki Allah da size yardımcı olsun.


  9. 25.Temmuz.2013, 07:36
    5
    Misafir

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Slm kardesim ben orucun basindan belli tutuyorum ayin 6 araba test tim var 1gun kazaya birakmak istiyorum icim rahat deyil bana ne onerirsiniz


  10. 25.Temmuz.2013, 07:36
    5
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Slm kardesim ben orucun basindan belli tutuyorum ayin 6 araba test tim var 1gun kazaya birakmak istiyorum icim rahat deyil bana ne onerirsiniz


  11. 19.Haziran.2016, 19:06
    6
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 20,887
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Aleykum selam. Bu bir mazeret değildir. Sen en büyük sınavını Allah'a karşı veriyorsun bundan daha büyük ve daha önemli bir sınav olabilir mi?


  12. 19.Haziran.2016, 19:06
    6
    Yönetici
    Aleykum selam. Bu bir mazeret değildir. Sen en büyük sınavını Allah'a karşı veriyorsun bundan daha büyük ve daha önemli bir sınav olabilir mi?


  13. 24.Haziran.2016, 08:47
    7
    Misafir

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Ben pazar günü lys sınavına gireceğim.bulunduğum şehirde inanılmaz sıcak var dilim damagim kurumuş oluyor her uyandığimda.inanilmaz kararsizim ama bi yandan da sınava agzim dilim kurumuş bi şekilde gitmek istemiyorum.


  14. 24.Haziran.2016, 08:47
    7
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Ben pazar günü lys sınavına gireceğim.bulunduğum şehirde inanılmaz sıcak var dilim damagim kurumuş oluyor her uyandığimda.inanilmaz kararsizim ama bi yandan da sınava agzim dilim kurumuş bi şekilde gitmek istemiyorum.


  15. 26.Haziran.2016, 15:42
    8
    Misafir

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Selamın aleyküm ramazan boyunca oruçumu tuttum sadece bugün oruç tutmadim lys var diye bunun için kaç gün oruç tutmam gerekiyo kefareti nedir ?


  16. 26.Haziran.2016, 15:42
    8
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Selamın aleyküm ramazan boyunca oruçumu tuttum sadece bugün oruç tutmadim lys var diye bunun için kaç gün oruç tutmam gerekiyo kefareti nedir ?


  17. 27.Haziran.2016, 00:48
    9
    mum
    Administrator

    Profili:
    mum
    Üyelik Tarihi: 20.Ocak.2007
    Üye No: 2
    Mesaj Sayısı: 6,097
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Oruç tutmadığın gün için tevbe edip bir gün kaza etmen gerekir.
    Lys sınavını kazanıp ahiret sınavını kaybetme


  18. 27.Haziran.2016, 00:48
    9
    mum
    Administrator
    Oruç tutmadığın gün için tevbe edip bir gün kaza etmen gerekir.
    Lys sınavını kazanıp ahiret sınavını kaybetme


  19. 29.Haziran.2016, 18:09
    10
    Misafir

    Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    su an ayni dusuncedeyim yinedr ne olursa olsun orucu birakma kaza sade hastalara yolculara olur ama sinav icin hic olmaz sonra 61 gün tamamlaman lazim tutmasam senin kararim


  20. 29.Haziran.2016, 18:09
    10
    nazli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nazli
    Misafir
    su an ayni dusuncedeyim yinedr ne olursa olsun orucu birakma kaza sade hastalara yolculara olur ama sinav icin hic olmaz sonra 61 gün tamamlaman lazim tutmasam senin kararim


  21. 18.Temmuz.2016, 17:24
    11
    Misafir

    Tessetür

    Ben tesettürlü birisiyim ver sorum: amca oglunun yaninda tesettur farz oldugunu biliorum ama eger amca oglu daha bir cocuksa ve yaşca benden cok kucukse kapanmammi lazim yaninda?


  22. 18.Temmuz.2016, 17:24
    11
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Ben tesettürlü birisiyim ver sorum: amca oglunun yaninda tesettur farz oldugunu biliorum ama eger amca oglu daha bir cocuksa ve yaşca benden cok kucukse kapanmammi lazim yaninda?


  23. 21.Temmuz.2016, 09:30
    12
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 20,887
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Yorum: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

    Amca oğlu olsun veya başka bir yabancının oğlu olsun ergenlik yaşına gelmemiş çocukların yanında başın açık olması günah değildir. Burdaki esas senden küçük veya büyük olması değil, ergenliğe girmiş veya girmemiş olmasıdır.


  24. 21.Temmuz.2016, 09:30
    12
    Yönetici
    Amca oğlu olsun veya başka bir yabancının oğlu olsun ergenlik yaşına gelmemiş çocukların yanında başın açık olması günah değildir. Burdaki esas senden küçük veya büyük olması değil, ergenliğe girmiş veya girmemiş olmasıdır.





+ Yorum Gönder
Git 12 Son