Konusunu Oylayın.: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

5 üzerinden 5.00 | Toplam: 2 kişi oyladı.

Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...
  1. 22.Eylül.2011, 23:06
    1
    Yetim
    Hadimul Müslimin

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 31.Ocak.2007
    Üye No: 9
    Mesaj Sayısı: 2,029
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 23
    Bulunduğu yer: Hadimul Müslimin

    Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...






    Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin... Mumsema Soru: Bir kardeşimiz:
    “Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin yanında başka imkân yoksa o yatan kişinin yanında namaz kılınabilir mi?” diye sormuş.
    Cevap: Evet, uyuyan kişi bizim kıble tarafımızda olmadığı sürece namaz kılabiliriz!
    Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
    “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
    ‘Uyuyan kimsenin arkasında ve konuşan kimsenin arkasında namaz kılmayınız’ buyurdu.”
    Ebu Davud 694



  2. 22.Eylül.2011, 23:06
    1
    Hadimul Müslimin



    Soru: Bir kardeşimiz:
    “Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin yanında başka imkân yoksa o yatan kişinin yanında namaz kılınabilir mi?” diye sormuş.
    Cevap: Evet, uyuyan kişi bizim kıble tarafımızda olmadığı sürece namaz kılabiliriz!
    Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
    “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
    ‘Uyuyan kimsenin arkasında ve konuşan kimsenin arkasında namaz kılmayınız’ buyurdu.”
    Ebu Davud 694



    Benzer Konular

    - Babaanne veya anneyle aynı odada namaz kılmak uygun mudur?

    - Körle yatan şaşı kalkar (İtle yatan bitle kalkar) atasözünün anlamı

    - Necis yerde oturmak veya yatmak

    - Erkek eşinden yatakta en fazla kaç gün uzak kalabilir? Kadın istemediği halde erkeğin ayrı odada yat

    - Üç kişinin birlikte olduğu bir yerde iki kişi

  3. 26.Kasım.2015, 18:20
    2
    nasih
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 19.Mart.2007
    Üye No: 116
    Mesaj Sayısı: 129
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 3
    Yaş: 87

    Cevap: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...




    uyuyan birinin yanında namaz kılınır mı?

    Cevap: evet kılınır.


  4. 26.Kasım.2015, 18:20
    2
    nasih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye



    uyuyan birinin yanında namaz kılınır mı?

    Cevap: evet kılınır.


  5. 29.Aralık.2015, 07:41
    3
    Misafir

    Cevap: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

    Peki önümüzde uyuyan kişi ile aramızda bir engel olursa bu o sıkıntıyı giderir mi ?


  6. 29.Aralık.2015, 07:41
    3
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Peki önümüzde uyuyan kişi ile aramızda bir engel olursa bu o sıkıntıyı giderir mi ?


  7. 31.Aralık.2015, 13:14
    4
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,741
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

    uyuyan birinin yanında namaz kılınır mı
    Alıntı
    önümüzde uyuyan kişi ile aramızda bir engel olursa
    Evete aranızda sütre varsa namaz kılabilirsiniz.


  8. 31.Aralık.2015, 13:14
    4
    Üye
    uyuyan birinin yanında namaz kılınır mı
    Alıntı
    önümüzde uyuyan kişi ile aramızda bir engel olursa
    Evete aranızda sütre varsa namaz kılabilirsiniz.


  9. 10.Temmuz.2016, 00:32
    5
    Misafir

    Cevap: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

    Bir kadin kocasi uyurken yaninda namaz kilabilirmi


  10. 10.Temmuz.2016, 00:32
    5
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Bir kadin kocasi uyurken yaninda namaz kilabilirmi


  11. 15.Temmuz.2016, 09:41
    6
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 19,948
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10

    Yorum: Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

    Uyuyan birisinin yanında namaz kılınabilir bunun bir sakıncası yoktur. Eğer karşına denk geliyorsa aranıza ufak da olsa bir sütre koy.


  12. 15.Temmuz.2016, 09:41
    6
    Yönetici
    Uyuyan birisinin yanında namaz kılınabilir bunun bir sakıncası yoktur. Eğer karşına denk geliyorsa aranıza ufak da olsa bir sütre koy.





+ Yorum Gönder