Konusunu Oylayın.: Karşılaştırmalı dinler tarihi

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 17 kişi
Karşılaştırmalı dinler tarihi
  1. 20.Şubat.2013, 21:47
    1
    Misafir

    Karşılaştırmalı dinler tarihi






    Karşılaştırmalı dinler tarihi Mumsema Arkadaşlar ödevim için bana karşılaştırmalı dinler tarihi ile ilgili testlere ihtiyacım var örnekler verir misiniz


  2. 20.Şubat.2013, 21:47
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



  3. 24.Şubat.2013, 18:30
    2
    Ebu Ducane
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2008
    Üye No: 8931
    Mesaj Sayısı: 823
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 9

    Cevap: karşılaştırmalı dinler tarihi




    Aşağıdaki dinlerden hangisi Hinduizm ve Budizmin senteziyle oluşmuştur?

    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Taoizm
    D) Sihizm
    E) Konfüçyanizm



  4. 24.Şubat.2013, 18:30
    2
    Devamlı Üye



    Aşağıdaki dinlerden hangisi Hinduizm ve Budizmin senteziyle oluşmuştur?

    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Taoizm
    D) Sihizm
    E) Konfüçyanizm



  5. 15.Aralık.2013, 16:37
    3
    Fetva Meclisi
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 23.Ocak.2007
    Üye No: 6
    Mesaj Sayısı: 9,482
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 102

    Cevap: karşılaştırmalı dinler tarihi

    İmam Hatip lisesi karşılaştırmalı Dinler Tarihi soruları
    Aiö lisesi Karşılatırmalı Dinler Tarihi soruları

    1. Aşağıdakilerden hangisi dinin kaynağını büyüye bağlamıştır?
    A) Wilhelm Schmidt
    B) Max Müller
    C) Andrew Lang
    D) E. Durkheim
    E) Frazer


    2. Bütün efsaneleri içine alan ve onları belli bir metotla inceleyen disiplin aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mit
    B) Mitos
    C) Mitoloji
    D) Hikâye
    E) Masal


    3. Vahiy temelli görüşe göre dinin kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Totem
    B) Mana
    C) Animizm
    D) Tanrı
    E) Büyü


    4. Aşağıdaki din bilimcilerinden hangisi tek tanrıcılığı savunmuştur?
    A) Andrew Lang
    B) E. Durkheim
    C) Max Müller
    D) Frazer E) S. Freud


    5. İslam bilginlerinin yaptığı din tanımlamalarında aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
    A) İlahî kanun olduğuna.
    B) İnsanın hür iradesiyle seçtiğine.
    C) Akıl sahibi insan olması gerektiğine.
    D) İnsanı iyi, doğru ve güzele götürmesi gerektiğine.
    E) Her insanın inanması gerektiğine.


    6. İsrail lakabı aşağıdaki peygamberlerden hangisine aittir?
    A) Hz. Musa
    B) Hz. Süleyman
    C) Hz. İbrahim
    D) Hz. Yakup
    E) Hz. Davut


    7. Hristiyanlığın doğduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Roma
    B) Antakya
    C) Efes
    D) Filistin
    E) İstanbul


    8. Peygamberler tarihi kronolojisi açısından aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
    A) Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf.
    B) Hz. İshak, Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. Yusuf.
    C) Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Yusuf, Hz. İshak.
    D) Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Süleyman, Hz. Davut.
    E) Hz. Musa, Hz. Yusuf, Hz. İbrahim, Hz. İsmail.


    9. Yahudilerce kutsal sayılan Kudüs’teki mabet kim tarafından inşa edilmiştir?
    A) Hz. Musa
    B) Hz. Süleyman
    C) Hz. Davut
    D) Hz. İbrahim
    E) Hz. Yakup


    10. Hristiyanlıkla ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Hristiyanlık, Yahudi gelenekleri içinde doğmuştur.
    B) Hristiyanlık, Yunan ve Roma kültürlerinden etkilenmiştir.
    C) Hristiyanlıkta Hz. İsa, merkezî bir öneme sahiptir.
    D) Hristiyanlık yayılmacı karakterli bir dindir.
    E) Hristiyanlıkta Hz. İsa, kurtarıcı Tanrı değildir.


    11 Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Hint Yarımadası dinlerinden değildir?
    A) Hinduizm
    B) Budizm
    C) Zerdüştlük
    D) Caynizm
    E) Sihizm


    12. Aşağıdakilerden dinlerden hangisinde kast sistemi vardır?
    A) Konfüçyanizm
    B) Budizm
    C) Hinduizm
    D) Zerdüştlük
    E) Taoizm


    13. Aşağıdaki dinlerden hangisi İslam’dan etkilenmiştir?
    A) Budizm
    B) Sihizm
    C) Zerdüştlük
    D) Şintoizm
    E) Caynizm


    14. Aşağıdakilerden hangisi Çin ve Japonya’da yaygın olan dinlerden biri değildir?
    A) Konfüçyanizm
    B) Caynizm
    C) Zerdüştlük
    D) Şintoizm
    E) Budizm


    15.Aşağıdaki dinlerden hangisi Hinduizm ve Budizmin senteziyle oluşmuştur?
    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Taoizm
    D) Sihizm
    E) Konfüçyanizm


    16. Aşağıdaki dinlerden hangisi ahiret inancına sahip değildir?
    A) Yahudilik
    B) Hristiyanlık
    C) Zerdüştlük
    D) Budizm
    E) İslamiyet


    17. Avesta adlı kutsal kitap aşağıdaki dinlerden hangisine aittir?
    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Sihizm
    D) Taoizm
    E) Şamanizm


    18. Müslümanlar arasında mehdi anlayışı ilk defa ne zaman ortaya çıkmıştır?
    A) Dört Halife Döneminde
    B) Emeviler Döneminde
    C) Abbasiler Döneminde
    D) Selçuklular Döneminde
    E) Osmanlılar Döneminde


    19. Atalara ve yüce ruhlara saygı aşağıdaki dinlerden hangisinde ibadettir?
    A) Hinduizm
    B) Sihizm
    C) Konfüçyanizm
    D) Hristiyanlık
    E) Budizm


    20. İlk insan tarafından işlendiğine ve bütün insanlığa sirayet ettiğine inanılan asli günah anlayışı
    aşağıdaki dinlerden hangisine aittir?
    A) Caynizm
    B) Budizm
    C) Yahudilik
    D) Hristiyanlık
    E) Hinduizm


    21. İslam’da haccın rükûnlerinden biri olan “vakfe” nerede yapılır?
    A) Medine
    B) Kudüs
    C) Arafat
    D) Uhut
    E) Bedir


    22. Aşağıdaki dinlerin hangisinde ibadet tek tanrıya yapılır?
    A) Taoizm
    B) Budizm
    C) Zerdüştlük
    D) Caynizm
    E) Hinduizm


    23. Aşağıdaki din kurucularından hangisi daha çok ahlaka ve siyasi birliğe önem vermiştir?
    A) Buda
    B) Guru Nanak
    C) Konfüçyüs
    D) Zerdüşt
    E) Dalay Lama

    Cevaplar:
    1- E
    2- C
    3- D
    4- A
    5- C
    6- D
    7- D
    8- A
    9- B
    10- B
    11- C
    12- C
    13- C
    14- D
    15- D
    16- D
    17- A
    18- A
    19- B
    20- D
    21- C
    22- C
    23- C



  6. 15.Aralık.2013, 16:37
    3
    Moderatör
    İmam Hatip lisesi karşılaştırmalı Dinler Tarihi soruları
    Aiö lisesi Karşılatırmalı Dinler Tarihi soruları

    1. Aşağıdakilerden hangisi dinin kaynağını büyüye bağlamıştır?
    A) Wilhelm Schmidt
    B) Max Müller
    C) Andrew Lang
    D) E. Durkheim
    E) Frazer


    2. Bütün efsaneleri içine alan ve onları belli bir metotla inceleyen disiplin aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mit
    B) Mitos
    C) Mitoloji
    D) Hikâye
    E) Masal


    3. Vahiy temelli görüşe göre dinin kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Totem
    B) Mana
    C) Animizm
    D) Tanrı
    E) Büyü


    4. Aşağıdaki din bilimcilerinden hangisi tek tanrıcılığı savunmuştur?
    A) Andrew Lang
    B) E. Durkheim
    C) Max Müller
    D) Frazer E) S. Freud


    5. İslam bilginlerinin yaptığı din tanımlamalarında aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
    A) İlahî kanun olduğuna.
    B) İnsanın hür iradesiyle seçtiğine.
    C) Akıl sahibi insan olması gerektiğine.
    D) İnsanı iyi, doğru ve güzele götürmesi gerektiğine.
    E) Her insanın inanması gerektiğine.


    6. İsrail lakabı aşağıdaki peygamberlerden hangisine aittir?
    A) Hz. Musa
    B) Hz. Süleyman
    C) Hz. İbrahim
    D) Hz. Yakup
    E) Hz. Davut


    7. Hristiyanlığın doğduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Roma
    B) Antakya
    C) Efes
    D) Filistin
    E) İstanbul


    8. Peygamberler tarihi kronolojisi açısından aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
    A) Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf.
    B) Hz. İshak, Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. Yusuf.
    C) Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Yusuf, Hz. İshak.
    D) Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Süleyman, Hz. Davut.
    E) Hz. Musa, Hz. Yusuf, Hz. İbrahim, Hz. İsmail.


    9. Yahudilerce kutsal sayılan Kudüs’teki mabet kim tarafından inşa edilmiştir?
    A) Hz. Musa
    B) Hz. Süleyman
    C) Hz. Davut
    D) Hz. İbrahim
    E) Hz. Yakup


    10. Hristiyanlıkla ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Hristiyanlık, Yahudi gelenekleri içinde doğmuştur.
    B) Hristiyanlık, Yunan ve Roma kültürlerinden etkilenmiştir.
    C) Hristiyanlıkta Hz. İsa, merkezî bir öneme sahiptir.
    D) Hristiyanlık yayılmacı karakterli bir dindir.
    E) Hristiyanlıkta Hz. İsa, kurtarıcı Tanrı değildir.


    11 Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Hint Yarımadası dinlerinden değildir?
    A) Hinduizm
    B) Budizm
    C) Zerdüştlük
    D) Caynizm
    E) Sihizm


    12. Aşağıdakilerden dinlerden hangisinde kast sistemi vardır?
    A) Konfüçyanizm
    B) Budizm
    C) Hinduizm
    D) Zerdüştlük
    E) Taoizm


    13. Aşağıdaki dinlerden hangisi İslam’dan etkilenmiştir?
    A) Budizm
    B) Sihizm
    C) Zerdüştlük
    D) Şintoizm
    E) Caynizm


    14. Aşağıdakilerden hangisi Çin ve Japonya’da yaygın olan dinlerden biri değildir?
    A) Konfüçyanizm
    B) Caynizm
    C) Zerdüştlük
    D) Şintoizm
    E) Budizm


    15.Aşağıdaki dinlerden hangisi Hinduizm ve Budizmin senteziyle oluşmuştur?
    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Taoizm
    D) Sihizm
    E) Konfüçyanizm


    16. Aşağıdaki dinlerden hangisi ahiret inancına sahip değildir?
    A) Yahudilik
    B) Hristiyanlık
    C) Zerdüştlük
    D) Budizm
    E) İslamiyet


    17. Avesta adlı kutsal kitap aşağıdaki dinlerden hangisine aittir?
    A) Zerdüştlük
    B) Şintoizm
    C) Sihizm
    D) Taoizm
    E) Şamanizm


    18. Müslümanlar arasında mehdi anlayışı ilk defa ne zaman ortaya çıkmıştır?
    A) Dört Halife Döneminde
    B) Emeviler Döneminde
    C) Abbasiler Döneminde
    D) Selçuklular Döneminde
    E) Osmanlılar Döneminde


    19. Atalara ve yüce ruhlara saygı aşağıdaki dinlerden hangisinde ibadettir?
    A) Hinduizm
    B) Sihizm
    C) Konfüçyanizm
    D) Hristiyanlık
    E) Budizm


    20. İlk insan tarafından işlendiğine ve bütün insanlığa sirayet ettiğine inanılan asli günah anlayışı
    aşağıdaki dinlerden hangisine aittir?
    A) Caynizm
    B) Budizm
    C) Yahudilik
    D) Hristiyanlık
    E) Hinduizm


    21. İslam’da haccın rükûnlerinden biri olan “vakfe” nerede yapılır?
    A) Medine
    B) Kudüs
    C) Arafat
    D) Uhut
    E) Bedir


    22. Aşağıdaki dinlerin hangisinde ibadet tek tanrıya yapılır?
    A) Taoizm
    B) Budizm
    C) Zerdüştlük
    D) Caynizm
    E) Hinduizm


    23. Aşağıdaki din kurucularından hangisi daha çok ahlaka ve siyasi birliğe önem vermiştir?
    A) Buda
    B) Guru Nanak
    C) Konfüçyüs
    D) Zerdüşt
    E) Dalay Lama

    Cevaplar:
    1- E
    2- C
    3- D
    4- A
    5- C
    6- D
    7- D
    8- A
    9- B
    10- B
    11- C
    12- C
    13- C
    14- D
    15- D
    16- D
    17- A
    18- A
    19- B
    20- D
    21- C
    22- C
    23- C



  7. 25.Ekim.2016, 16:38
    4
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,512
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Yorum: Karşılaştırmalı dinler tarihi

    Hinduizm ve budizm senteziyle oluşan din nedir?

    Sihizm olmalı. Bazı, Din alimleri bu medeniyetin yani hinduizmin sentezi olduğunu dile getiriyor.



  8. 25.Ekim.2016, 16:38
    4
    Üye
    Hinduizm ve budizm senteziyle oluşan din nedir?

    Sihizm olmalı. Bazı, Din alimleri bu medeniyetin yani hinduizmin sentezi olduğunu dile getiriyor.



  9. 19.Mayıs.2017, 05:31
    5
    Misafir

    Yorum: Karşılaştırmalı dinler tarihi

    14 un cevabı da zerdustluk olmalıydı. ne iş var zerdüştlüğün japonya'da

    diğer arkadaşın yazdığı da doğrudur. sihizim muslumanlık ve hinduluğun harmanlanması ile ortaya çıkmıştır.
    brahma - vişmu ve şiva yı -- tanrının 3 avatar formu değil -- 3 farklı ozelliği Brahma (vareden), Vişnu (Rızıklandıran) Şiva (Öldüren)
    şeklinde kabul ederler ayrıca Tanrı ya isim vermek hare derler --
    hare krişna dan araştır


  10. 19.Mayıs.2017, 05:31
    5
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    14 un cevabı da zerdustluk olmalıydı. ne iş var zerdüştlüğün japonya'da

    diğer arkadaşın yazdığı da doğrudur. sihizim muslumanlık ve hinduluğun harmanlanması ile ortaya çıkmıştır.
    brahma - vişmu ve şiva yı -- tanrının 3 avatar formu değil -- 3 farklı ozelliği Brahma (vareden), Vişnu (Rızıklandıran) Şiva (Öldüren)
    şeklinde kabul ederler ayrıca Tanrı ya isim vermek hare derler --
    hare krişna dan araştır





+ Yorum Gönder