Konusunu Oylayın.: Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir?
  1. 23.Aralık.2012, 17:49
    1
    Misafir

    Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir?






    Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir? Mumsema Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir?


  2. 23.Aralık.2012, 17:49
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
  3. 24.Aralık.2012, 23:38
    2
    Muhasibi
    Editör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2007
    Üye No: 12
    Mesaj Sayısı: 15,811
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 160
    Bulunduğu yer: Gönlümün Mürekkep Lekeleri'de Fikir İşçisi

    Cevap: Çeşitli şekerleme kaplamalarında kullanılan şellak helal midir?




    Değerli kardeşimiz;
    El-Ezher uleması bunun helal olduğuna fetva vermişlerdir. (Prof. Dr. Hayrettin Karaman)
    Şellak, Kokkus Lakka isimli bir böceğin lak salgı maddesidir. Boyacılıkta, cilalamada, mürekkep yapımında, mühür mumu yapımında kullanıldığı gibi, yenilebilir şellak çeşitli şekerleme kaplamalarında da kullanılmaktadır. Sağlığa zararlı olmadığı sürece böceklerden elde edilen katkı maddelerinin gıda maddelerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur.

    Ancak Müslümanların yiyecek ve içecekleri gıdalarda dinimiz tarafından kesin olarak haram kılınan herhangi bir katkı maddesinin varlığı konusunda kesin bir bilgimiz varsa, o tür yiyecek ve içeceklerden kaçınmamız gerekir. Ayrıca şüpheli şeylerden de uzak durmamız önemlidir.

    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet



  4. 24.Aralık.2012, 23:38
    2
    Editör



    Değerli kardeşimiz;
    El-Ezher uleması bunun helal olduğuna fetva vermişlerdir. (Prof. Dr. Hayrettin Karaman)
    Şellak, Kokkus Lakka isimli bir böceğin lak salgı maddesidir. Boyacılıkta, cilalamada, mürekkep yapımında, mühür mumu yapımında kullanıldığı gibi, yenilebilir şellak çeşitli şekerleme kaplamalarında da kullanılmaktadır. Sağlığa zararlı olmadığı sürece böceklerden elde edilen katkı maddelerinin gıda maddelerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur.

    Ancak Müslümanların yiyecek ve içecekleri gıdalarda dinimiz tarafından kesin olarak haram kılınan herhangi bir katkı maddesinin varlığı konusunda kesin bir bilgimiz varsa, o tür yiyecek ve içeceklerden kaçınmamız gerekir. Ayrıca şüpheli şeylerden de uzak durmamız önemlidir.

    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet






+ Yorum Gönder