Konusunu Oylayın.: Evliyken başka bir nikah kıyılır mı

5 üzerinden 4.16 | Toplam: 19 kişi oyladı.

Evliyken başka bir nikah kıyılır mı
  1. 09.Haziran.2012, 23:44
    1
    Misafir

    Evliyken başka bir nikah kıyılır mı






    Evliyken başka bir nikah kıyılır mı Mumsema ikinci bir nikahı hoca kıyar mı bu günah mı değil mi ne şekilde olur İkinci eş konusunda dinimizin hükmü nedir bilgi verir misiniz ?


  2. 09.Haziran.2012, 23:44
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



  3. 11.Haziran.2012, 02:01
    2
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 21,304
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10



    Evli bir kadının ikinci bir erkekle nikah kıyması hiç bir şekilde caiz olmaz. Erkek ise bazı şartlar durumunda ikinci evliliği yapmasına izin verilmiştir. İkinci evliliğe izin verilmiş olsa bile erkeğin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmesi çok zordur bu ifade kuranı kerimde de bildirilmiştir. Bundan dolayı bir eşin daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.


  4. 11.Haziran.2012, 02:01
    2
    Yönetici



    Evli bir kadının ikinci bir erkekle nikah kıyması hiç bir şekilde caiz olmaz. Erkek ise bazı şartlar durumunda ikinci evliliği yapmasına izin verilmiştir. İkinci evliliğe izin verilmiş olsa bile erkeğin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmesi çok zordur bu ifade kuranı kerimde de bildirilmiştir. Bundan dolayı bir eşin daha hayırlı olduğu bildirilmiştir.


  5. 23.Ocak.2014, 18:20
    3
    Misafir

    Cevap: evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    Merhaba.. Benim de bir sorum olacak.. Benim babam evli oldugu halde annemden habersiz baska bir kadina imam nikahi kiymis.. Bu gecerlimi? Ve o kadini annemle ayni evde yasatmak istiyor.. Bu nekadar dogru?? Bizler cok karsiyiz ama annem allaha havale ediyor ve ister istemez herseyi kubul ediyor.. Annem karsi cikamiyor gunah islerim diye.. Ama sizce hic birsey yapmamasi ve babamin gunahina ortak olmasi da gunah degilmi?


  6. 23.Ocak.2014, 18:20
    3
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Merhaba.. Benim de bir sorum olacak.. Benim babam evli oldugu halde annemden habersiz baska bir kadina imam nikahi kiymis.. Bu gecerlimi? Ve o kadini annemle ayni evde yasatmak istiyor.. Bu nekadar dogru?? Bizler cok karsiyiz ama annem allaha havale ediyor ve ister istemez herseyi kubul ediyor.. Annem karsi cikamiyor gunah islerim diye.. Ama sizce hic birsey yapmamasi ve babamin gunahina ortak olmasi da gunah degilmi?


  7. 10.Nisan.2014, 00:51
    4
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 21,304
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Merhaba. Babanın kıydığı bu dini nikah eğer nikah şartları yerinde ise nikah geçerlidir. Ama aynı evde olmasına annen razı olmak zorunda değildir. Babanın adil olması gerekir.


  8. 10.Nisan.2014, 00:51
    4
    Yönetici
    Merhaba. Babanın kıydığı bu dini nikah eğer nikah şartları yerinde ise nikah geçerlidir. Ama aynı evde olmasına annen razı olmak zorunda değildir. Babanın adil olması gerekir.


  9. 17.Ağustos.2014, 02:16
    5
    Misafir

    Cevap: evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    Merhaba benim şuan biriyle hem resmi hem dini nikahım var ama eşim önceki eşiyle çocukları ile daha iyi görüşmek için dini nikah yaptı bu ne kadar doğru sizden fikir almak istiyorum


  10. 17.Ağustos.2014, 02:16
    5
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Merhaba benim şuan biriyle hem resmi hem dini nikahım var ama eşim önceki eşiyle çocukları ile daha iyi görüşmek için dini nikah yaptı bu ne kadar doğru sizden fikir almak istiyorum


  11. 04.Aralık.2014, 15:41
    6
    arifselim
    Yönetici

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 04.Nisan.2007
    Üye No: 211
    Mesaj Sayısı: 21,304
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Merhaba. Eğer nikah için gerekli şartlar yerine getirilmişse bu dini nikah geçerlidir. Ama çocuklarını daha rahat görebilmek için bu bir sebep değildir ancak dinen nikahlı hanımı olur.


  12. 04.Aralık.2014, 15:41
    6
    Yönetici
    Merhaba. Eğer nikah için gerekli şartlar yerine getirilmişse bu dini nikah geçerlidir. Ama çocuklarını daha rahat görebilmek için bu bir sebep değildir ancak dinen nikahlı hanımı olur.


  13. 06.Aralık.2014, 08:20
    7
    jerusselam
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Şubat.2013
    Üye No: 100353
    Mesaj Sayısı: 4,182
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 42

    Cevap: evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    Çift nikah

    SORU: Hali hazırda bir bayanla resmi ve dini nikahla evli iken başka bir kadınla sadece imam nikahı yapıp, zina yapmıyorum diye de kendi kendini rahatlatan davranışlarda bulunmak caiz midir? Yapılan bu nikahın geçerliliği var mıdır?

    CEVAP:
    Biz kullar olarak, işlerimizin dış görünüşüne bakarız; dinimizin bize emrettiği kurallara uyuyorsa onu doğru görürüz. Uymayanı da yok sayarız. Bir erkekle bir kadın nikâhlandıklarında beraber bulunmalarında hiç bir sakınca olmaz. Ancak bu nikâh, şahitlerin huzurunda şartları yerine getirilen bir nikâh olmalıdır. Kulun kalbindeki arızalar, onunla Rabbi arasında kalır. Bir kadınla nikâhlanırken de sözünü ettiğiniz ortamın bulunması veya bulunmaması sonucu değiştirmez. Yeter ki, şartlarına uygun olsun. Allah’a emanet olun.

    Nureddin Yıldız



  14. 06.Aralık.2014, 08:20
    7
    Devamlı Üye
    Çift nikah

    SORU: Hali hazırda bir bayanla resmi ve dini nikahla evli iken başka bir kadınla sadece imam nikahı yapıp, zina yapmıyorum diye de kendi kendini rahatlatan davranışlarda bulunmak caiz midir? Yapılan bu nikahın geçerliliği var mıdır?

    CEVAP:
    Biz kullar olarak, işlerimizin dış görünüşüne bakarız; dinimizin bize emrettiği kurallara uyuyorsa onu doğru görürüz. Uymayanı da yok sayarız. Bir erkekle bir kadın nikâhlandıklarında beraber bulunmalarında hiç bir sakınca olmaz. Ancak bu nikâh, şahitlerin huzurunda şartları yerine getirilen bir nikâh olmalıdır. Kulun kalbindeki arızalar, onunla Rabbi arasında kalır. Bir kadınla nikâhlanırken de sözünü ettiğiniz ortamın bulunması veya bulunmaması sonucu değiştirmez. Yeter ki, şartlarına uygun olsun. Allah’a emanet olun.

    Nureddin Yıldız



  15. 05.Temmuz.2015, 19:46
    8
    Misafir

    beyim len imam nikahimiz warken beyim baska kadina giti ve bir gün sonra beni telefonda bosadi

    SORU:Benim bir evliliğim var hem resmi hem de dini nikahım. Saygı çerçevesinde devam eden bir evlilik yani ama uzun zamandır bir bayana sevdalandım ve onu çok seviyorum. Ona dini nikah kıymak istiyorum. Ne gibi getirisi götürüsü olur? Ayrıca dini nikahta ailesinin haberi olması gerekiyormuş. Buradaki aileden kastımız nedir anne ve baba mı sadece?

    CEVAP:
    Şu nikâhı ‘dini nikâh’ olarak adlandırmamalıyız. Nikâhın dinsizi mi olur? Allah’ın verdiği bir ruhsat için kuldan izin almak gerekmez. Nikâh da gizli olmaz. Bu girişten sonra size şunu hatırlatmam gerekir: Uygun şartlarda süren bir evliliğiniz varken ikinci bir nikâh yapmanız, susadıkça tuzlu içmeye benzer. Bile bile kendinizi riske atıyorsunuz. Bence yanlış bir iş yapmaktasınız. Sevdiğinizi belirttiğiniz hanım yerine kendi hanımınızı daha iyi değerlendirin. Onunla muhabbetinizi artırın. Tuzlu su yerine arıtılmış su içmeye çalışın. Bu mantıkla devam ederseniz sonunda şeytan eşinizle aranıza fitneler sokarak sizi ikinci kadına doğru itecektir. Dertsiz başınızı derde sokacaksınız. Eşinizle daha fazla beraber olun, onu da sizin ilginizi çekmeye teşvik edin. Ama sakın gizlenmiş bir nikâha yeltenmeyin. Nikâhlayacağınız bayanın babasının izninin şart olduğunu unutmayın.
    Allah Teala, takva üzere olmaya hepimizi muvaffak kılsın.

    Nureddin Yıldız


  16. 05.Temmuz.2015, 19:46
    8
    barije - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    barije
    Misafir
    SORU:Benim bir evliliğim var hem resmi hem de dini nikahım. Saygı çerçevesinde devam eden bir evlilik yani ama uzun zamandır bir bayana sevdalandım ve onu çok seviyorum. Ona dini nikah kıymak istiyorum. Ne gibi getirisi götürüsü olur? Ayrıca dini nikahta ailesinin haberi olması gerekiyormuş. Buradaki aileden kastımız nedir anne ve baba mı sadece?

    CEVAP:
    Şu nikâhı ‘dini nikâh’ olarak adlandırmamalıyız. Nikâhın dinsizi mi olur? Allah’ın verdiği bir ruhsat için kuldan izin almak gerekmez. Nikâh da gizli olmaz. Bu girişten sonra size şunu hatırlatmam gerekir: Uygun şartlarda süren bir evliliğiniz varken ikinci bir nikâh yapmanız, susadıkça tuzlu içmeye benzer. Bile bile kendinizi riske atıyorsunuz. Bence yanlış bir iş yapmaktasınız. Sevdiğinizi belirttiğiniz hanım yerine kendi hanımınızı daha iyi değerlendirin. Onunla muhabbetinizi artırın. Tuzlu su yerine arıtılmış su içmeye çalışın. Bu mantıkla devam ederseniz sonunda şeytan eşinizle aranıza fitneler sokarak sizi ikinci kadına doğru itecektir. Dertsiz başınızı derde sokacaksınız. Eşinizle daha fazla beraber olun, onu da sizin ilginizi çekmeye teşvik edin. Ama sakın gizlenmiş bir nikâha yeltenmeyin. Nikâhlayacağınız bayanın babasının izninin şart olduğunu unutmayın.
    Allah Teala, takva üzere olmaya hepimizi muvaffak kılsın.

    Nureddin Yıldız


  17. 12.Kasım.2015, 03:26
    9
    Misafir

    Cevap: Evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    Birlikte olduğum adam evli iki nikahi da var ve arada iki çocuk olduğu için boşanmaların yanlış olur ama biz imam nikahi kiymak istiyoruz yanlız ilk eşinin bilmesi ve bunu kabul etmesi mi gerekiyor eğer ilk eşi bilmez ise nikah sayılır mi kabul olur mu yani lütfen bana bir bilgi verin zor durumdayım.


  18. 12.Kasım.2015, 03:26
    9
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Birlikte olduğum adam evli iki nikahi da var ve arada iki çocuk olduğu için boşanmaların yanlış olur ama biz imam nikahi kiymak istiyoruz yanlız ilk eşinin bilmesi ve bunu kabul etmesi mi gerekiyor eğer ilk eşi bilmez ise nikah sayılır mi kabul olur mu yani lütfen bana bir bilgi verin zor durumdayım.


  19. 12.Kasım.2015, 23:00
    10
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,783
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    evliyken bir başka kadına imam nikahi kiymak geçerli midir?

    Hadislerde gizli nikahın geçersiz olduğu bildirilmiştir. Bu gibi gizli işlerden hep kadınlar zarar görür tavsiye etmiyoruz.
    Ve evlenecekseniz mutlaka aileye bildirin ki sui zan oluşmasın.


  20. 12.Kasım.2015, 23:00
    10
    Üye
    evliyken bir başka kadına imam nikahi kiymak geçerli midir?

    Hadislerde gizli nikahın geçersiz olduğu bildirilmiştir. Bu gibi gizli işlerden hep kadınlar zarar görür tavsiye etmiyoruz.
    Ve evlenecekseniz mutlaka aileye bildirin ki sui zan oluşmasın.


  21. 10.Aralık.2015, 23:17
    11
    Misafir

    Cevap: Evliyken baska bir nikah kiyilirmi?

    Esim benim uzerime kuma almis haberim 1 sene sonra duydum hergun aliyom neden yapdindiye bosanmak istiyom 2 cocum var kadin benden 10 yas buyuk hep onla kaliyor ne yapmalIYIM


  22. 10.Aralık.2015, 23:17
    11
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    Esim benim uzerime kuma almis haberim 1 sene sonra duydum hergun aliyom neden yapdindiye bosanmak istiyom 2 cocum var kadin benden 10 yas buyuk hep onla kaliyor ne yapmalIYIM


  23. 15.Aralık.2015, 14:51
    12
    Şema
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Mart.2007
    Üye No: 123
    Mesaj Sayısı: 9,360
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 103

    Cevap: Evliyken başka bir nikah kıyılır mı

    evliyken başkasıyla imam nikahı kıyılır mı

    Alıntı
    Esim benim uzerime kuma almis
    Eşiniz haram bir iş yapmasa da sizle ilgilenmemesi adaletsizliktir.
    Bir de bu işi gizli yapması da kabahattır.
    Allah yardımcınız olsun


  24. 15.Aralık.2015, 14:51
    12
    Moderatör
    evliyken başkasıyla imam nikahı kıyılır mı

    Alıntı
    Esim benim uzerime kuma almis
    Eşiniz haram bir iş yapmasa da sizle ilgilenmemesi adaletsizliktir.
    Bir de bu işi gizli yapması da kabahattır.
    Allah yardımcınız olsun





+ Yorum Gönder
Git 124 Son