Konusunu Oylayın.: Kuran kursu öğreticileri için deneme sınavı

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 15 kişi
Kuran kursu öğreticileri için deneme sınavı
  1. 09.Mart.2012, 13:46
    1
    Misafir

    Kuran kursu öğreticileri için deneme sınavı

  2. 09.Mart.2012, 15:01
    2
    Muhasibi
    Editör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2007
    Üye No: 12
    Mesaj Sayısı: 15,811
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 160
    Bulunduğu yer: Gönlümün Mürekkep Lekeleri'de Fikir İşçisi

    Cevap: kuran kursu öğreticileri için deneme sınavı




    1: İslam literatüründe tanrı'nın kendini göstermesi genellikle hangi kavranlarla ifade edilir?

    a:Yaratma ve buyurma
    b:Pasif ve alıcı
    c:Aktif ve kurucu
    d:Öz ve orjinal

    2: Hz. Muhammed (s.a.v) ve Cibril rasında geçen bir diyalokda Cibril'in Hz. Muhammed'e (s.a.v) sorduğuüç kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    a:İman-Din-İhlas
    b:İman-İslam-İhsan
    c:İnanç-islam-ibadet
    d:İman-islam-şükür

    3: Tanrıya olan inancın ve ona yapılan ibadetin içtenlik derecesine İslam terminolojide ne diye adlandırılır?

    a:Tefekkür-ihsan
    b:Tevekkül-ihlas
    c:İhlas-ihsan
    d:İhsan-şükür

    4: İslamın ana ve değişmez unsurları aşağıdakilerden hangileridir?

    a:Kur'an-Sünnet
    bSünnet-İcma
    c:Kur'an-İcma
    dSünnet-Kıyas

    5: Aşağıdakilerden hangisi mezheb kelimesinin sözlük anlamı değildir?

    a:İbadet
    b:Gidilecek yer
    c:Görüş
    d:Akım

    6: Aşağıdakilerden hangisi Akaid mesebleri için kullanılan isimlerden değildir?

    a: Fıkra
    b:Makale
    c:Hulul
    d:Nihle

    7: Allah'ı zatında sıfatlarında, fiilerinde bir kabul etmek, onu yegane tapınılan varlık, tek otorite tanımak aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

    a:İrade
    b:Kudret
    c:Tevhid
    d:Basar

    8: Aşağıdakilerden hangisi sözlükte "gönülden bağlanılan, düğün atmışçasına sağlam inanılan şey anlamına gelir?

    a:Arefe
    b:Akide
    c:Lifafe
    d:Tasavvuf

    9: Kur'an-ı Kerim'de ilk şeytandan ne diye bahsedilir?

    a:İfrit
    b:İblis
    c:Şeytan
    d:Dabbe

    10:Allah teâla'nın kullarına yol göstermek ve aydınlatmak üzerine peygamberine vahyettiği sözlerine ve bunun yazıya geçirilmiş şekline ne denilir?

    a.Kitap
    b:Defter
    c:Risale
    d:Mektup

    11: Ehl-i kitap kimdir?

    a:Müslümanlar
    b:Hrıistiyanlar ve Yahudiler
    c:Müşrikler
    d:Mecusiler

    12:Aşağıdakilerden hangisi asli delillerden değildir?

    a:Kitap
    bSünnet
    c:İcma
    d:İstihsan

    13: Aşağıdakilerden hangisi fer'i delillerden değildir?

    a:İstihsan
    b:İstishab
    c:Kıyas
    d:İstislah

    14: Aşaüıdakilerden hangisi vaz'i hükümün çeşitlerinden değildir?

    aSonuç
    bSebep
    c:Rükün
    d:Şart

    15: Aşağıdakilerden hangisi mutlak suyun özelliği değildir?

    a:Kalınlığı
    b:Rengi
    c:Kokusu
    d:Tadi

    16. İlmihal dilinde, kadınlara mahsus hallerdenilce aşağıdakilerden hangisi kastedilmez?

    a:İhtilâm
    b:İstihaze
    c:Hayız
    d:Nifas

    17: Yaratıldığı tabii halini koruyan, mahiyetini değiştirecek başka maddeler karışmamış suya ne denir?

    a:Mukayyet su
    b:Doğal kaynak suyu
    c:Mutluk suyu
    dSaf su

    18:Aşağıdakilerden hangisi "dua etmek, övmek, tâzim etmek" gibi anlamlara gelmektedir?

    aSalât
    b:Kâmet
    c:Kıyan
    dSavm

    19:Aşağıdakilerden hangisi belli belli eylemler ve özell rükünler ile yüce Allah'a kulluk etmektir?

    a:Dua
    b:Namaz
    c:Oruç
    d:Hiçbiri

    20:Farzı üç rekat kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?

    a:Vitir
    b:Bayram
    c:Cuma
    d:Akşam

    CEVAPLAR
    1:A
    2:B
    3:C
    4:A
    5:A
    6:C
    7:C
    8:B
    9:B
    10:A
    11:B
    12:D
    13:C
    14:A
    15:A
    16:A
    17:C
    18:A
    19:B


  3. 09.Mart.2012, 15:01
    2
    Editör



    1: İslam literatüründe tanrı'nın kendini göstermesi genellikle hangi kavranlarla ifade edilir?

    a:Yaratma ve buyurma
    b:Pasif ve alıcı
    c:Aktif ve kurucu
    d:Öz ve orjinal

    2: Hz. Muhammed (s.a.v) ve Cibril rasında geçen bir diyalokda Cibril'in Hz. Muhammed'e (s.a.v) sorduğuüç kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    a:İman-Din-İhlas
    b:İman-İslam-İhsan
    c:İnanç-islam-ibadet
    d:İman-islam-şükür

    3: Tanrıya olan inancın ve ona yapılan ibadetin içtenlik derecesine İslam terminolojide ne diye adlandırılır?

    a:Tefekkür-ihsan
    b:Tevekkül-ihlas
    c:İhlas-ihsan
    d:İhsan-şükür

    4: İslamın ana ve değişmez unsurları aşağıdakilerden hangileridir?

    a:Kur'an-Sünnet
    bSünnet-İcma
    c:Kur'an-İcma
    dSünnet-Kıyas

    5: Aşağıdakilerden hangisi mezheb kelimesinin sözlük anlamı değildir?

    a:İbadet
    b:Gidilecek yer
    c:Görüş
    d:Akım

    6: Aşağıdakilerden hangisi Akaid mesebleri için kullanılan isimlerden değildir?

    a: Fıkra
    b:Makale
    c:Hulul
    d:Nihle

    7: Allah'ı zatında sıfatlarında, fiilerinde bir kabul etmek, onu yegane tapınılan varlık, tek otorite tanımak aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

    a:İrade
    b:Kudret
    c:Tevhid
    d:Basar

    8: Aşağıdakilerden hangisi sözlükte "gönülden bağlanılan, düğün atmışçasına sağlam inanılan şey anlamına gelir?

    a:Arefe
    b:Akide
    c:Lifafe
    d:Tasavvuf

    9: Kur'an-ı Kerim'de ilk şeytandan ne diye bahsedilir?

    a:İfrit
    b:İblis
    c:Şeytan
    d:Dabbe

    10:Allah teâla'nın kullarına yol göstermek ve aydınlatmak üzerine peygamberine vahyettiği sözlerine ve bunun yazıya geçirilmiş şekline ne denilir?

    a.Kitap
    b:Defter
    c:Risale
    d:Mektup

    11: Ehl-i kitap kimdir?

    a:Müslümanlar
    b:Hrıistiyanlar ve Yahudiler
    c:Müşrikler
    d:Mecusiler

    12:Aşağıdakilerden hangisi asli delillerden değildir?

    a:Kitap
    bSünnet
    c:İcma
    d:İstihsan

    13: Aşağıdakilerden hangisi fer'i delillerden değildir?

    a:İstihsan
    b:İstishab
    c:Kıyas
    d:İstislah

    14: Aşaüıdakilerden hangisi vaz'i hükümün çeşitlerinden değildir?

    aSonuç
    bSebep
    c:Rükün
    d:Şart

    15: Aşağıdakilerden hangisi mutlak suyun özelliği değildir?

    a:Kalınlığı
    b:Rengi
    c:Kokusu
    d:Tadi

    16. İlmihal dilinde, kadınlara mahsus hallerdenilce aşağıdakilerden hangisi kastedilmez?

    a:İhtilâm
    b:İstihaze
    c:Hayız
    d:Nifas

    17: Yaratıldığı tabii halini koruyan, mahiyetini değiştirecek başka maddeler karışmamış suya ne denir?

    a:Mukayyet su
    b:Doğal kaynak suyu
    c:Mutluk suyu
    dSaf su

    18:Aşağıdakilerden hangisi "dua etmek, övmek, tâzim etmek" gibi anlamlara gelmektedir?

    aSalât
    b:Kâmet
    c:Kıyan
    dSavm

    19:Aşağıdakilerden hangisi belli belli eylemler ve özell rükünler ile yüce Allah'a kulluk etmektir?

    a:Dua
    b:Namaz
    c:Oruç
    d:Hiçbiri

    20:Farzı üç rekat kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?

    a:Vitir
    b:Bayram
    c:Cuma
    d:Akşam

    CEVAPLAR
    1:A
    2:B
    3:C
    4:A
    5:A
    6:C
    7:C
    8:B
    9:B
    10:A
    11:B
    12:D
    13:C
    14:A
    15:A
    16:A
    17:C
    18:A
    19:B





+ Yorum Gönder