Konusunu Oylayın.: Diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 15 kişi
Diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları
  1. 01.Mart.2012, 14:47
    1
    Misafir

    Diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları






    Diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları Mumsema 2012 Yılı diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları


  2. 01.Mart.2012, 14:47
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



    2012 Yılı diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları

  3. 04.Mart.2012, 21:11
    2
    Muhasibi
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2007
    Üye No: 12
    Mesaj Sayısı: 15,774
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 159
    Bulunduğu yer: Gönlümün Mürekkep Lekeleri'de Fikir İşçisi

    Cevap: Diyanet yeterlilik sınavına hazırlık soruları




    Yeterlik Sınavına Hazırlık Soruları "SİYER 5"

    Diyanet Yeterlik Sınavına Hazırlık Soruları SİYER 5



    1.Cebrail (a.s.) Peygamberimize vahiy getirdiginde bazen yüzünün güzelligi ile meşgur bir sahabinin suretinde geldigi olurdu. Bu sahabenin ismi aşagıdakiledren hangisidir?


    A)Ebu Zer Gıfari
    B)Dıhye-i Kelbi
    C)Ebu Ducane
    D)Hubeybe b.Adiyy

    2.Hendek savaşında savas stratejisi olarak hendek kazma fikrini hangi sahabi önermiştir?

    A) Hz Ömer
    B) Hz. Selman-i Farisi
    C) Hz. Ebubekir
    D)Hz. Bilal


    3.İlk yazılan siyer kitabı kime aittir?

    A)İbn İshak
    B)İbni Hişam
    C)İbn Sa'd
    D)Vakıd'i


    4.616 tılında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmiştir?

    A) Hz Hamza'nın müslüman oluşu
    B) Hz. Ömer'in müslüman oluşu
    C) Müslümanlar Ebu Talib Mahallesinde toplandılar
    D) Müşriklerin boykotu sona erdi


    5.Hendek savaşının diğer adı nedir?

    A)Ahzap
    B)Uhud
    C)Dolunay
    D)Gavze


    6.Tarihte ilk ezan hangi yılda okunmuştur?

    A)Hicretin 1. yılında
    B)Hicretin 2. yılında
    C)Hicretin 3. yılında
    D)Hicretin 4. yılında


    7.Peygaberimiz kaç yaşındayken babası vefat etti?

    A) Beş
    B)Altı
    C)Yedi
    D)Hiçbiri


    8.Peygamber efendimizin son seferi nereye olmuştur?

    A)Tebük
    B)Taif
    C)İran
    D)Mısır


    9.Müslümanların ilk kıblesi neresidir?

    A)Kabe
    B)Mescis-i Haram
    C)Mescis-i Nebi
    D)Mescis-i Aksa


    10.Allah'a inandığı için ilk şehit edilen müslüman kimdir?

    A)Bilal
    B)Habbap
    C)Ammer
    D)Yasir

    CEVAPLAR:
    1:B
    2: B
    3: A
    4: D
    5: A
    6: A
    7: D
    8: A
    9: D
    10:D







  4. 04.Mart.2012, 21:11
    2
    Devamlı Üye



    Yeterlik Sınavına Hazırlık Soruları "SİYER 5"

    Diyanet Yeterlik Sınavına Hazırlık Soruları SİYER 5



    1.Cebrail (a.s.) Peygamberimize vahiy getirdiginde bazen yüzünün güzelligi ile meşgur bir sahabinin suretinde geldigi olurdu. Bu sahabenin ismi aşagıdakiledren hangisidir?


    A)Ebu Zer Gıfari
    B)Dıhye-i Kelbi
    C)Ebu Ducane
    D)Hubeybe b.Adiyy

    2.Hendek savaşında savas stratejisi olarak hendek kazma fikrini hangi sahabi önermiştir?

    A) Hz Ömer
    B) Hz. Selman-i Farisi
    C) Hz. Ebubekir
    D)Hz. Bilal


    3.İlk yazılan siyer kitabı kime aittir?

    A)İbn İshak
    B)İbni Hişam
    C)İbn Sa'd
    D)Vakıd'i


    4.616 tılında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmiştir?

    A) Hz Hamza'nın müslüman oluşu
    B) Hz. Ömer'in müslüman oluşu
    C) Müslümanlar Ebu Talib Mahallesinde toplandılar
    D) Müşriklerin boykotu sona erdi


    5.Hendek savaşının diğer adı nedir?

    A)Ahzap
    B)Uhud
    C)Dolunay
    D)Gavze


    6.Tarihte ilk ezan hangi yılda okunmuştur?

    A)Hicretin 1. yılında
    B)Hicretin 2. yılında
    C)Hicretin 3. yılında
    D)Hicretin 4. yılında


    7.Peygaberimiz kaç yaşındayken babası vefat etti?

    A) Beş
    B)Altı
    C)Yedi
    D)Hiçbiri


    8.Peygamber efendimizin son seferi nereye olmuştur?

    A)Tebük
    B)Taif
    C)İran
    D)Mısır


    9.Müslümanların ilk kıblesi neresidir?

    A)Kabe
    B)Mescis-i Haram
    C)Mescis-i Nebi
    D)Mescis-i Aksa


    10.Allah'a inandığı için ilk şehit edilen müslüman kimdir?

    A)Bilal
    B)Habbap
    C)Ammer
    D)Yasir

    CEVAPLAR:
    1:B
    2: B
    3: A
    4: D
    5: A
    6: A
    7: D
    8: A
    9: D
    10:D









+ Yorum Gönder