Konusunu Oylayın.: Arapça Sıfat Tamlaması Testi

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 8 kişi
Arapça Sıfat Tamlaması Testi
  1. 03.Aralık.2011, 17:25
    1
    Misafir

    Arapça Sıfat Tamlaması Testi






    Arapça Sıfat Tamlaması Testi Mumsema Arapça Sıfat Tamlaması Testi


  2. 03.Aralık.2011, 17:25
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
  3. 03.Aralık.2011, 20:56
    2
    Muhasibi
    Editör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2007
    Üye No: 12
    Mesaj Sayısı: 15,810
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 160
    Bulunduğu yer: Gönlümün Mürekkep Lekeleri'de Fikir İşçisi

    Cevap: Arapça Sıfat Tamlaması Testi




    Buyur kardeş

    (1/1)
    Reyyan:
    1 ) Aşağıdakilerden hangisi sıfattır?
    A) رَكِبَ
    B) وَرَاءَ
    C) جَمِيلٌ
    D) كِتَابٌ


    2 ) Bir sıfat tamlaması için aşağıdaki kurallardan hangisi yanlıştır?
    A) Mevsuf sıfata cinsiyet bakımından uyum sağlar.
    B) Mevsuf sıfatın önüne geçebilir.
    C) Mevsufla sıfat arasında irab uyumu bulunur.
    D) Sıfat çoğul olursa mevsuf da çoğul olur.


    3 ) "Çalışkan öğrenci" ibaresinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) طَالِبُ المُجْتَهِدُ
    B) الطَّالِبُ مُجْتَهِدٌ
    C) الطَّالِبُ المُجْتَهِدُ
    D) الطَّالِبُ المُجْتَهِدَةُ


    4 ) “Çalışkan öğrenci geldi” cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) جَاءَ الطَّالِبُ الْمُجْتَهِدُ
    B) جَاءَ طَالِبُ الْمُجْتَهِدُ
    C) جَاءَ الطَّالِبَ الْمُجْتَهِدَ
    D) جَاءَ الطَّالِبُ مُجْتَهِدٌ


    5 ) هذا ولد عاقل يعلم جواب السؤال Yukarıdaki cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bu sorunun cevabını ancak akıllı çocuklar bilir.
    B) Bu cevap, akıllı çocuğun bildiği sorunun cevabıdır.
    C) Bu, sorunun cevabını bilen akıllı bir çocuktur.
    D) Akıllı çocuk bu sorunun cevabını biliyor.


    6 ) هَاتَانِ رِسَالَتَانِ جَمِيلَتَانِ Yukarıdaki cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bu güzel mektuplar
    B) Bu iki güzel mektuptur.
    C) Bunlar güzel mekltuplar mı?
    D) Şu güzel mektuplar gelsin.


    7 ) أَسْتَمِعُ إِلَى الإِذَاعَاتِ الْعَرَبِيَّةِ لَيْلاً Cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Geceleri Arapça tv izliyorum.
    B) Gündüzün Arapça dinliyorum.
    C) Gündüz Arapça tv izledim.
    D) Geceleyin Arapça yayınları dinliyorum.


    8 ) الطُّلاَّبُ . لاَ يَخَافُونَ مِنَ الإِمْتِحَانِ Boşluğa ağşağıdaki sıfatlardan hangisi gelecek?
    A) الْكَبِيرُ
    B) الْمُجْتَهِدِينَ
    C) الزَّكِيِّينَ
    D) الْمُجْتَهِدُونَ


    9 ) إِسْتَمَعْنَا إِلَى خطِيبٍ . فِي الْمَسْجِدِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) مَشْهُورٌ
    B) الْكَبِيرِ
    C) شَهِيرٍ
    D) شَهِيرَةٍ


    10 ) سَرَّتْنِي الطَّالِبَاتُ .. فِي الإِمْتِحَانِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) النَّاجِحَتُ
    B) نَاجِحَاتٍ
    C) النَّاجِحَاتُ
    D) نَاجِحَاتًا


    11 ) زَارَ جَامِعَتَنَا عَالِمٌ . قَبْلَ يَوْمَيْنِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) عَظِيمَةٌ
    B) الْعَظِيمُ
    C) عَظِيمٍ
    D) عَظِيمٌ


    12 ) أَزْعَجَتْنِي هَاتَانِ . فِي الْمَدْرَسَةِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) الطَّالِبَتَيْنِ
    B) طَالِبَتَيْنِ
    C) طَالِبَاتٌ
    D) الطَالِبَتَانِ


    13 ) شَاهَدْتُ الطَّائِرَتَيْنِ . فِي السَّمَاءِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) مُرْتَفِعَيْنِ
    B) الْمُرتَفِعَانِ
    C) الْمُرْتَفِعِينَ
    D) المُرْتَفِعَتَيْنِ


    14 ) إِمْتَزَجَتْ فِيهَا حَضَارَتَانِ عَظِيمَتَانِ هُمَا الْحَضَارَةُ الإِسْلامِيَّةُ وَ الْحَضَارَةُ الأَجْنَبِيَّةُ Yukarıdaki cümlede kaç sıfat vardır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4


    15 ) لَمَّا عَادَ الْفَلاَّحُ رَأَى حِمَارَهُ الْمَيِّتَ Cümlede sıfat olan hangisidir?
    A) رَأَى
    B) الْفَلاَّحُ
    C) الْمَيِّتَ
    D) حِمَارَهُ


    16 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat mevsuf uyumu yoktur?
    A) أَخَذَ عَلِيٌّ وَرَقَةً بَيْضَاءَ وَ قَلَمًا صَغِيرًا
    B) أحْتَاجُ إِلَى وَقْتٍ طَوِيلٍ لأُتْقِنَ الْعَرَبِيَّةَ
    C) شَاهَدْتُ الطَّائِرَتَيْنِ الْمُرتَفِعَتَيْنِ فِي السَّمَاءِ
    D) فَسَأَلَهُ الطَّبِيبُ الْمُعَالِجَ


  4. 03.Aralık.2011, 20:56
    2
    Editör



    Buyur kardeş

    (1/1)
    Reyyan:
    1 ) Aşağıdakilerden hangisi sıfattır?
    A) رَكِبَ
    B) وَرَاءَ
    C) جَمِيلٌ
    D) كِتَابٌ


    2 ) Bir sıfat tamlaması için aşağıdaki kurallardan hangisi yanlıştır?
    A) Mevsuf sıfata cinsiyet bakımından uyum sağlar.
    B) Mevsuf sıfatın önüne geçebilir.
    C) Mevsufla sıfat arasında irab uyumu bulunur.
    D) Sıfat çoğul olursa mevsuf da çoğul olur.


    3 ) "Çalışkan öğrenci" ibaresinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) طَالِبُ المُجْتَهِدُ
    B) الطَّالِبُ مُجْتَهِدٌ
    C) الطَّالِبُ المُجْتَهِدُ
    D) الطَّالِبُ المُجْتَهِدَةُ


    4 ) “Çalışkan öğrenci geldi” cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) جَاءَ الطَّالِبُ الْمُجْتَهِدُ
    B) جَاءَ طَالِبُ الْمُجْتَهِدُ
    C) جَاءَ الطَّالِبَ الْمُجْتَهِدَ
    D) جَاءَ الطَّالِبُ مُجْتَهِدٌ


    5 ) هذا ولد عاقل يعلم جواب السؤال Yukarıdaki cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bu sorunun cevabını ancak akıllı çocuklar bilir.
    B) Bu cevap, akıllı çocuğun bildiği sorunun cevabıdır.
    C) Bu, sorunun cevabını bilen akıllı bir çocuktur.
    D) Akıllı çocuk bu sorunun cevabını biliyor.


    6 ) هَاتَانِ رِسَالَتَانِ جَمِيلَتَانِ Yukarıdaki cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bu güzel mektuplar
    B) Bu iki güzel mektuptur.
    C) Bunlar güzel mekltuplar mı?
    D) Şu güzel mektuplar gelsin.


    7 ) أَسْتَمِعُ إِلَى الإِذَاعَاتِ الْعَرَبِيَّةِ لَيْلاً Cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Geceleri Arapça tv izliyorum.
    B) Gündüzün Arapça dinliyorum.
    C) Gündüz Arapça tv izledim.
    D) Geceleyin Arapça yayınları dinliyorum.


    8 ) الطُّلاَّبُ . لاَ يَخَافُونَ مِنَ الإِمْتِحَانِ Boşluğa ağşağıdaki sıfatlardan hangisi gelecek?
    A) الْكَبِيرُ
    B) الْمُجْتَهِدِينَ
    C) الزَّكِيِّينَ
    D) الْمُجْتَهِدُونَ


    9 ) إِسْتَمَعْنَا إِلَى خطِيبٍ . فِي الْمَسْجِدِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) مَشْهُورٌ
    B) الْكَبِيرِ
    C) شَهِيرٍ
    D) شَهِيرَةٍ


    10 ) سَرَّتْنِي الطَّالِبَاتُ .. فِي الإِمْتِحَانِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) النَّاجِحَتُ
    B) نَاجِحَاتٍ
    C) النَّاجِحَاتُ
    D) نَاجِحَاتًا


    11 ) زَارَ جَامِعَتَنَا عَالِمٌ . قَبْلَ يَوْمَيْنِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) عَظِيمَةٌ
    B) الْعَظِيمُ
    C) عَظِيمٍ
    D) عَظِيمٌ


    12 ) أَزْعَجَتْنِي هَاتَانِ . فِي الْمَدْرَسَةِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) الطَّالِبَتَيْنِ
    B) طَالِبَتَيْنِ
    C) طَالِبَاتٌ
    D) الطَالِبَتَانِ


    13 ) شَاهَدْتُ الطَّائِرَتَيْنِ . فِي السَّمَاءِ Boşluğa gelebilecek uygun sıfatı işaretleyiniz.
    A) مُرْتَفِعَيْنِ
    B) الْمُرتَفِعَانِ
    C) الْمُرْتَفِعِينَ
    D) المُرْتَفِعَتَيْنِ


    14 ) إِمْتَزَجَتْ فِيهَا حَضَارَتَانِ عَظِيمَتَانِ هُمَا الْحَضَارَةُ الإِسْلامِيَّةُ وَ الْحَضَارَةُ الأَجْنَبِيَّةُ Yukarıdaki cümlede kaç sıfat vardır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4


    15 ) لَمَّا عَادَ الْفَلاَّحُ رَأَى حِمَارَهُ الْمَيِّتَ Cümlede sıfat olan hangisidir?
    A) رَأَى
    B) الْفَلاَّحُ
    C) الْمَيِّتَ
    D) حِمَارَهُ


    16 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat mevsuf uyumu yoktur?
    A) أَخَذَ عَلِيٌّ وَرَقَةً بَيْضَاءَ وَ قَلَمًا صَغِيرًا
    B) أحْتَاجُ إِلَى وَقْتٍ طَوِيلٍ لأُتْقِنَ الْعَرَبِيَّةَ
    C) شَاهَدْتُ الطَّائِرَتَيْنِ الْمُرتَفِعَتَيْنِ فِي السَّمَاءِ
    D) فَسَأَلَهُ الطَّبِيبُ الْمُعَالِجَ


  5. 03.Aralık.2011, 20:56
    3
    Muhasibi
    Editör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 22.Ağustos.2007
    Üye No: 12
    Mesaj Sayısı: 15,810
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 160
    Bulunduğu yer: Gönlümün Mürekkep Lekeleri'de Fikir İşçisi

    Cevap: Arapça Sıfat Tamlaması Testi

    17 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat mevsuf uyumu yoktur?
    A) اسْتَانْبُولُ مَدِينَةٌ تَارِيخِيَّةٌ ثَقَافِيَّةٌ سِيَاحِيَّةٌ
    B) لاَ يَسْتَطِيعُ أَحْمَدُ أَنْ يُكَوِّنَ جُمَلاً طَوِيلاً
    C) أَخَذَ أَحْمَدُ وَرَقَةً بَيْضَاءَ وَ قَلَمًا صَغِيراً
    D) يَقُولُ أَحْمَدُ أَنَّ اللُّغَةَ الْعَرَبِيَّةَ لُغَةٌ صَعْبَةٌ


    18 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat yoktur?
    A) أَكَلْنَا طَعَامًا كَثِيرًا
    B) أُرِيدُ أَنْ أَفْهَمَ الْكُتُبَ الصَّعْبَةَ
    C) أَنْقَرَةُ عَاصِمَةُ بِلاَدِنَا
    D) سَلَّمْتُ عَلَى التِّلْمِيذِ النَّشِيطِ


    19 ) يَحْتَاجُ (ıı)- الْفُقَرَاء (v)- الأَغْنِيَاء (ııı)- مُسَاعَدَة ( ıv)- إِلَى (ı) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) ııı- ıv- ı- v- ıı
    B) ı- ıı-ııı-ıv- v
    C) v- ıv- ııı- ıı - ı
    D) v- ıv- ı- ııı- ıı


    20 ) فَشَعَرْنَا (ı)- الشَّدِيد (ıv)- فُجْأَةً ( ıı)- بِالأَلَمِ ( ııı) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) ıv- ııı- ıı - ı
    B) ıv- ı- ıı- ıııı
    C) ı- ıı- ııı- ıv
    D) ıı- ıv- ııı- ı


    21 ) أَسْتَمِعُ ( ııı )- الإِذَاعَاتِ ( ı )- إِلَى ( ıv )- لَيْلاً ( ıı )- الْعَرَبِيَّة ( v ) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) I- II- III- IV- V
    B) V- II- IV- I- III
    C) II- V- I- IV- III
    D) III- II- IV- I- V


    22 ) بَغْدَادُ بَلَدٌ عَرَبِيٌّ مُسْلِمٌ وَ هِيَ عَاصِمَةُ الْعِرَاقِ Cümlede kaç tane sıfat sözcük vardır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    23 ) شَكَا رَجُلٌ كَبِيرٌ فِي السِّنِّ مِنْ أَلَمٍ شَدِيدٍ فيِ مِعْدَتِهِ Cümlede kaç tane sıfat sözcük vardır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    24 ) سَلَّمْنَا عَلَى التِّلْمِيذِ النَّشِيطِ Cümlede kaç tane sözcük sıfattır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    25 ) نَتَمَنَّا أنْ نُتْقِنَ الُّغَة الْعَرَبِيَّةَ فيِ السَّنَةِ التَّحْضِيرِيَّةِ Cümlede kaç tane sözcük sıfattır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    Reyyan:
    Cevap Anahtarı

    1.C 11.D 21.C
    2.B 12.D 22.B
    3.C 13.D 23.B
    4.A 14.C 24.A
    5.C 15.C 25.B
    6.B 16.D
    7.D 17.B
    8.D 18.C
    9.C 19.A
    10.C 20.D


  6. 03.Aralık.2011, 20:56
    3
    Editör
    17 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat mevsuf uyumu yoktur?
    A) اسْتَانْبُولُ مَدِينَةٌ تَارِيخِيَّةٌ ثَقَافِيَّةٌ سِيَاحِيَّةٌ
    B) لاَ يَسْتَطِيعُ أَحْمَدُ أَنْ يُكَوِّنَ جُمَلاً طَوِيلاً
    C) أَخَذَ أَحْمَدُ وَرَقَةً بَيْضَاءَ وَ قَلَمًا صَغِيراً
    D) يَقُولُ أَحْمَدُ أَنَّ اللُّغَةَ الْعَرَبِيَّةَ لُغَةٌ صَعْبَةٌ


    18 ) Aşağıdakilerin hangisinde sıfat yoktur?
    A) أَكَلْنَا طَعَامًا كَثِيرًا
    B) أُرِيدُ أَنْ أَفْهَمَ الْكُتُبَ الصَّعْبَةَ
    C) أَنْقَرَةُ عَاصِمَةُ بِلاَدِنَا
    D) سَلَّمْتُ عَلَى التِّلْمِيذِ النَّشِيطِ


    19 ) يَحْتَاجُ (ıı)- الْفُقَرَاء (v)- الأَغْنِيَاء (ııı)- مُسَاعَدَة ( ıv)- إِلَى (ı) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) ııı- ıv- ı- v- ıı
    B) ı- ıı-ııı-ıv- v
    C) v- ıv- ııı- ıı - ı
    D) v- ıv- ı- ııı- ıı


    20 ) فَشَعَرْنَا (ı)- الشَّدِيد (ıv)- فُجْأَةً ( ıı)- بِالأَلَمِ ( ııı) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) ıv- ııı- ıı - ı
    B) ıv- ı- ıı- ıııı
    C) ı- ıı- ııı- ıv
    D) ıı- ıv- ııı- ı


    21 ) أَسْتَمِعُ ( ııı )- الإِذَاعَاتِ ( ı )- إِلَى ( ıv )- لَيْلاً ( ıı )- الْعَرَبِيَّة ( v ) Anlamlı bir cümle oluşturabilecek sıralama hangisidir?
    A) I- II- III- IV- V
    B) V- II- IV- I- III
    C) II- V- I- IV- III
    D) III- II- IV- I- V


    22 ) بَغْدَادُ بَلَدٌ عَرَبِيٌّ مُسْلِمٌ وَ هِيَ عَاصِمَةُ الْعِرَاقِ Cümlede kaç tane sıfat sözcük vardır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    23 ) شَكَا رَجُلٌ كَبِيرٌ فِي السِّنِّ مِنْ أَلَمٍ شَدِيدٍ فيِ مِعْدَتِهِ Cümlede kaç tane sıfat sözcük vardır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    24 ) سَلَّمْنَا عَلَى التِّلْمِيذِ النَّشِيطِ Cümlede kaç tane sözcük sıfattır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV


    25 ) نَتَمَنَّا أنْ نُتْقِنَ الُّغَة الْعَرَبِيَّةَ فيِ السَّنَةِ التَّحْضِيرِيَّةِ Cümlede kaç tane sözcük sıfattır?
    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    Reyyan:
    Cevap Anahtarı

    1.C 11.D 21.C
    2.B 12.D 22.B
    3.C 13.D 23.B
    4.A 14.C 24.A
    5.C 15.C 25.B
    6.B 16.D
    7.D 17.B
    8.D 18.C
    9.C 19.A
    10.C 20.D





+ Yorum Gönder