Konusunu Oylayın.: Diyanet Sağlık personeli hac soruları

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 19 kişi
Diyanet Sağlık personeli hac soruları
  1. 27.Mayıs.2011, 16:13
    1
    Misafir

    Diyanet Sağlık personeli hac soruları






    Diyanet Sağlık personeli hac soruları Mumsema Sağlık personeli hac sorularına ihtiyacım var Diyanet Sağlık personeli hac sorularını yayımlar mısınız ?


  2. 27.Mayıs.2011, 16:13
    1
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir



    Sağlık personeli hac sorularına ihtiyacım var Diyanet Sağlık personeli hac sorularını yayımlar mısınız ?


    Benzer Konular

    - Sağlık Personeli Hac görev mulakatı

    - Hac sağlık personeli soruları

    - 2009 yılı sağlık personeli hac sorular

    - Sağlık personeli haç sınavında hangi tür sorular soruyorlar

    - 2009 sağlık personeli sınav soruları

  3. 05.Ağustos.2013, 22:43
    2
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Diyanet Sağlık personeli hac soruları




    Diyanet Sağlık personeli hac soruları



    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI
    1. Belirli bir zamana bağlı olmayarak vakfesiz
    yapılan Ka’be ziyaretine ne ad verilir?
    a) Hac
    b) Tavaf
    c) Umre
    d) Sa’y
    2. Namazla ilgili “Ta’dil-i Erkan” deyimi
    aşağıdakilerden hangi durumu ifade
    etmektedir?
    a) Namazları fazla geciktirmeden kaza etmek
    b) Namazların sünnetlerini kılmak
    c) Yolcu iken namazların dört rekâtlı farzını
    kısaltmak
    d) Namazları adabına uygun bir şekilde
    kılmak
    3. Aşağıdakilerden hangisi “Tevhid” kelimesinin
    Türkçe anlamıdır?
    a) Ben Allah'tan başka hiçbir ilah
    olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve
    elçisi olduğuna inanır ve tanıklık ederim
    b) Ben Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi
    olduğuna, Allah'tan başka hiçbir ilah
    olmadığına inanır ve tanıklık ederim
    c) Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur,
    Muhammed O'nun elçisidir
    d) Muhammed O'nun kulu ve elçisidir,
    Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur
    4. Rasulüllah Efendimiz (s.a.s.)’in bir gecede
    Mekke’den Kudüs’e, oradan da Sidret-ül
    Müntehaya kadar gitmesine ne ad verilir?
    a) Hicret
    b) Vahiy ve keramet
    c) Hac ve umre
    d) İsra ve Mirac
    5. Hz. Muhammed (s.a.s)’e gelen ilk vahiy,
    mealen aşağıdakilerden hangisidir?
    a) “Oku! Yaratan Rabbinin adıyla”
    b) “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla”
    c) “Ey Muhammed! De ki, o Allah birdir”
    d) “Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a
    mahsustur”
    6. Aşağıdaki oruç çeşitlerinden hangisinin
    tutulması zorunludur?
    a) Aşure orucu
    b) Ramazan orucunun kazası
    c) Şevval ayında tutulan altı gün orucu
    d) Pazartesi-Perşembe günlerinde tutulan
    oruç
    7. “Emr-i bi’l-ma’rûf, nehy-i ani’l-münker”
    tabirinin tam açıklaması aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) İyiliği emretmek, kötülükten alıkoymak
    b) İyiliği teşvik edip, kötülüğe karışmamak
    c) İyilik ve kötülükleri insanlara öğretmek
    d) İyiliği zorla uygulatmak, kötülükten zorla
    uzaklaştırmak
    8. Ka’be ziyaretiyle ilgili olarak “Mikât”
    kelimesi neyi ifade etmektedir?
    a) Tavaf yapılan alan
    b) İhrama girme yeri
    c) Şeytan taşlama yeri
    d) Sa’y yapılan alan
    9. Aşağıdakilerden hangisi tavafın sahih (geçerli)
    olmasının şartlarındandır?
    a) Tavaf esnasında Kâbe’ye bakmak
    b) Tavaf namazı kılmak
    c) Tavafı huşu ile yapmak
    d) Tavaf yapmaya niyet etmek
    10. “Size iki emanet bırakıyorum; Onlara
    sarıldığınız sürece benden sonra yolunuzu asla
    şaşırmazsınız:………………….……” (Hadis)
    Peygamberimizin (s.a.s.) yukarıdaki sözü,
    aşağıdakilerden hangisi ile devam etmektedir?
    a) Namaz ve oruç
    b) Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünneti
    c) Allah’ın kitabı ve ashabımın hayatı
    d) Benim sünnetim ve ehlibeytimin yolu 2
    A- SAĞLIK GRUBU GENEL SAĞLIK SORULARI
    11. Aşağıdakilerden hangisi radyasyona karşı
    en dirençlidir?
    a) İnce barsak duvarı
    b) Kemik iliği hücreleri
    c) Sinir dokusu hücreleri
    d) Üreme hücreleri
    12. Kalp krizinde görülen göğüs ağrısı ile ilgili
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Sıkıştırıcı tarzdadır
    b) Sırta yayılabilir
    c) Aspirin ile geçer
    d) Masaj ile geçmez
    13. Aşağıdakilerden hangisi viral
    enfeksiyondur?
    a) Kızamık
    b) Kızıl
    c) Boğmaca
    d) Difteri
    14. Hastane enfeksiyonu genellikle yatıştan
    kaç saat sonra görülür?
    a) 1 saat
    b) 16 saat
    c) 24 saat
    d) 72 saat
    15. Aşağıdakilerden hangisi piyelonefrit
    teşhisini destekler?
    a) Miyoglobinüri
    b) Ketonüri
    c) Piyüri
    d) Hemogram sayımında düşük lökosit
    16. Hemodiyalizdeki zorluklar sebebiyle
    periton diyalizine başlanan hastada,
    aşağıdakilerden hangisi ciddi bir problem
    olduğunu gösterir?
    a) 3,5 mEq/L plazma potasyum seviyesi
    b) % 35 hematokrit
    c) 200 mg/dL plazma glukozu
    d) 20.000 /mm3
    hemogram sayımında
    lökosit
    17. Kan üre değeri hangi durumda artabilir?
    a) Dehidratasyon
    b) Osteoporoz
    c) Kronik karaciğer hastalığı
    d) Nazal yolla oksijen verilmesi
    18. Kronik karaciğer hastalığına bağlı
    özofagus varis kanaması gelişen bir
    hastada, aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi
    yanlıştır?
    a) Balon tamponadı yapılması
    b) Endoskopik skleroterapi
    c) ERCP yapılması
    d) Somatostatin ve vazopressin infüzyonu
    19. 53 yaşında, 154 cm boyunda ve 92 kg
    ağırlığındaki kadın hastanın
    muayenesinde; TA:160/90 mmHg,
    AKŞ:181 mg/dL, TKŞ:276 mg/dL olarak
    ölçülüyor.Bu hasta için aşağıdaki
    tetkiklerden hangisi gereksizdir?
    a) HbA1
    C
    b) Oral glukoz tolerans testi
    c) EKG
    d) Lipid profili 3
    20. Kolon operasyonu planlanan bir hastada,
    ameliyat hazırlığı olarak intestinal
    bakterilerin sayısını azaltan antibiyotikler
    başlanıyor. Bu durum aşağıdaki hangi
    vitaminin azalmasına sebep olarak INR
    değerini uzatır?
    a) A vitamini
    b) D vitamini
    c) E vitamini
    d) K vitamini
    21. Yaşlı hastada ani, ağrısız, tam görme kaybı
    ile sonuçlanan durum aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) Retinal arter tıkanıklığı
    b) Travma
    c) Tümör
    d) Diyabet
    22. Aşağıdaki solüsyonlardan hangisi izotonik
    değildir?
    a) Ringer solüsyonu
    b) % 0,9 luk serum fizyolojik solüsyonu
    c) % 10 luk dekstroz solüsyonu
    d) Laktatlı ringer
    23. Kardiyopulmoner resüsitasyonda en
    önemli ve ilk olarak uygulanması gereken
    basamak, güncel kılavuzlara göre
    hangisidir?
    a) Kan dolaşımının sağlanması
    b) Solunum yolunun açılması
    c) Kan basıncını normale getirmek için
    inotropik ajan kullanılması
    d) Ritm bozukluklarının düzeltilmesi
    24. Kronik atrial fibrilasyon nedeniyle varfarin
    (coumadin) kullanan hastada ilaç
    düzenlenmesi ve koagülasyon durumunun
    belirlenmesinde hangi test
    kullanılmaktadır?
    a) Kanama zamanı
    b) Pıhtılaşma zamanı
    c) Protrombin zamanı (PTZ-INR)
    d) Aktive parsiyel tromboplastin zamanı
    (aPTT)
    25. Aşağıdaki durumların hangisi bacak
    ödemine neden olmaz?
    a) Venöz tromboz
    b) Konjestif kalp yetmezliği
    c) Hipoproteinemi
    d) Hipopotasemi
    26. Arteriyel kan basıncı ile ilgili aşağıdaki
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Kan volümünün düşmesi arteriyel kan
    basıncını düşürür
    b) Arterlerin esneme özelliğinin azalması
    arteriyel kan basıncını düşürür
    c) Sempatik sinir sisteminin uyarılması
    arteriyel kan basıncını yükseltir
    d) Kan viskozitesinin artması kan
    basıncını yükseltir
    27. Yavaş gelişen hemiplejiler öncelikle hangi
    durumu düşündürür?
    a) Beyin infarktı
    b) Beyin kanaması
    c) Beyinde yer kaplayan olay
    d) Beyin damarlarında ateroskleroz
    gelişimi 4
    28. Aşağıdaki radyolojik incelemelerden
    hangisinde pozitif kontrast madde
    (radyoopak madde) olarak iyot bileşikleri
    kullanılmaz?
    a) Kolon grafisi
    b) Histero-salpingo grafi
    c) İntravenöz kolesistografi
    d) İntravenöz piyelografi
    29. Şizofreni tanısı almış ve şu anda
    remisyonda olan bir hastanın iyilik
    durumunun devam etmesi için en önemli
    unsur hangisidir?
    a) Yatak istirahati
    b) İlaç uyumu
    c) İzole edilmesi
    d) Düzenli beslenmesi
    30. Kanın özgül ağırlığı hangi durumda
    artmaz?
    a) Dehidratasyon
    b) Diyare
    c) Anemi
    d) Polisitemi
    31. Aşağıdakilerden hangisi hipotiroidide
    gözlenebilir?
    a) Metabolik hızın artmasıyla vücut
    ısısının değişmesi, hipertermi
    b) Kalbin hızlı çalışması
    c) Gastrointestinal sistemde motilite
    artışı
    d) Düşünce ve algılamada yavaşlama
    32. Aşağıdakilerden hangisi derin ven
    trombozunu tetikleyen sebeplerden
    değildir?
    a) Kanser
    b) Ameliyat
    c) Gebelik
    d) Antihipertansif kullanımı
    33. Aşağıdakilerden hangisi plevral efüzyon
    için yanlıştır?
    a) Ağrı yapmaz
    b) Tüberkülozun komplikasyonu olabilir
    c) Cerahat içeriyorsa ampiyem adını alır
    d) Kalp yetmezliğinde plevral efüzyon
    görülebilir
    34. Aşağıdakilerden hangisi inflamatuar eklem
    hastalıklarından değildir?
    a) Ankilozan spondilit
    b) Osteoartrit
    c) Romatoid artrit
    d) Psöriatik artrit
    35. Aşağıdakilerden hangisi oksijen
    tedavisinin komplikasyonlarından
    değildir?
    a) Solunum depresyonu
    b) Öfori
    c) Trakeobronşit
    d) Atelektazi
    36. Akciğer absesi ile ilgili olarak aşağıdaki
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Stafilokoklar sebep olabilir
    b) Kanlı ve kokulu balgam vardır
    c) Hastanın odası sık sık
    havalandırılmalıdır
    d) Tanıda PA akciğer grafisi yeterlidir
    37. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Tetanoz hastalığı geçirenlerde kalıcı
    bağışıklık olur
    b) Tüberküloz aşısı canlı atenüe bakteri
    aşısıdır
    c) Toksoid aşılar açıldıktan sonra uygun
    şartlarda 5 gün saklanabilir
    d) 6 yaşın üzerindeki çocuklara erişkin
    tip difteri aşısı yapılır 5
    38. Kardiyak arrest durumunda kalbin
    çalışmasını sağlamak için verilen ilaç
    hangisidir?
    a) Asetilsalisilik asit (aspirin)
    b) Adrenalin (epinefrin)
    c) Heparin
    d) Atropin
    39. Parkinson hastalığının temel belirtilerinden
    olmayan hangisidir?
    a) Titreme
    b) Mimiklerde artış
    c) Hareketlerin yavaşlaması
    d) Hareket sertliği
    40. Kalp glikozitlerinin (digoksin) en önemli
    farmakolojik etkisi aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) Kalbin kasılma gücünü artırmak
    b) Kalpte elektriksel iletimi artırmak
    c) Koroner damar yatağını daraltmak
    d) Kalbin refrakter periyodunu azaltmak
    41. Aşağıdaki kaslardan hangisinin kasılmaya
    başlaması için sinirsel uyarışarttır?
    a) Damar düz kası
    b) Mide düz kası
    c) Kalp kası
    d) İskelet kası
    42. Aşağıdakilerden hangisi hormonal
    bozukluk sonucu ortaya çıkan poliüri
    nedenidir?
    a) Diyabetes insipitus
    b) Diüretik kullanımı
    c) Üriner enfeksiyon
    d) Cushing sendromu
    43. Aşağıdaki bulgulardan hangisi
    hemodinamik bir sorundur?
    a) Hiperürisemi
    b) Hiperkalsemi
    c) Trombositoz
    d) Hiponatremi
    44. Çocuklarda orta kulak enfeksiyonunun
    daha sık gelişmesinin sebebi nedir?
    a) Östaki tüpü daha kısa ve yataydır, bu
    nedenle daha kolay tıkanır ve enfekte
    olur
    b) Östaki tüpü daha uzun ve yataydır, bu
    nedenle iltihap sürekli tekrarlanır
    c) Kulak zarı gelişmemiştir, bu nedenle
    çok daha çabuk enfekte olur
    d) Kulak zarı az gelişmiştir,
    koruyuculuğu yetersiz olduğu için
    daha kolay enfekte olur
    45. Monitorizasyon uygulamaları ile ilgili
    aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a) Anlık değerler yerine gözlenen
    parametrelerin genel seyri önemlidir
    b) Doğru monitorizasyon tek başına
    sağkalımı arttırır
    c) Monitorizasyon hasta muayenesinin/
    gözleminin önüne geçmemelidir
    d) Monitorizasyon hem tedavi planlama
    hem de tedavi etkilerinin takibi için
    gereklidir
    46. Santral venöz basınç ölçümü
    aşağıdakilerden hangisinden etkilenmez?
    a) Kalp yetmezliği
    b) Vücut ısısı
    c) Hastanın sıvı yükü
    d) Ölçüm sırasındaki solunum fazı
    (inspiryum/ekspiryum) 6
    47. Aşağıdakilerden hangisi kolorektal kanser
    gelişim riskini azaltmaktadır?
    a) Hayvansal yağlardan zengin diyet
    b) Posasız diyet
    c) Yeşil sebze ve meyvelerden zengin
    diyet
    d) Kalsiyum, A, C ve E vitamininden
    zengin diyet
    48. Aşağıdakilerden hangisi Cushing
    Sendromunda görülen bir bulgu değildir?
    a) Aydede yüz
    b) Hirsutizm
    c) Hipertansiyon
    d) Kaslarda hipertrofi
    49. Aşağıdakilerden hangisi splenomegali ile
    seyreden enfektif sebeplerden biridir?
    a) Sarkoidoz
    b) Malarya
    c) Amiloidoz
    d) Polisitemi vera
    50. Vücut kitle indeksinin birimi nedir?
    a) m
    2
    /kg
    b) cm/kg
    c) kg/m
    d) kg/m2A KİTAPCIĞI
    1 C
    2 D
    3 C
    4 D
    5 A
    6 B
    7 A
    8 B
    9 D
    10 B
    11 C
    12 C
    13 A
    14 D
    15 C
    16 D
    17 A
    18 C
    19 B
    20 D
    21 A
    22 C
    23 A
    24 C
    25 D
    26 B
    27 C
    28 A
    29 B
    30 C
    31 D
    32 D
    33 A
    34 B
    35 B
    36 D
    37 A
    38 B
    39 B
    40 A
    41 D
    42 A
    43 C
    44 A
    45 B
    46 B
    47 C
    48 D
    49 B
    50 D


  4. 05.Ağustos.2013, 22:43
    2
    Üye



    Diyanet Sağlık personeli hac soruları



    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI
    1. Belirli bir zamana bağlı olmayarak vakfesiz
    yapılan Ka’be ziyaretine ne ad verilir?
    a) Hac
    b) Tavaf
    c) Umre
    d) Sa’y
    2. Namazla ilgili “Ta’dil-i Erkan” deyimi
    aşağıdakilerden hangi durumu ifade
    etmektedir?
    a) Namazları fazla geciktirmeden kaza etmek
    b) Namazların sünnetlerini kılmak
    c) Yolcu iken namazların dört rekâtlı farzını
    kısaltmak
    d) Namazları adabına uygun bir şekilde
    kılmak
    3. Aşağıdakilerden hangisi “Tevhid” kelimesinin
    Türkçe anlamıdır?
    a) Ben Allah'tan başka hiçbir ilah
    olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve
    elçisi olduğuna inanır ve tanıklık ederim
    b) Ben Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi
    olduğuna, Allah'tan başka hiçbir ilah
    olmadığına inanır ve tanıklık ederim
    c) Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur,
    Muhammed O'nun elçisidir
    d) Muhammed O'nun kulu ve elçisidir,
    Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur
    4. Rasulüllah Efendimiz (s.a.s.)’in bir gecede
    Mekke’den Kudüs’e, oradan da Sidret-ül
    Müntehaya kadar gitmesine ne ad verilir?
    a) Hicret
    b) Vahiy ve keramet
    c) Hac ve umre
    d) İsra ve Mirac
    5. Hz. Muhammed (s.a.s)’e gelen ilk vahiy,
    mealen aşağıdakilerden hangisidir?
    a) “Oku! Yaratan Rabbinin adıyla”
    b) “Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla”
    c) “Ey Muhammed! De ki, o Allah birdir”
    d) “Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a
    mahsustur”
    6. Aşağıdaki oruç çeşitlerinden hangisinin
    tutulması zorunludur?
    a) Aşure orucu
    b) Ramazan orucunun kazası
    c) Şevval ayında tutulan altı gün orucu
    d) Pazartesi-Perşembe günlerinde tutulan
    oruç
    7. “Emr-i bi’l-ma’rûf, nehy-i ani’l-münker”
    tabirinin tam açıklaması aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) İyiliği emretmek, kötülükten alıkoymak
    b) İyiliği teşvik edip, kötülüğe karışmamak
    c) İyilik ve kötülükleri insanlara öğretmek
    d) İyiliği zorla uygulatmak, kötülükten zorla
    uzaklaştırmak
    8. Ka’be ziyaretiyle ilgili olarak “Mikât”
    kelimesi neyi ifade etmektedir?
    a) Tavaf yapılan alan
    b) İhrama girme yeri
    c) Şeytan taşlama yeri
    d) Sa’y yapılan alan
    9. Aşağıdakilerden hangisi tavafın sahih (geçerli)
    olmasının şartlarındandır?
    a) Tavaf esnasında Kâbe’ye bakmak
    b) Tavaf namazı kılmak
    c) Tavafı huşu ile yapmak
    d) Tavaf yapmaya niyet etmek
    10. “Size iki emanet bırakıyorum; Onlara
    sarıldığınız sürece benden sonra yolunuzu asla
    şaşırmazsınız:………………….……” (Hadis)
    Peygamberimizin (s.a.s.) yukarıdaki sözü,
    aşağıdakilerden hangisi ile devam etmektedir?
    a) Namaz ve oruç
    b) Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünneti
    c) Allah’ın kitabı ve ashabımın hayatı
    d) Benim sünnetim ve ehlibeytimin yolu 2
    A- SAĞLIK GRUBU GENEL SAĞLIK SORULARI
    11. Aşağıdakilerden hangisi radyasyona karşı
    en dirençlidir?
    a) İnce barsak duvarı
    b) Kemik iliği hücreleri
    c) Sinir dokusu hücreleri
    d) Üreme hücreleri
    12. Kalp krizinde görülen göğüs ağrısı ile ilgili
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Sıkıştırıcı tarzdadır
    b) Sırta yayılabilir
    c) Aspirin ile geçer
    d) Masaj ile geçmez
    13. Aşağıdakilerden hangisi viral
    enfeksiyondur?
    a) Kızamık
    b) Kızıl
    c) Boğmaca
    d) Difteri
    14. Hastane enfeksiyonu genellikle yatıştan
    kaç saat sonra görülür?
    a) 1 saat
    b) 16 saat
    c) 24 saat
    d) 72 saat
    15. Aşağıdakilerden hangisi piyelonefrit
    teşhisini destekler?
    a) Miyoglobinüri
    b) Ketonüri
    c) Piyüri
    d) Hemogram sayımında düşük lökosit
    16. Hemodiyalizdeki zorluklar sebebiyle
    periton diyalizine başlanan hastada,
    aşağıdakilerden hangisi ciddi bir problem
    olduğunu gösterir?
    a) 3,5 mEq/L plazma potasyum seviyesi
    b) % 35 hematokrit
    c) 200 mg/dL plazma glukozu
    d) 20.000 /mm3
    hemogram sayımında
    lökosit
    17. Kan üre değeri hangi durumda artabilir?
    a) Dehidratasyon
    b) Osteoporoz
    c) Kronik karaciğer hastalığı
    d) Nazal yolla oksijen verilmesi
    18. Kronik karaciğer hastalığına bağlı
    özofagus varis kanaması gelişen bir
    hastada, aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi
    yanlıştır?
    a) Balon tamponadı yapılması
    b) Endoskopik skleroterapi
    c) ERCP yapılması
    d) Somatostatin ve vazopressin infüzyonu
    19. 53 yaşında, 154 cm boyunda ve 92 kg
    ağırlığındaki kadın hastanın
    muayenesinde; TA:160/90 mmHg,
    AKŞ:181 mg/dL, TKŞ:276 mg/dL olarak
    ölçülüyor.Bu hasta için aşağıdaki
    tetkiklerden hangisi gereksizdir?
    a) HbA1
    C
    b) Oral glukoz tolerans testi
    c) EKG
    d) Lipid profili 3
    20. Kolon operasyonu planlanan bir hastada,
    ameliyat hazırlığı olarak intestinal
    bakterilerin sayısını azaltan antibiyotikler
    başlanıyor. Bu durum aşağıdaki hangi
    vitaminin azalmasına sebep olarak INR
    değerini uzatır?
    a) A vitamini
    b) D vitamini
    c) E vitamini
    d) K vitamini
    21. Yaşlı hastada ani, ağrısız, tam görme kaybı
    ile sonuçlanan durum aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) Retinal arter tıkanıklığı
    b) Travma
    c) Tümör
    d) Diyabet
    22. Aşağıdaki solüsyonlardan hangisi izotonik
    değildir?
    a) Ringer solüsyonu
    b) % 0,9 luk serum fizyolojik solüsyonu
    c) % 10 luk dekstroz solüsyonu
    d) Laktatlı ringer
    23. Kardiyopulmoner resüsitasyonda en
    önemli ve ilk olarak uygulanması gereken
    basamak, güncel kılavuzlara göre
    hangisidir?
    a) Kan dolaşımının sağlanması
    b) Solunum yolunun açılması
    c) Kan basıncını normale getirmek için
    inotropik ajan kullanılması
    d) Ritm bozukluklarının düzeltilmesi
    24. Kronik atrial fibrilasyon nedeniyle varfarin
    (coumadin) kullanan hastada ilaç
    düzenlenmesi ve koagülasyon durumunun
    belirlenmesinde hangi test
    kullanılmaktadır?
    a) Kanama zamanı
    b) Pıhtılaşma zamanı
    c) Protrombin zamanı (PTZ-INR)
    d) Aktive parsiyel tromboplastin zamanı
    (aPTT)
    25. Aşağıdaki durumların hangisi bacak
    ödemine neden olmaz?
    a) Venöz tromboz
    b) Konjestif kalp yetmezliği
    c) Hipoproteinemi
    d) Hipopotasemi
    26. Arteriyel kan basıncı ile ilgili aşağıdaki
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Kan volümünün düşmesi arteriyel kan
    basıncını düşürür
    b) Arterlerin esneme özelliğinin azalması
    arteriyel kan basıncını düşürür
    c) Sempatik sinir sisteminin uyarılması
    arteriyel kan basıncını yükseltir
    d) Kan viskozitesinin artması kan
    basıncını yükseltir
    27. Yavaş gelişen hemiplejiler öncelikle hangi
    durumu düşündürür?
    a) Beyin infarktı
    b) Beyin kanaması
    c) Beyinde yer kaplayan olay
    d) Beyin damarlarında ateroskleroz
    gelişimi 4
    28. Aşağıdaki radyolojik incelemelerden
    hangisinde pozitif kontrast madde
    (radyoopak madde) olarak iyot bileşikleri
    kullanılmaz?
    a) Kolon grafisi
    b) Histero-salpingo grafi
    c) İntravenöz kolesistografi
    d) İntravenöz piyelografi
    29. Şizofreni tanısı almış ve şu anda
    remisyonda olan bir hastanın iyilik
    durumunun devam etmesi için en önemli
    unsur hangisidir?
    a) Yatak istirahati
    b) İlaç uyumu
    c) İzole edilmesi
    d) Düzenli beslenmesi
    30. Kanın özgül ağırlığı hangi durumda
    artmaz?
    a) Dehidratasyon
    b) Diyare
    c) Anemi
    d) Polisitemi
    31. Aşağıdakilerden hangisi hipotiroidide
    gözlenebilir?
    a) Metabolik hızın artmasıyla vücut
    ısısının değişmesi, hipertermi
    b) Kalbin hızlı çalışması
    c) Gastrointestinal sistemde motilite
    artışı
    d) Düşünce ve algılamada yavaşlama
    32. Aşağıdakilerden hangisi derin ven
    trombozunu tetikleyen sebeplerden
    değildir?
    a) Kanser
    b) Ameliyat
    c) Gebelik
    d) Antihipertansif kullanımı
    33. Aşağıdakilerden hangisi plevral efüzyon
    için yanlıştır?
    a) Ağrı yapmaz
    b) Tüberkülozun komplikasyonu olabilir
    c) Cerahat içeriyorsa ampiyem adını alır
    d) Kalp yetmezliğinde plevral efüzyon
    görülebilir
    34. Aşağıdakilerden hangisi inflamatuar eklem
    hastalıklarından değildir?
    a) Ankilozan spondilit
    b) Osteoartrit
    c) Romatoid artrit
    d) Psöriatik artrit
    35. Aşağıdakilerden hangisi oksijen
    tedavisinin komplikasyonlarından
    değildir?
    a) Solunum depresyonu
    b) Öfori
    c) Trakeobronşit
    d) Atelektazi
    36. Akciğer absesi ile ilgili olarak aşağıdaki
    ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Stafilokoklar sebep olabilir
    b) Kanlı ve kokulu balgam vardır
    c) Hastanın odası sık sık
    havalandırılmalıdır
    d) Tanıda PA akciğer grafisi yeterlidir
    37. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Tetanoz hastalığı geçirenlerde kalıcı
    bağışıklık olur
    b) Tüberküloz aşısı canlı atenüe bakteri
    aşısıdır
    c) Toksoid aşılar açıldıktan sonra uygun
    şartlarda 5 gün saklanabilir
    d) 6 yaşın üzerindeki çocuklara erişkin
    tip difteri aşısı yapılır 5
    38. Kardiyak arrest durumunda kalbin
    çalışmasını sağlamak için verilen ilaç
    hangisidir?
    a) Asetilsalisilik asit (aspirin)
    b) Adrenalin (epinefrin)
    c) Heparin
    d) Atropin
    39. Parkinson hastalığının temel belirtilerinden
    olmayan hangisidir?
    a) Titreme
    b) Mimiklerde artış
    c) Hareketlerin yavaşlaması
    d) Hareket sertliği
    40. Kalp glikozitlerinin (digoksin) en önemli
    farmakolojik etkisi aşağıdakilerden
    hangisidir?
    a) Kalbin kasılma gücünü artırmak
    b) Kalpte elektriksel iletimi artırmak
    c) Koroner damar yatağını daraltmak
    d) Kalbin refrakter periyodunu azaltmak
    41. Aşağıdaki kaslardan hangisinin kasılmaya
    başlaması için sinirsel uyarışarttır?
    a) Damar düz kası
    b) Mide düz kası
    c) Kalp kası
    d) İskelet kası
    42. Aşağıdakilerden hangisi hormonal
    bozukluk sonucu ortaya çıkan poliüri
    nedenidir?
    a) Diyabetes insipitus
    b) Diüretik kullanımı
    c) Üriner enfeksiyon
    d) Cushing sendromu
    43. Aşağıdaki bulgulardan hangisi
    hemodinamik bir sorundur?
    a) Hiperürisemi
    b) Hiperkalsemi
    c) Trombositoz
    d) Hiponatremi
    44. Çocuklarda orta kulak enfeksiyonunun
    daha sık gelişmesinin sebebi nedir?
    a) Östaki tüpü daha kısa ve yataydır, bu
    nedenle daha kolay tıkanır ve enfekte
    olur
    b) Östaki tüpü daha uzun ve yataydır, bu
    nedenle iltihap sürekli tekrarlanır
    c) Kulak zarı gelişmemiştir, bu nedenle
    çok daha çabuk enfekte olur
    d) Kulak zarı az gelişmiştir,
    koruyuculuğu yetersiz olduğu için
    daha kolay enfekte olur
    45. Monitorizasyon uygulamaları ile ilgili
    aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a) Anlık değerler yerine gözlenen
    parametrelerin genel seyri önemlidir
    b) Doğru monitorizasyon tek başına
    sağkalımı arttırır
    c) Monitorizasyon hasta muayenesinin/
    gözleminin önüne geçmemelidir
    d) Monitorizasyon hem tedavi planlama
    hem de tedavi etkilerinin takibi için
    gereklidir
    46. Santral venöz basınç ölçümü
    aşağıdakilerden hangisinden etkilenmez?
    a) Kalp yetmezliği
    b) Vücut ısısı
    c) Hastanın sıvı yükü
    d) Ölçüm sırasındaki solunum fazı
    (inspiryum/ekspiryum) 6
    47. Aşağıdakilerden hangisi kolorektal kanser
    gelişim riskini azaltmaktadır?
    a) Hayvansal yağlardan zengin diyet
    b) Posasız diyet
    c) Yeşil sebze ve meyvelerden zengin
    diyet
    d) Kalsiyum, A, C ve E vitamininden
    zengin diyet
    48. Aşağıdakilerden hangisi Cushing
    Sendromunda görülen bir bulgu değildir?
    a) Aydede yüz
    b) Hirsutizm
    c) Hipertansiyon
    d) Kaslarda hipertrofi
    49. Aşağıdakilerden hangisi splenomegali ile
    seyreden enfektif sebeplerden biridir?
    a) Sarkoidoz
    b) Malarya
    c) Amiloidoz
    d) Polisitemi vera
    50. Vücut kitle indeksinin birimi nedir?
    a) m
    2
    /kg
    b) cm/kg
    c) kg/m
    d) kg/m2A KİTAPCIĞI
    1 C
    2 D
    3 C
    4 D
    5 A
    6 B
    7 A
    8 B
    9 D
    10 B
    11 C
    12 C
    13 A
    14 D
    15 C
    16 D
    17 A
    18 C
    19 B
    20 D
    21 A
    22 C
    23 A
    24 C
    25 D
    26 B
    27 C
    28 A
    29 B
    30 C
    31 D
    32 D
    33 A
    34 B
    35 B
    36 D
    37 A
    38 B
    39 B
    40 A
    41 D
    42 A
    43 C
    44 A
    45 B
    46 B
    47 C
    48 D
    49 B
    50 D


  5. 05.Ağustos.2013, 22:43
    3
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Diyanet Sağlık personeli hac soruları

    Diyanetin Sağlık Görevlileri Sınav Soruları
    Sponsorlu Bağlantılar


    ankara boyu bu dini emeklilik fatiha genel hac ilk soru trabzon veya vs..
    Diyanetin Hac Sınavı Soruları Eleştiriliyor

    Diyanetin hac sınavı soruları eleştiriliyor
    Trabzon/Ankara – Bu yıl gerçekleştirilecek hac organizasyonunda görev yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı sınava giren sağlık personeli, alanları dışında olan dini konularda sorular sorulmasına tepki gösterdi.
    Sınava giren sağlık çalışanları, alanları dışında olan dini konularda ağır sorularla karşılaştıklarını belirterek, tepki gösterdi. Sınava giren sağlık personeline yöneltilen sorulardan bazıları şunlar:
    ”A kitapçığındaki 4. soru:
    Hanefi mezhebine göre farz namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra bir sure veya en az kısa üç ayet veya uzun bir ayet okumanın hükmü nedir?
    A) Sünnet
    b) Farz
    c) Vacip
    d) Müstehap
    8. soru:
    Aşağıdaki namazlardan hangisi farz-ı kifayedir?
    A) Cuma namazı
    b) Cenaze namazı
    c) Vitir namazı
    d) Bayram namazı”
    -DİN GÖREVLİLERİ DE ŞİKAYETÇİ-
    Hac organizasyonunda görev alacak din görevlileri de, kendilerine yöneltilen genel kültür sorularının, hacda yapacakları görevlere ilişkin olmadığını savundular.
    Din görevlileri, ”2008 Yılı Din Görevlileri Hac Test Sınavı” kitapçığında bazı soruları görünce çok şaşırdıklarını ifade ederek, şu soruları örnek verdiler:
    ”A kitapçığı 77. soru:
    Anayasa Mahkemesi üyeleri kaç yıl görev yapmak üzere seçilirler?
    a) 7 yıl
    b) 5 yıl
    c) Ömür boyu
    d) Emeklilik yaşına kadar
    84. soru:
    En önemli demir üretim merkezi hangi ilimiz veya ilçemizdedir?
    A) Karabük ilindedir
    b) Hatay ili İskenderun ilçesindedir
    c) Sivas ili Divriği ilçesindedir
    d) Konya ili Ereğli ilçesindedir”
    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, hac vesilesiyle Suudi Arabistan’a gidecek sağlık personelinin iki özelliği olduğunu dile getirerek, ”birincisi, sağlık hizmetini ifa etmek, ikincisi ise dini vecibeleri yerine getirmek. Bu nedenle, görev yapacak personelin hem sağlık hizmetleri yönünden hem de dini vecibeler yönünden hazır olmaları lazım. Belirleyici olan sağlık hizmetidir tabii ki” dedi. Test sorularının yüzde 80-85′inin sağlık konusunda olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:
    ”Kalan bölümü ise dini vecibelere ilişkin sorulardır. Soruları Sağlık Bakanlığı temsilcileriyle birlikte hazırladık. Türk hacıları, hac dolayısıyla gittikleri Suudi Arabistan’da sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmını bizim sağlık personelimizden alıyor. Türk sağlık görevlilerini görünce moralleri düzeliyor.


  6. 05.Ağustos.2013, 22:43
    3
    Üye
    Diyanetin Sağlık Görevlileri Sınav Soruları
    Sponsorlu Bağlantılar


    ankara boyu bu dini emeklilik fatiha genel hac ilk soru trabzon veya vs..
    Diyanetin Hac Sınavı Soruları Eleştiriliyor

    Diyanetin hac sınavı soruları eleştiriliyor
    Trabzon/Ankara – Bu yıl gerçekleştirilecek hac organizasyonunda görev yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı sınava giren sağlık personeli, alanları dışında olan dini konularda sorular sorulmasına tepki gösterdi.
    Sınava giren sağlık çalışanları, alanları dışında olan dini konularda ağır sorularla karşılaştıklarını belirterek, tepki gösterdi. Sınava giren sağlık personeline yöneltilen sorulardan bazıları şunlar:
    ”A kitapçığındaki 4. soru:
    Hanefi mezhebine göre farz namazların ilk iki rekatında Fatiha’dan sonra bir sure veya en az kısa üç ayet veya uzun bir ayet okumanın hükmü nedir?
    A) Sünnet
    b) Farz
    c) Vacip
    d) Müstehap
    8. soru:
    Aşağıdaki namazlardan hangisi farz-ı kifayedir?
    A) Cuma namazı
    b) Cenaze namazı
    c) Vitir namazı
    d) Bayram namazı”
    -DİN GÖREVLİLERİ DE ŞİKAYETÇİ-
    Hac organizasyonunda görev alacak din görevlileri de, kendilerine yöneltilen genel kültür sorularının, hacda yapacakları görevlere ilişkin olmadığını savundular.
    Din görevlileri, ”2008 Yılı Din Görevlileri Hac Test Sınavı” kitapçığında bazı soruları görünce çok şaşırdıklarını ifade ederek, şu soruları örnek verdiler:
    ”A kitapçığı 77. soru:
    Anayasa Mahkemesi üyeleri kaç yıl görev yapmak üzere seçilirler?
    a) 7 yıl
    b) 5 yıl
    c) Ömür boyu
    d) Emeklilik yaşına kadar
    84. soru:
    En önemli demir üretim merkezi hangi ilimiz veya ilçemizdedir?
    A) Karabük ilindedir
    b) Hatay ili İskenderun ilçesindedir
    c) Sivas ili Divriği ilçesindedir
    d) Konya ili Ereğli ilçesindedir”
    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, hac vesilesiyle Suudi Arabistan’a gidecek sağlık personelinin iki özelliği olduğunu dile getirerek, ”birincisi, sağlık hizmetini ifa etmek, ikincisi ise dini vecibeleri yerine getirmek. Bu nedenle, görev yapacak personelin hem sağlık hizmetleri yönünden hem de dini vecibeler yönünden hazır olmaları lazım. Belirleyici olan sağlık hizmetidir tabii ki” dedi. Test sorularının yüzde 80-85′inin sağlık konusunda olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:
    ”Kalan bölümü ise dini vecibelere ilişkin sorulardır. Soruları Sağlık Bakanlığı temsilcileriyle birlikte hazırladık. Türk hacıları, hac dolayısıyla gittikleri Suudi Arabistan’da sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmını bizim sağlık personelimizden alıyor. Türk sağlık görevlilerini görünce moralleri düzeliyor.





+ Yorum Gönder