Konusunu Oylayın.: Genel Kültür Testi...

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 26 kişi
Genel Kültür Testi...
  1. 10.Nisan.2009, 16:43
    1
    Hazall.
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Ağustos.2008
    Üye No: 28160
    Mesaj Sayısı: 352
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Bulunduğu yer: Belcika

    Genel Kültür Testi...






    Genel Kültür Testi... Mumsema Genel Kültürü Ne Kadar Çok ßiliyorsun Ölçmek ister misin ??

    O zaman başlıyorum sorulara..




    TEST 1

    1. İlk özgün TÜrk tiyatro yapıtı olarak kabul edilen Şair Evlenmesi, hangi yazarın eseridir?
    A)İbrahim Şinasi B)Namık Kemal C)Ahmet Mihtah Efendi D)Abdülhak Hamit E)Recaizade Mahmut Ekrem


    2. "İncecikten bir kar yağar,tozar Elif Elif diye" dizeleriyle başlayan semaiyi söyleyen saz şairirmiz kimdir?
    A)Yunus Emre B)Pir Sultan Abdal C)Karacaoğlan D)Köroğlu E)Kaygusuz Avdal


    3. Devlet Denetleme Kurulu aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
    A)TBMM B)Başbakanlık C)Cumhurbaşkanlığı D)Maliye Bakanlığı E)Danıştay


    4. Bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarını aşağıdakilerden hangisi kabul eder?
    A)Danıştay B)TBMM C)Yüksek Denetleme Kurulu D)Devlet Denetleme Kurulu E)Devlet Planlama Teşkilatı


    5. Aşağıdakilerden hangisi MGK üyesi değildir?
    A)Adalet Bakanı B)Milli Savunma Bakanı C)Başbakan yardımcıları D)Sağlık Bakanı E)İçişleri Bakanı


    6. Soğuk Savaş'ta hangi iki ülke birbiriyle mücadele etti?
    A)Amerika-SSCB B)SSCB-Kanada C)Amerika-Almanya D)Japonya-Amerika E)Çin-Japonya


    7. Avrupa Parlamentosu hangi şehirde bulunuyor?
    A)Münih B)Zürih C)Lyon D)Strasburg E)Monaco


    8. II.Dünya Savaşında en çok vatandaşı ölen ülke hangisidir?
    A)İngiltere B)Almanya C)Fransa D)Avustralya E)Sovyetler Birliği


    9. Olimpiyat bayrağındaki 5 halka neyi ifade eder?
    A)5 ülkeyi B)Avrupa Birliğini C)5 Kıtayı D)5 kurucuyu E)5 branşı


    10. Havayı oluşturan iki temel madde nelerdir?
    A)Oksijen-Nitrojen B)Oksijen-Azot C)Oksiyen-Karbondioksit D)Azot-Karbondioksit E)Azot-Karbonmonoksit


    11. Marilyn Monroe'yi poster yapan ünlü modern ressam kimdir?
    A)Pablo Picasso B)Vincent Van Gogh C)Andy Warhol D)Frida Kahlo E)Diego Rivera


    12. Cesaret Ana öyküsünün yazarı kimdir?
    A)Robert Frost B)Bertolt Brecht C)Walt Whitman D)Sylvia Plath E)Shel Silverstein


    13. En son 1996’da Atlanta’da olmak üzere Olimpiyatlarda 9 kere altın madalya kazanan Amerikalı atlet kimdir?
    A)Jesse Owens B)Carl Lewis C)Michael Johnson D)Steve Prefontaine E)Sergei Bubka


    14. Röntgen ışınlarından hangi metal korunma sağlar?
    A)Bakır B)Bor C)Molibdenit D)Kolonbit E)Kurşun


    15. Modern evrim teorisinin kurucusu kimdir?
    A)Charles Darwin B)Mendel C)Alfred Russel Wallace D)Thomas Hunt Morgan E)G. Udny Yule



    __________________________________________________ _______


    Cevapları Görmek İster Misin ?

    O zaman Buyur Cevap Anahtarları....

    Test 1.Cevap anahtarı
    1.A
    2.C
    3.C
    4.B
    5.D
    6.A
    7.D
    8.E
    9.C
    10.A
    11.C
    12.B
    13.B
    14.E
    15.A






    __________________________________________________ ___________


    Sizden sadece bir sey istiyorum kaç cevabınız çıktı lütfen buraya da bildirin




  2. 10.Nisan.2009, 16:43
    1
    Devamlı Üye



    Genel Kültürü Ne Kadar Çok ßiliyorsun Ölçmek ister misin ??

    O zaman başlıyorum sorulara..




    TEST 1

    1. İlk özgün TÜrk tiyatro yapıtı olarak kabul edilen Şair Evlenmesi, hangi yazarın eseridir?
    A)İbrahim Şinasi B)Namık Kemal C)Ahmet Mihtah Efendi D)Abdülhak Hamit E)Recaizade Mahmut Ekrem


    2. "İncecikten bir kar yağar,tozar Elif Elif diye" dizeleriyle başlayan semaiyi söyleyen saz şairirmiz kimdir?
    A)Yunus Emre B)Pir Sultan Abdal C)Karacaoğlan D)Köroğlu E)Kaygusuz Avdal


    3. Devlet Denetleme Kurulu aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
    A)TBMM B)Başbakanlık C)Cumhurbaşkanlığı D)Maliye Bakanlığı E)Danıştay


    4. Bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarını aşağıdakilerden hangisi kabul eder?
    A)Danıştay B)TBMM C)Yüksek Denetleme Kurulu D)Devlet Denetleme Kurulu E)Devlet Planlama Teşkilatı


    5. Aşağıdakilerden hangisi MGK üyesi değildir?
    A)Adalet Bakanı B)Milli Savunma Bakanı C)Başbakan yardımcıları D)Sağlık Bakanı E)İçişleri Bakanı


    6. Soğuk Savaş'ta hangi iki ülke birbiriyle mücadele etti?
    A)Amerika-SSCB B)SSCB-Kanada C)Amerika-Almanya D)Japonya-Amerika E)Çin-Japonya


    7. Avrupa Parlamentosu hangi şehirde bulunuyor?
    A)Münih B)Zürih C)Lyon D)Strasburg E)Monaco


    8. II.Dünya Savaşında en çok vatandaşı ölen ülke hangisidir?
    A)İngiltere B)Almanya C)Fransa D)Avustralya E)Sovyetler Birliği


    9. Olimpiyat bayrağındaki 5 halka neyi ifade eder?
    A)5 ülkeyi B)Avrupa Birliğini C)5 Kıtayı D)5 kurucuyu E)5 branşı


    10. Havayı oluşturan iki temel madde nelerdir?
    A)Oksijen-Nitrojen B)Oksijen-Azot C)Oksiyen-Karbondioksit D)Azot-Karbondioksit E)Azot-Karbonmonoksit


    11. Marilyn Monroe'yi poster yapan ünlü modern ressam kimdir?
    A)Pablo Picasso B)Vincent Van Gogh C)Andy Warhol D)Frida Kahlo E)Diego Rivera


    12. Cesaret Ana öyküsünün yazarı kimdir?
    A)Robert Frost B)Bertolt Brecht C)Walt Whitman D)Sylvia Plath E)Shel Silverstein


    13. En son 1996’da Atlanta’da olmak üzere Olimpiyatlarda 9 kere altın madalya kazanan Amerikalı atlet kimdir?
    A)Jesse Owens B)Carl Lewis C)Michael Johnson D)Steve Prefontaine E)Sergei Bubka


    14. Röntgen ışınlarından hangi metal korunma sağlar?
    A)Bakır B)Bor C)Molibdenit D)Kolonbit E)Kurşun


    15. Modern evrim teorisinin kurucusu kimdir?
    A)Charles Darwin B)Mendel C)Alfred Russel Wallace D)Thomas Hunt Morgan E)G. Udny Yule



    __________________________________________________ _______


    Cevapları Görmek İster Misin ?

    O zaman Buyur Cevap Anahtarları....

    Test 1.Cevap anahtarı
    1.A
    2.C
    3.C
    4.B
    5.D
    6.A
    7.D
    8.E
    9.C
    10.A
    11.C
    12.B
    13.B
    14.E
    15.A






    __________________________________________________ ___________


    Sizden sadece bir sey istiyorum kaç cevabınız çıktı lütfen buraya da bildirin




    Benzer Konular

    - Genel Kültür Bilgileri

    - Genel kültür konusunda test

    - Dini genel kültür soruları

    - En yeni genel kültür bilgileri

    - Genel Kültür soru cevap

  3. 10.Nisan.2009, 21:38
    2
    --ZüMrA--
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 23.Mart.2009
    Üye No: 47509
    Mesaj Sayısı: 93
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 26

    --->: Genel Kültür Testi...




    7 doğrum çıktııı inanmıyorum yaa kendime


  4. 10.Nisan.2009, 21:38
    2
    --ZüMrA-- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devamlı Üye



    7 doğrum çıktııı inanmıyorum yaa kendime


  5. 11.Nisan.2009, 16:26
    3
    _KeLeBeK_
    Seyirci Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 10.Nisan.2009
    Üye No: 47799
    Mesaj Sayısı: 118
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2
    Yaş: 23

    --->: Genel Kültür Testi...

    ne güzel genel kültürümüzü de ölçüyoruz alara ALLAH c.c razı olsun



  6. 11.Nisan.2009, 16:26
    3
    Seyirci Üye
    ne güzel genel kültürümüzü de ölçüyoruz alara ALLAH c.c razı olsun



  7. 12.Nisan.2009, 18:01
    4
    Hazall.
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 12.Ağustos.2008
    Üye No: 28160
    Mesaj Sayısı: 352
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 6
    Bulunduğu yer: Belcika

    Yeni Genel Kültür Testi Geldi...

    1. Türkiye İş Bankası hangi yıl kurulmuştur?
    A)1920 B)1924 C)1929 D)1927


    2. Yeniçeri Ocağı`nı kaldırıp yerine düzenli bir ordu kuran Osmanlı padişahı kimdir?
    A)II.Mahmud B)I.Abdülhamit C)Sultan Reşat D)IV.Murad


    3. 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimdi?
    A)Süleyman Demirel B)Turgut Özal C)Necmettin Erbakan D)Bülent Ecevit


    4. Osmanlı İmparatorluğunda matbaanın kurucusu kimdir?
    A)Damat İbrahim Paşa B)İBrahim Hakkı C)İbrahim Müteferrika d)İbrahim Paşa


    5. Hong Kong`a 100 yıl boyunca sahip olup daha sonra Çin`e devreden ülke hangisidir?
    A)Almanya B)Fransa C)ABD D)İngiltere


    6. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osmanlı ailesi hangi Türk boyuna mensuptur?
    A)Kayı B)Sarı C)Bozok D)Üçok


    7. Varna Savaşı kaç yılında yapılmıştır?
    A)1244 B)1444 C)1440 D)1144


    8. Deniz kuvvetlerimizdeki Büyükamiral rütbesinin Kara Kuvvetlerimizdeki karşılığı nedir?
    A)Tümgeneral B)Orgeneral C)Korgeneral D)Mareşal


    9. Kitab-ı Bahriye (Denizcilik Kitabı) hangi Osmanlı denizcisinin eseridir?
    A)Çaka Bey B)Barbaros C)Piri Reis D)Oruç Reis


    10. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" hükmü ilk kez aşağıdaki anayasalardan hangisinde yer almıştır?
    A)1921 Anayasası B)1924 Anayasası C)1982 Anayasası D)1876 Anayasası


    11. Hangisi Osmanlı Devletinde danışma kuruludur?
    A)Şura-yı Devlet B)Surre-i Humayun C)Vaka-i Hayriye D)Hıdiv


    12. Güneş yılına göre (365 gün) ilk takvimi kimler bulmuştur?
    A)Persler B)Mısırlılar C)Lidyalılar D)Sümerler


    13. Ünlü denizci ve kaşif La Perouse hangi ülkedendir?
    A)İspanya B)Portekiz C)İtalya D)Fransa


    14. Hangisinin yayınlanmasıyla Türk ordusunun ihtiyaçları halktan karşılanmaya başlanmıştır?
    A)Asakir-i Mansure B)Hıyanet-i Vataniye C)Teşkilat-ı Esasiye D)Tekalif-i Milliye


    15. Müslümanların Mekkelilere karşı kazandıkları ilk savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Uhud Savaşı B)Heyber Savaşı C)Hendek Savaşı D)Bedir Savaşı



    Test 2 C.A
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.D
    6.A
    7.B
    8.D
    9.C
    10.A
    11.A
    12.B
    13.D
    14.D
    15.D



  8. 12.Nisan.2009, 18:01
    4
    Devamlı Üye
    1. Türkiye İş Bankası hangi yıl kurulmuştur?
    A)1920 B)1924 C)1929 D)1927


    2. Yeniçeri Ocağı`nı kaldırıp yerine düzenli bir ordu kuran Osmanlı padişahı kimdir?
    A)II.Mahmud B)I.Abdülhamit C)Sultan Reşat D)IV.Murad


    3. 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimdi?
    A)Süleyman Demirel B)Turgut Özal C)Necmettin Erbakan D)Bülent Ecevit


    4. Osmanlı İmparatorluğunda matbaanın kurucusu kimdir?
    A)Damat İbrahim Paşa B)İBrahim Hakkı C)İbrahim Müteferrika d)İbrahim Paşa


    5. Hong Kong`a 100 yıl boyunca sahip olup daha sonra Çin`e devreden ülke hangisidir?
    A)Almanya B)Fransa C)ABD D)İngiltere


    6. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osmanlı ailesi hangi Türk boyuna mensuptur?
    A)Kayı B)Sarı C)Bozok D)Üçok


    7. Varna Savaşı kaç yılında yapılmıştır?
    A)1244 B)1444 C)1440 D)1144


    8. Deniz kuvvetlerimizdeki Büyükamiral rütbesinin Kara Kuvvetlerimizdeki karşılığı nedir?
    A)Tümgeneral B)Orgeneral C)Korgeneral D)Mareşal


    9. Kitab-ı Bahriye (Denizcilik Kitabı) hangi Osmanlı denizcisinin eseridir?
    A)Çaka Bey B)Barbaros C)Piri Reis D)Oruç Reis


    10. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" hükmü ilk kez aşağıdaki anayasalardan hangisinde yer almıştır?
    A)1921 Anayasası B)1924 Anayasası C)1982 Anayasası D)1876 Anayasası


    11. Hangisi Osmanlı Devletinde danışma kuruludur?
    A)Şura-yı Devlet B)Surre-i Humayun C)Vaka-i Hayriye D)Hıdiv


    12. Güneş yılına göre (365 gün) ilk takvimi kimler bulmuştur?
    A)Persler B)Mısırlılar C)Lidyalılar D)Sümerler


    13. Ünlü denizci ve kaşif La Perouse hangi ülkedendir?
    A)İspanya B)Portekiz C)İtalya D)Fransa


    14. Hangisinin yayınlanmasıyla Türk ordusunun ihtiyaçları halktan karşılanmaya başlanmıştır?
    A)Asakir-i Mansure B)Hıyanet-i Vataniye C)Teşkilat-ı Esasiye D)Tekalif-i Milliye


    15. Müslümanların Mekkelilere karşı kazandıkları ilk savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Uhud Savaşı B)Heyber Savaşı C)Hendek Savaşı D)Bedir Savaşı



    Test 2 C.A
    1.B
    2.A
    3.D
    4.C
    5.D
    6.A
    7.B
    8.D
    9.C
    10.A
    11.A
    12.B
    13.D
    14.D
    15.D



  9. 12.Nisan.2009, 18:34
    5
    _KeLeBeK_
    Seyirci Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 10.Nisan.2009
    Üye No: 47799
    Mesaj Sayısı: 118
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 2
    Yaş: 23

    --->: Genel Kültür Testi...

    bundan da 10 doğrum var 10 ---10 gidiyorum nereye kadar ALLAH c.c razı olsun alara ne güzel testler


  10. 12.Nisan.2009, 18:34
    5
    Seyirci Üye
    bundan da 10 doğrum var 10 ---10 gidiyorum nereye kadar ALLAH c.c razı olsun alara ne güzel testler


  11. 12.Nisan.2009, 22:12
    6
    esin-ti
    ♥• ραyLαşмακ güzéLdiя •♥

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 11.Ocak.2009
    Üye No: 46167
    Mesaj Sayısı: 2,863
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 33

    --->: Genel Kültür Testi...

    Benimde 10 doğrum çıktı


  12. 12.Nisan.2009, 22:12
    6
    ♥• ραyLαşмακ güzéLdiя •♥
    Benimde 10 doğrum çıktı


  13. 22.Şubat.2014, 11:30
    7
    Misafir

    Cevap: Genel Kültür Testi...

    Telden girince daha guzel oluyor cep kitabindan zevkli


  14. 22.Şubat.2014, 11:30
    7
    caner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    caner
    Misafir
    Telden girince daha guzel oluyor cep kitabindan zevkli


  15. 18.Ekim.2015, 08:24
    8
    Misafir

    Cevap: Genel Kültür Testi...

    süper bir çalışma


  16. 18.Ekim.2015, 08:24
    8
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    süper bir çalışma


  17. 02.Şubat.2016, 12:13
    9
    Misafir

    Cevap: Genel Kültür Testi...

    12 doğru cevabım çıktı. daha iyi olabilirdim.


  18. 02.Şubat.2016, 12:13
    9
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    12 doğru cevabım çıktı. daha iyi olabilirdim.


  19. 13.Şubat.2016, 14:36
    10
    Misafir

    Cevap: Genel Kültür Testi...

    15 de 15 yaptim ve ben 6. Sinifim


  20. 13.Şubat.2016, 14:36
    10
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    15 de 15 yaptim ve ben 6. Sinifim


  21. 27.Nisan.2016, 17:38
    11
    Misafir

    Cevap: Genel Kültür Testi...

    13 doğrum var bence 8. sınıf düzeyi bir öğrenci için çok iyi


  22. 27.Nisan.2016, 17:38
    11
    Kayıtsız Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kayıtsız Üye
    Misafir
    13 doğrum var bence 8. sınıf düzeyi bir öğrenci için çok iyi





+ Yorum Gönder