Konusunu Oylayın.: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi
Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?
  1. 26.Şubat.2015, 17:15
    1
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?






    Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim? Mumsema Bugünün ikindi namazını dersim olduğu için kılamadım , şu an da bir saat var akşam vaktine acaba bu bir saat içerisinde ikindi namazını kılabilir miyim?


  2. 26.Şubat.2015, 17:20
    2
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,758
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?




    Akşama ezanı okunana kadar ikindi namazı kılınabilir. Hemen namazını kıl


  3. 26.Şubat.2015, 17:20
    2
    Üye



    Akşama ezanı okunana kadar ikindi namazı kılınabilir. Hemen namazını kıl


  4. 26.Şubat.2015, 17:22
    3
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    Allah razı olsun.. Bu gibi durumlarda hangi vakitlerde namaz kılamam acaba?


  5. 26.Şubat.2015, 17:22
    3
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    Allah razı olsun.. Bu gibi durumlarda hangi vakitlerde namaz kılamam acaba?


  6. 26.Şubat.2015, 17:52
    4
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,758
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    her namaz vakti, diğer namaz vakti girinceye kadar devam eder.


  7. 26.Şubat.2015, 17:52
    4
    Üye
    her namaz vakti, diğer namaz vakti girinceye kadar devam eder.


  8. 26.Şubat.2015, 18:06
    5
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    Bugün yetiştim ve kıldım ikindi namazını çok şükür. Ancak kaçırmış olsaydım yani akşam namazı için ezan okunmuş olsaydı ne yapacaktım?


  9. 26.Şubat.2015, 18:06
    5
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    Bugün yetiştim ve kıldım ikindi namazını çok şükür. Ancak kaçırmış olsaydım yani akşam namazı için ezan okunmuş olsaydı ne yapacaktım?


  10. 26.Şubat.2015, 18:07
    6
    imam
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 20.Ağustos.2007
    Üye No: 2034
    Mesaj Sayısı: 7,511
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: minallah-ilelllah

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    Vakit çıktıktan sonra namaz kaza edilir.


  11. 26.Şubat.2015, 18:07
    6
    Üye
    Vakit çıktıktan sonra namaz kaza edilir.


  12. 26.Şubat.2015, 18:21
    7
    NoWeDoR
    (Cezalı)

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 30.Ocak.2015
    Üye No: 105443
    Mesaj Sayısı: 42
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 0

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    Nasıl yani , tam olarak anlatabilir misiniz?

    1) Kaza için aynı ikindi namazındaki gibi niyet edip , yine aynı ikindi namazındaki gibi mi kılınır?

    2 ) Kaza namazını kıldıktan sonra ayağa kalktığımızda , vaktin namazını kılmak için yeniden niyet etmeye gerek olur mu?
    Yoksa kaza namazı bitince Allahu Ekber deyip ayağa kalkılıp vaktin namazına devam mı edilir?


  13. 26.Şubat.2015, 18:21
    7
    NoWeDoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (Cezalı)
    Nasıl yani , tam olarak anlatabilir misiniz?

    1) Kaza için aynı ikindi namazındaki gibi niyet edip , yine aynı ikindi namazındaki gibi mi kılınır?

    2 ) Kaza namazını kıldıktan sonra ayağa kalktığımızda , vaktin namazını kılmak için yeniden niyet etmeye gerek olur mu?
    Yoksa kaza namazı bitince Allahu Ekber deyip ayağa kalkılıp vaktin namazına devam mı edilir?


  14. 26.Şubat.2015, 19:40
    8
    @hmet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 16.Mayıs.2007
    Üye No: 771
    Mesaj Sayısı: 7,758
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 10
    Bulunduğu yer: gölbaşı

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    Evet. Niyet ettim ikindi namazının kazasını kılmaya dersin ve aynen kılarsın.
    hayır. vaktin namazı ile kaza namazının bir alakası yok. Kaza namazında selam verdikten sonra ayağa kalk kamet oku ve akşam namazına niyet et.
    SEN BİR İLMİHAL OKU RAHATLA


  15. 26.Şubat.2015, 19:40
    8
    Üye
    Evet. Niyet ettim ikindi namazının kazasını kılmaya dersin ve aynen kılarsın.
    hayır. vaktin namazı ile kaza namazının bir alakası yok. Kaza namazında selam verdikten sonra ayağa kalk kamet oku ve akşam namazına niyet et.
    SEN BİR İLMİHAL OKU RAHATLA


  16. 26.Temmuz.2015, 00:04
    9
    Molla_Efdal
    ملا افدال

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Temmuz.2015
    Üye No: 106610
    Mesaj Sayısı: 742
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 8
    Bulunduğu yer: tabiki ev :)

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    İkindi namazı güneş batarken ve battıktan sonra kılınmaz diye biliyorum yanlış mı?


  17. 26.Temmuz.2015, 00:04
    9
    ملا افدال
    İkindi namazı güneş batarken ve battıktan sonra kılınmaz diye biliyorum yanlış mı?


  18. 31.Temmuz.2015, 15:26
    10
    Molla_Efdal
    ملا افدال

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 25.Temmuz.2015
    Üye No: 106610
    Mesaj Sayısı: 742
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 8
    Bulunduğu yer: tabiki ev :)

    Cevap: Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

    yazı yazma


  19. 31.Temmuz.2015, 15:26
    10
    ملا افدال
    yazı yazma





+ Yorum Gönder