Konusunu Oylayın.: Dostluk anketi

5 üzerinden 4.91 | Toplam : 11 kişi
Dostluk anketi
  1. 29.Haziran.2008, 21:41
    1
    hasene
    Kıdemli Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Nisan.2008
    Üye No: 16023
    Mesaj Sayısı: 330
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 4
    Yaş: 32

    Dostluk anketi






    Dostluk anketi Mumsema Dostluğunuzu test ettiniz mi? Dostluk Testi!
    Nasıl bir dost olduğunuzu merak ettiniz mi hiç?


    İyi bir dost olmanın gereklerini üzerinizde taşıyor musunuz? Gerçi dostluk bir teraziye konacak kadar müşahhas bir şey değildir, ama biz sizin için bir test hazırladık.



    Test sonucunda nasıl bir dost olduğunuzu görme imkânınız olacak.




    Dostluk Testi

    1- Dostunuz sizden borç para istedi.

    a) Bende varsa veririm.
    b) Bende yoksa çevremden bulur veririm.
    c) Olmadığını söylerim.

    2- Dostunuzla buluşmak üzere sözleştiniz. Ancak buluşma zamanı geldiği halde dostunuz ortalarda yok. Ne yaparsınız?

    a) Gelmesini beklerim.
    b) Zamanında gelmediği için kızarım.
    c) Bir dahaki sefere ben de onu bekletirim.



    3- En son ne zaman bir dostunuzu ziyarete gittiniz ?

    a) 1 hafta önce.
    b) 1 ay önce.
    c) 3 ay önce.

    4- Dostunuzla aranızda tartışma çıktı ve size bağırmaya başladı

    a) Ben de ona bağırırım.
    b) Sakinleşmesini bekler, anlamaya çalışırım.
    c) Bir daha onunla konuşmam.

    5- Dostunuzun sesi telefonda çok üzgün geliyor

    a) Meşgulüm, anlamazlıktan gelirim.
    b) Ne olduğunu sorar, derdine ortak olurum.
    c) Mümkünse hemen yanına gider, yardımcı olurum.

    6- Dostunuz üzerinizdeki kazağı çok beğendiğini söyledi

    a) İsterse, çıkarır ona hediye ederim.
    b) Ona aldığım yeri söylerim.
    c) Teşekkür ederim.

    7- Soğuk bir havada gezerken dostunuz üşümeye başladı

    a) Kazağımı veya ceketi çıkarır veririm.
    b) Ona bir kazak satın alırım.
    c) Fark etmemiş gibi yaparım.

    8- Dostunuz işsiz kaldı

    a) Tanıdıklarım vasıtasıyla iş ararım.
    b) Birlikte iş görüşmesine giderim.
    c) Çok üzüldüğümü söylerim.

    9- Dostunuz bir iş görüşmesine gidecek, çok gergin ve sinirli

    a) Onu rahatlatmaya çalışırım.
    b) Ortadan kaybolurum.
    c) Yapabileceğim ne varsa yaparım.

    10- Dostunuzla fikirleriniz ters düşmeye başladı

    a) Dostluğumu keserim.
    b) Saygıyla karşılar, anlamaya çalışırım.
    c) Onu ikna etmeye çalışırım.

    11- Dostunuz vakti gelmiş borcunu ödeyemeyeceğini söyledi.

    a) İcraya veririm.
    b) Borcunu ertelerim.
    c) Canı sağ olsun, olunca verir.

    12- Dostunuzun sizin arkanızdan konuşarak kötülediğini söylediler.

    a) Söylenenlere inanmam.
    b) Ben de onu kötülerim.
    c) O söylediyse bir sebebi vardır.

    13- Sizin tanıdığınız, dostunuzun hoşlanmadığı biri ile aynı ortamda karşılaştınız. Ne yaparsınız?

    a) Onunla sohbet ederim.
    b) Mesafeli dururum.
    c) İkisini de idare etmeye çalışırım.

    14- Dostunuzun dostu olduğunu söyleyen biri gelerek sizden para istedi

    a) Veririm.
    b) Dostuma sorar öyle veririm.
    c) Kendisini tanımadığımı söyleyerek vermem.

    15- Dostunuzun çok yakın bir akrabası hastalandı, sizden yardım istiyor

    a) Hastaneye götürürüm.
    b) Ne yapması gerektiğini söylerim.
    c) İşim olduğunu söylerim.

    16- Dostunuz yanlış bir tercih yaptı

    a) İkaz ederim.
    b) Engellemek için elimden geleni yaparım.
    c) Hiçbir şey söylemem.

    17- Aniden ensenize bir tokat atıldı. Dönüp baktığınızda karşınızda en samimi dostunuzu gördünüz.

    a) Hoş geldin der kucaklarım.
    b) Sinirlenir, kızarım.
    c) Böyle şakalardan hoşlanmadığımı uygun bir dille söylerim.


    Puanlama:

    a b c
    1 2 3 1
    2 3 2 1
    3 3 2 1
    4 2 3 1
    5 1 2 3
    6 3 2 1
    7 3 2 1
    8 2 3 1
    9 2 1 3
    10 1 3 2
    11 1 2 3
    12 3 1 2
    13 1 3 2
    14 2 3 1
    15 3 2 1
    16 2 3 1
    17 3 1 2


    Değerlendirme:

    1-17: Karneniz çok kötü, köklü bir değişime ihtiyacınız var. Size tavsiyemiz kendinizi yeniden gözden geçirerek çevrenizdeki insanlara karşı daha müsamahakâr davranmanız. Sert ve kırıcı tutumlarınızla çevrenizdeki insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

    18-26: Dostluk kıvılcımları var, ama çok çalışmalısınız. Sinirlerinize hâkim olmayı öğrenebilirseniz etrafınızdaki dostlarınızın arttığını göreceksiniz. Biraz daha sakin olmaya çalışın.

    27-34: Çok iyi değil ama gelişmeye adaysınız. Sizden iyi bir dost olabilir. Tek yapmanız gereken etrafınızdaki insanlara biraz daha fazla vakit ayırmak ve onların isteklerini anlamaya çalışmak.

    35-43: Aranan bir dost olmanız için biraz gayret gerekiyor. İyi bir dostsunuz ama bu yeterli değil. Etrafınızdaki insanların her zaman sizi aramasını istiyorsanız dostlarınızın dertleriyle dertlenmeniz gerekiyor.

    44-51: Mükemmel bir dostsunuz, herkes sizinle dostluk kurmak istiyor. Dostlarınız her sıkıştıklarında sizi yanlarında görmek istiyorlar ama şunu unutmayın, gelişimin sonu yok.



  2. 29.Haziran.2008, 21:41
    1
    Kıdemli Üye



    Dostluğunuzu test ettiniz mi? Dostluk Testi!
    Nasıl bir dost olduğunuzu merak ettiniz mi hiç?


    İyi bir dost olmanın gereklerini üzerinizde taşıyor musunuz? Gerçi dostluk bir teraziye konacak kadar müşahhas bir şey değildir, ama biz sizin için bir test hazırladık.



    Test sonucunda nasıl bir dost olduğunuzu görme imkânınız olacak.




    Dostluk Testi

    1- Dostunuz sizden borç para istedi.

    a) Bende varsa veririm.
    b) Bende yoksa çevremden bulur veririm.
    c) Olmadığını söylerim.

    2- Dostunuzla buluşmak üzere sözleştiniz. Ancak buluşma zamanı geldiği halde dostunuz ortalarda yok. Ne yaparsınız?

    a) Gelmesini beklerim.
    b) Zamanında gelmediği için kızarım.
    c) Bir dahaki sefere ben de onu bekletirim.



    3- En son ne zaman bir dostunuzu ziyarete gittiniz ?

    a) 1 hafta önce.
    b) 1 ay önce.
    c) 3 ay önce.

    4- Dostunuzla aranızda tartışma çıktı ve size bağırmaya başladı

    a) Ben de ona bağırırım.
    b) Sakinleşmesini bekler, anlamaya çalışırım.
    c) Bir daha onunla konuşmam.

    5- Dostunuzun sesi telefonda çok üzgün geliyor

    a) Meşgulüm, anlamazlıktan gelirim.
    b) Ne olduğunu sorar, derdine ortak olurum.
    c) Mümkünse hemen yanına gider, yardımcı olurum.

    6- Dostunuz üzerinizdeki kazağı çok beğendiğini söyledi

    a) İsterse, çıkarır ona hediye ederim.
    b) Ona aldığım yeri söylerim.
    c) Teşekkür ederim.

    7- Soğuk bir havada gezerken dostunuz üşümeye başladı

    a) Kazağımı veya ceketi çıkarır veririm.
    b) Ona bir kazak satın alırım.
    c) Fark etmemiş gibi yaparım.

    8- Dostunuz işsiz kaldı

    a) Tanıdıklarım vasıtasıyla iş ararım.
    b) Birlikte iş görüşmesine giderim.
    c) Çok üzüldüğümü söylerim.

    9- Dostunuz bir iş görüşmesine gidecek, çok gergin ve sinirli

    a) Onu rahatlatmaya çalışırım.
    b) Ortadan kaybolurum.
    c) Yapabileceğim ne varsa yaparım.

    10- Dostunuzla fikirleriniz ters düşmeye başladı

    a) Dostluğumu keserim.
    b) Saygıyla karşılar, anlamaya çalışırım.
    c) Onu ikna etmeye çalışırım.

    11- Dostunuz vakti gelmiş borcunu ödeyemeyeceğini söyledi.

    a) İcraya veririm.
    b) Borcunu ertelerim.
    c) Canı sağ olsun, olunca verir.

    12- Dostunuzun sizin arkanızdan konuşarak kötülediğini söylediler.

    a) Söylenenlere inanmam.
    b) Ben de onu kötülerim.
    c) O söylediyse bir sebebi vardır.

    13- Sizin tanıdığınız, dostunuzun hoşlanmadığı biri ile aynı ortamda karşılaştınız. Ne yaparsınız?

    a) Onunla sohbet ederim.
    b) Mesafeli dururum.
    c) İkisini de idare etmeye çalışırım.

    14- Dostunuzun dostu olduğunu söyleyen biri gelerek sizden para istedi

    a) Veririm.
    b) Dostuma sorar öyle veririm.
    c) Kendisini tanımadığımı söyleyerek vermem.

    15- Dostunuzun çok yakın bir akrabası hastalandı, sizden yardım istiyor

    a) Hastaneye götürürüm.
    b) Ne yapması gerektiğini söylerim.
    c) İşim olduğunu söylerim.

    16- Dostunuz yanlış bir tercih yaptı

    a) İkaz ederim.
    b) Engellemek için elimden geleni yaparım.
    c) Hiçbir şey söylemem.

    17- Aniden ensenize bir tokat atıldı. Dönüp baktığınızda karşınızda en samimi dostunuzu gördünüz.

    a) Hoş geldin der kucaklarım.
    b) Sinirlenir, kızarım.
    c) Böyle şakalardan hoşlanmadığımı uygun bir dille söylerim.


    Puanlama:

    a b c
    1 2 3 1
    2 3 2 1
    3 3 2 1
    4 2 3 1
    5 1 2 3
    6 3 2 1
    7 3 2 1
    8 2 3 1
    9 2 1 3
    10 1 3 2
    11 1 2 3
    12 3 1 2
    13 1 3 2
    14 2 3 1
    15 3 2 1
    16 2 3 1
    17 3 1 2


    Değerlendirme:

    1-17: Karneniz çok kötü, köklü bir değişime ihtiyacınız var. Size tavsiyemiz kendinizi yeniden gözden geçirerek çevrenizdeki insanlara karşı daha müsamahakâr davranmanız. Sert ve kırıcı tutumlarınızla çevrenizdeki insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

    18-26: Dostluk kıvılcımları var, ama çok çalışmalısınız. Sinirlerinize hâkim olmayı öğrenebilirseniz etrafınızdaki dostlarınızın arttığını göreceksiniz. Biraz daha sakin olmaya çalışın.

    27-34: Çok iyi değil ama gelişmeye adaysınız. Sizden iyi bir dost olabilir. Tek yapmanız gereken etrafınızdaki insanlara biraz daha fazla vakit ayırmak ve onların isteklerini anlamaya çalışmak.

    35-43: Aranan bir dost olmanız için biraz gayret gerekiyor. İyi bir dostsunuz ama bu yeterli değil. Etrafınızdaki insanların her zaman sizi aramasını istiyorsanız dostlarınızın dertleriyle dertlenmeniz gerekiyor.

    44-51: Mükemmel bir dostsunuz, herkes sizinle dostluk kurmak istiyor. Dostlarınız her sıkıştıklarında sizi yanlarında görmek istiyorlar ama şunu unutmayın, gelişimin sonu yok.



    Benzer Konular

    - Dini / islami nickler anketi

    - Okuma alışkanlığı anketi

    - Dergi anketi

    - Dağ dağa küsmüş anketi

    - Türban yasağı anketi

  3. 29.Haziran.2008, 21:57
    2
    yeşil-mor
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 07.Mayıs.2008
    Üye No: 19773
    Mesaj Sayısı: 46
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1
    Yaş: 24

    --->: dostluk anketi




    __39__
    bence yeterli fazlası olsa sıkardı karşımdakini...


  4. 29.Haziran.2008, 21:57
    2



    __39__
    bence yeterli fazlası olsa sıkardı karşımdakini...


  5. 03.Aralık.2008, 23:50
    3
    Hoca
    Moderatör

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Şubat.2007
    Üye No: 11
    Mesaj Sayısı: 29,607
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 336
    Bulunduğu yer: çalışma odam:)

    --->: dostluk anketi

    1. b
    2. a
    3. a
    4. b
    5. c
    6. a
    7. a
    8. a
    9. a
    10. c
    11. c
    12. a
    13. a
    14. b
    15. a
    16. a
    17. c
    Ne durumdayım bilemedim açlıktan galiba

    27-34: Çok iyi değil ama gelişmeye adaysınız. Sizden iyi bir dost olabilir. Tek yapmanız gereken etrafınızdaki insanlara biraz daha fazla vakit ayırmak ve onların isteklerini anlamaya çalışmak.


  6. 03.Aralık.2008, 23:50
    3
    Moderatör
    1. b
    2. a
    3. a
    4. b
    5. c
    6. a
    7. a
    8. a
    9. a
    10. c
    11. c
    12. a
    13. a
    14. b
    15. a
    16. a
    17. c
    Ne durumdayım bilemedim açlıktan galiba

    27-34: Çok iyi değil ama gelişmeye adaysınız. Sizden iyi bir dost olabilir. Tek yapmanız gereken etrafınızdaki insanlara biraz daha fazla vakit ayırmak ve onların isteklerini anlamaya çalışmak.


  7. 04.Aralık.2008, 00:03
    4
    Sedanur
    Sedanur

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 10.Mart.2008
    Üye No: 12019
    Mesaj Sayısı: 1,540
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 20

    --->: dostluk anketi

    35-43: Aranan bir dost olmanız için biraz gayret gerekiyor. İyi bir dostsunuz ama bu yeterli değil. Etrafınızdaki insanların her zaman sizi aramasını istiyorsanız dostlarınızın dertleriyle dertlenmeniz gerekiyor.

    43 çıktı
    Paylaşım için Allah cc razı olsun...


  8. 04.Aralık.2008, 00:03
    4
    Sedanur
    35-43: Aranan bir dost olmanız için biraz gayret gerekiyor. İyi bir dostsunuz ama bu yeterli değil. Etrafınızdaki insanların her zaman sizi aramasını istiyorsanız dostlarınızın dertleriyle dertlenmeniz gerekiyor.

    43 çıktı
    Paylaşım için Allah cc razı olsun...


  9. 04.Aralık.2008, 00:07
    5
    ravzanur
    Devamlı Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 31.Mart.2007
    Üye No: 177
    Mesaj Sayısı: 839
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 12

    --->: dostluk anketi

    1-b
    2-a
    3-a
    4-b
    5-c
    6-a
    7-ab
    8-ab
    9-c
    10-c
    11-c
    12-a
    13-c
    14-b
    15-a.....b
    16-a
    17-a
    sanırım dost olabilirim Allah tüm dostlarımdan razı olsun,noksanlıklarını yaşatmasın(sizlerden de razı olsun Rabbim )


  10. 04.Aralık.2008, 00:07
    5
    Devamlı Üye
    1-b
    2-a
    3-a
    4-b
    5-c
    6-a
    7-ab
    8-ab
    9-c
    10-c
    11-c
    12-a
    13-c
    14-b
    15-a.....b
    16-a
    17-a
    sanırım dost olabilirim Allah tüm dostlarımdan razı olsun,noksanlıklarını yaşatmasın(sizlerden de razı olsun Rabbim )


  11. 06.Mayıs.2010, 13:40
    6
    Muhabbet
    Üye

    Profili:
    Üyelik Tarihi: 06.Mayıs.2010
    Üye No: 75888
    Mesaj Sayısı: 45
    Rep Derecesi:
    Tecrübe Puanı: 1

    --->: dostluk anketi

    Allah tüm iyi dostlaran razı olsun


  12. 06.Mayıs.2010, 13:40
    6
    Üye
    Allah tüm iyi dostlaran razı olsun





+ Yorum Gönder